PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 12:25

PrivataAffärer - 12 jul 19 kl. 13:34

Resor störst på nätetTotalt handlade svenska konsumenter för 268 miljarder kr på nätet i fjol. Resorna stod för 42 procent, tätt följt av varor med 41 procent och tjänster 17 procent. Rapporten ”Nordic e-commerce 2018” visar att de nordiska grannarnas andel reseköp är högre. Toppar gör danskarna. Hälften av deras nätköp är resor.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Nordic, Sverige, Danmark, Norden, Patrik Larsson, Dibs, Check Point Travel, Henrik Særmark-Thomsen, Kort, Faktura, Vipps, Resor, Varor, Tjänster, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Resor, störst, nätet
HBL - 06 nov 13 kl. 05:08

Först till kvarn får billiga bussbiljetter

Lågprisbolagen säljer biljetter för en liten slant, vilket tvingar de övriga bussbolagen att se över sina priser. Det finns billiga bussbiljetter att få – om man använder nätet och är ute i god tid.För en tid sedan kostade den långa bussresan från Kajanaland till Helsingfors henne tre euro.

Dagensanalys.se - 21 jan 16 kl. 13:15

Superlistan som visar vart vi surfade på nätet första veckan 2016

Här är superlistan som visar hur svenska internetanvändare surfade första veckan i det nya året. I topp ligger sajter som Google, Facebook, Aftonbladet, Youtube och Expressen.  Men längre ned i listan hittar vi mycket intressanta sajter som kan vara nya för dig.

YLE - 18 jul 15 kl. 23:07

Vägnätet förfaller

Finlands vägnät är i kris. Vi har oreparerade vägar till ett värde av över en miljard euro. Spotlights granskning visar att bilisterna börjar få nog av gropar och sprickor.

Dagensanalys.se - 27 apr 16 kl. 13:01

Superlistan vecka 16 – avslöjar vart vi svenskar surfar på nätet

Här är den efterlängtade Superlistan för vecka 16 som visar vilka sajter som är störst i Sverige. Listan innehåller samtliga sajter som svenskar besöker under veckan. Resultatet kommer från en panel med över 3.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 20:39

Klimatmötet känns som ett spel för kulisserna

När nu världens ledande politiker träffas i Paris för att enas kring olika gemensamma förslag på hur vi ska hantera världens klimatproblem, känns det som ett gigantiskt spel för kulisserna.Visst finns det goda tankar med att göra ansatser till att begränsa utsläppen av koldioxid, med att samordna transporter och med att satsa mer på förnyelsebar energiförsörjning med mera världen över. Men det räcker inte med att sätta plåster på ett sår när det inre organet i kroppen är skadat.

Cornucopia - 31 jul 17 kl. 22:10

Gästinlägg: Arktiska järnridån - rådande möjligheter för resor i norra Ryssland

Nedan följer det fjärde inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

Nyan - 29 nov 16 kl. 21:10

Tillgängligheten på nätet måste öka

Åländska hemsidor lever inte upp till vad de har lovat.

I och med att flera funktioner flyttas från det fysiska rummet till det digitala måste vi se till att alla har en möjlighet att vara med.
Allt fler samhällsfunktioner finns tillgängliga på nätet.

Dagensanalys.se - 04 mar 19 kl. 14:54

80 procent av svenskarna handlar på nätet

E-handeln har fullständigt exploderat de senaste åren. Idag handlar över 80 % av svenskarna någon gång på nätet varje kvartal, enligt Kantar Sifo. Bland kategorier som vi gärna köper på nätet har resor länge legat i topp, men även böcker, kläder och apoteksvaror är kategorier som legat på topplistan under hela 2018.

Dagensanalys.se - 01 feb 16 kl. 13:10

Framtidens användarupplevelse för TV och video på nätet skapas i Sverige – intervju med Arash Pendari

Arash Pendari är grundare och VD för svenska, prisbelönade Vionlabs – företaget bakom den hajpade rekommendations- och analysmotorn för on-demand och nätbaserade film/tv-tjänster, som förutspås bli en jättesuccé. För några dagar sen tog hans företag in 15 (av totalt 20) miljoner kronor i friskt riskkapital från Zenith Venture Capital som drivs av bland annat Tommy Jacobsson som också har investmentbolaget ”13” tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt. Tidigare har också skådespelaren Michael Nyqvist investerat i bolaget.

Dagensanalys.se - 26 okt 16 kl. 10:09

7 saker med Facebook som har förstört våra liv

Facebook har bara varit med oss i 12 år men det har redan blivit en naturlig del av våra liv, på gott och ont. Det finns många bra saker med Facebook men det finns även många saker som inte är så bra. Jag har sammanställt några negativa saker med Facebook som på något sätt har påverkat våra liv.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Alfa Laval nådde inte förväntningarna

Alfa Laval redovisar ett justerat ebita-resultat om 1.870 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av nio analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett justerat ebita-resultat på 1.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Sandviks orderingång lägre än väntat

Sandviks rörelseresultat blev 5.078 miljoner kronor i det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var 5.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för Castellum till 186 kr från 167 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Sämre resultat än väntat för Getinge

Getinges omsättning för kvartalsperioden uppgick till 6.277 miljoner kr (5.731).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Investor höjde substansvärdet

Det ger en substansrabatt på 6,9 procent per den 30 juni, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 10,5 procent i slutet av mars. Det justerade substansvärdet per aktie, med marknadsvärderade onoterade innehav, var 551 kr, motsvarande en rabatt om 19,1 procent. Det kan jämföras med 532 kr och 21,3 procent tre månader tidigare.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SKF flaggar för sämre efterfrågan

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.539 miljoner kronor för andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Assa Abloy något bättre än väntat

Rörelsemarginalen blev 15,9 procent, jämfört med förväntade 15,7 procent. Omsättningen i kvartalet uppgick till 23.544 miljoner kr.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Dometic sänker helårsprognosen

Dometic redovisar ett rörelseresultat om 900 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Analytikerna i Infront Datas sammanställning hade väntat sig 922 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 5.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Tele2 i linje med resultatförväntningarna

Tele2:s justerade rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 2.502 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av fyra analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt, visar på ett justerat ebitda-resultat på 2.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Ericssons vinst lägre än väntat

Ericssons justerade rörelseresultat blev 3,9 miljarder kronor för det andra kvartalet 2019. Genomsnittet av 18 analytikers prognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, låg på ett justerat rörelseresultat på 4,1 miljarder kronor. Försäljningen uppgick till 54,8 miljarder kronor för perioden.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.