VA > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 10:36

VA - 12 jul 19 kl. 13:39

”Ett ledarskap och ett sätt att prestera bra tillsammans - det vill jag bli ihågkommen för”Veckans Affärer igång VA Kvinna Podcast. I fem färska avsnitt får du följa näringslivets mäktigaste kvinnor när de delar med sig av allt från uppväxt, drivkrafter och förebilder till utmaningar, trauman, makt och relationer. Här möter vi Åsa Berman , näringslivets mäktigaste kvinna 2019. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Affärer, VA Kvinna Podcast, Åsa Berman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett ledarskapoch ett , sättatt , prestera, bra, tillsammans det vill jag bli ihågkommen för
Dagensanalys.se - 15 mar 16 kl. 11:31

Ditt ledarskap definieras av dina följare

Vem som helst kan bli utsedd till chef, det är nämligen en position som tillsätts. En chef kan vara självutnämnd, inneha positionen tillfälligt eller vara placerad med stor eftertanke. Att bli en ledare är däremot något du förtjänar.

VA - 02 apr 19 kl. 13:47

Ledarskapsprofilerna: Så kännetecknar du bra ledarskap

I veckans avsnitt av PåJobbet reder ledarskapsprofilerna Maria Narbom och Kristina Vallin ut vad som är kärnan i ledarskap. Vad kännetecknar bra ledarskap, hur gör man för att få alla att gå åt samma håll och vilka ledarskapstrender har vi sett under de senaste åren? .

Dagensanalys.se - 19 apr 16 kl. 11:31

Ledarskap som ligger i tiden

Många chefer i Sverige har ett exemplar av ”Riv Pyramiderna” av Jan Carlzon i bokhyllan. Han är inte den enda som skrivit om ledarskap och velat revitalisera det svenska chefsskapet. Men få lyfter frågan vad som får medarbetarna att vilja följa ledaren.

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?

Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare.

YLE - 31 aug 17 kl. 04:04

Henrik Dettman: För att få bra resultat behövs bättre ledarskap

Henrik Dettman har gjort en lång resa som tränare för Finlands landslag i basket. Under processen har han själv vuxit som ledare från en lite skräckinjagande typ till en mer human ledare. Och det här har gett resultat.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 12:51

Bra ledarskap ger motiverade medarbetare, som i sin tur levererar bra resultat

Det finns ett mycket starkt samband mellan bra ledarskap som ger motiverade medarbetare som i slutändan genererar bra resultat för företaget. Egentligen är det mycket enkelt om man lyfter fram medarbetarnas bra insatser och ger någon typ av incitament kommer de fortsätta leverera bra resultat som genererar en vinst till företaget. Trots detta möts många medarbetare av negativa budskap från chefen som skapar dålig stämning och drar ned motivationen, som i sin tur motverkar företagets mål att leverera bra resultat.

Opinionen.se - 24 mar 16 kl. 08:01

Ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö hänger ihop


Forskning har visat att alla behöver ha ledare eller andra betydelsefulla personer i sin omgivning som bekräftar oss som människor. Detta behöver vi för att våga ta egna initiativ, tro på vår egen kapacitet och vår förmåga och för att må bra. När vi blir bekräftade växer vi personlighetsmässigt och vågar anta och hantera utmaningar Att må bra är en förutsättning för att vara nöjd.

YLE - 14 aug 12 kl. 12:53

Toppidrotten behöver ny form av ledarskap

Det är dags att hitta nya sätt att leda, det auktoritära ledarskapets tid är förbi ? nu behövs fördomsfria sätt att jobba med barn och unga, framhåller Miettinen. Entusiastiska ledare, de som brinner för sin sak kan göra mycket för att få de unga talangerna att tycka att det är roligt att träna.

YLE - 12 nov 15 kl. 11:23

Ledarskap är en pågående process

En ledare måste reflektera över hur hen kommunicerar med sina kolleger och det är en pågående process. Det säger Karleby gymnasiums rektor Bernt Klockars i en diskussion om ledarskap med gästkolumnisten Sarah Tiainen. Sarah Tiainen, pastor i Jakobstads metodistförsamling, skrev i sin kolumn "Alla vinner när en ledare blir bättre" hur ledare behöver utveckla sitt ledarskap.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 10:56

Krönika: Chef och ledarskap inte samma sak

Vad är ledarskap, egentligen? Den frågan finns det anledning att utforska, speciellt som många talar om ledarskap och chefskap eller management i samma andetag. Både praktiker och forskare.

Fler nyheter från VA

VA - 45 minuter sedan

Ericsson visar korten – aktien faller

"Vi är ju fast beslutna om att nå våra mål för 2020 och 2022. Det här kvartalet är ett tydligt steg på väg mot målen", säger Ericssons finanschef Carl Mellander. .

VA - 45 minuter sedan

Tysklands positiva besked till näthandelsjätten

Pressen mot Amazon och de andra dominerande tech-bolagen från konkurrensmyndigheter runt världen har ökat, men på onsdagen kom positiva besked från Tyskland. .

VA - 1 timme sedan

Rapportfloden svämmar över storbankerna

Bland rapporterande bolag inom storbolagsindexet har Swedbank och Handelsbanken visat korten för det andra kvartalet.  .

VA - 1 timme sedan

Premiär för hästkällaren

Idag öppnar handeln för aktien i detaljhandelsföretaget Hästkällaren. .

VA - 1 timme sedan

Storbankens framtid: Intern utredning klar 2020

Swedbank inleder en intern utredning o m misstänkt penningtvätt inom Swedbank i Baltikum. .

VA - 1 timme sedan

Poddduell: Apple kontrar Spotify

Teknikjätten Apple planerar att finansiera podcasts för att utmana rivalen Spotify.  .

VA - 1 timme sedan

Dämpad utdelning hos storbanken

Utdelningsandelen sänks från 75 till 50 procent av vinsten. .

VA - 2 timmar sedan

New-York börserna: Investmentbanker överraskade marknaden

Verkstadsbolag hamnade i topp, medan energisektorn backade. Två storbanker överraskade positivt i sina kvartalsrapporter medan Donald Trump gav nytt bränsle åt handelskonflikten med Kina. .

VA - 2 timmar sedan

Därför missar Handelsbanken prognosen

Handelsbanken visar något lägre resultat än estimerat. Rörelseresultat och räntenettot  når inte  upp till  analytikernas förväntningar.  .

VA - 2 timmar sedan

Nu blir von der Leyen ordförande – ”En majoritet är en majoritet”

Med en knapp majoritet kommer nu Ursula von der Leyen den 1 november  ersätta den avgående Jean-Claude Juncker. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.