YLE > Svenskfinland

Wednesday, 17 July, 04:22

YLE - 12 jul 19 kl. 13:20

Korvförsäljning på sommarmarknaden i femtio årI Kristinestad inleddes idag den traditionella sommarmarknaden. Tjöck IK har varit med och sålt korv på sommarmarknaden sedan starten 1969..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, IK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korvförsäljning, sommarmarknadeni , femtio, år
GT - 24 aug 15 kl. 23:28

Korvgubbe åtalas för olaglig korvförsäljning

Det stod en varmkorvgubbe nere vid Södra torget. Det gillades inte av lagen. Korvgubben, som är en man i 55-årsåldern, åtalas nu vid Borås tingsrätt för olaglig korvförsäljning efter att kommunen slagit larm, skriver Borås Tidning.

Barometern - 18 feb 16 kl. 11:56

Korvförsäljare ska bort från Larmtorget: "Varit incidenter"

Korvförsäljarna på Larmtorget kan tvingas flytta på sig. Politikerna vill ändra reglerna så att försäljning bara ska vara tillåten på fem platser på Kvarnholmen..

YLE - 10 maj 17 kl. 04:19

Glädje och nostalgi på sista Östnyländska loppet

Det sista Östnyländska loppet i Lovisanejden förvandlades till en glad folkfest för både barnfamiljer och äldre nostalgiker. Pernå vann med god marginal mot tvåan Lappträsk och Lovisa som kom på tredje plats. Strömfors blev fjärde, Liljendal femte och Mörskom sjätte.

Sydsvenskan - 29 apr 15 kl. 12:16

Här kan du fira valborg i Lund

Stadsparken. Start kl 20 vid Vita scenen. Tal av Filippa Bark (Sissela Benn), kören Bella Voce, allsång, brasan tänds 20.

YLE - 23 apr 17 kl. 08:39

Helmer vann korvkriget i Umeå

För fem år sedan utkämpades "Korvkriget i Umeå" och i händelsernas centrum stod forna Maxmobon och korvförsäljaren Helmer Holm. Nu har korvkriget förevigats i en utställning på Västerbottens museum. Det som det "krigades" om i tiderna var att Umeå kommun ville byta ut alla korvvagnar på torget.

Barometern - 30 apr 14 kl. 13:10

Valborgseldar i Kalmar

Funderar du på var det tänds valborgseldar i kväll? Här har du svaret: STADSPARKEN - Kalmar Manskör kl 19:00. Vårtalare: Rune Persson.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 11:40

Så kan du fira Valborg i kväll

Foto: Bosse Nilsson
På flera platser runt om i vårt spridningsområde tänds eldarna i kväll. Här är listan över alla platser.

Kristianstad 1 Baksidan av Teatern och i Helge å.

Skånskan - 19 jun 18 kl. 14:56

Midsommar nalkas – här kan du fira

Skåne Glad midsommar! Här har vi listat ett antal midsommarfiranden att delta vid på fredagen.Malmö.

YA - 29 apr 14 kl. 13:39

Fira vårens ankomst i sydöstra Skåne

Den som är sugen på att fira traditionell valborgsmässoafton med brasa, körsång och tal har flera alternativ.
Ystad Klockan 12 sjungs våren in på Stortorget i Ystad. En del av de större körerna deltar och allting kan hända.

SVT Debatt - 15 nov 13 kl. 15:38

Vår bordtennisklubb har räddat bygden

LANDSBYGD När Kramfors kommun har dragit tillbaka verksamheter från Docksta så har bordtennisklubben gått in och räddat bygden. Sedan 1980-talet har de exempelvis räddat skolan, äldreboendet, flera hyreshus från rivning och den lokala festivalen. Att misströsta och beklaga sig över landsbygdens befolkningsminskning, arbetslöshet och serviceindragningar, parallellt med att man svär åt stat och kommun har aldrig varit ett vinnande koncept.

Fler nyheter från YLE

YLE - 12 timmar sedan

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - 21 timmar sedan

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

YLE - 22 timmar sedan

Keliber vill betala till invånarna i Karleby och Kaustby om gruvföretagen hamnar på extra skatter

Gruvföretaget Keliber, som vill bryta litium på gränsen mellan Karleby och Kaustby, hoppas på en rättvis beskattning om gruvlagen förnyas..

YLE - Igår: 19:19

I Vasa fortsätter man hoppa fallskärm trots olyckan i Umeå: "Vi försöker alltid minimera riskerna"

Flygolyckan i Umeå i söndags, där nio personer miste livet, hindrar inte Vasa fallskärmsklubb från att fortsätta med sin verksamhet som vanligt. Klubbens ordförande säger att olyckan är mycket tragisk. Under måndagen håller man en tyst minut för offren..

YLE - Igår: 13:22

Delar av planet gick sönder redan i luften – Ögonvittne: ”Vi tittade upp i luften och såg att planet snurrade”

Tre svenska fallskärmsklubbar använder plan av samma modell som störtade i söndags och stoppar nu flygningarna tillsvidare, rapporterar svenska medier. Enligt nya uppgifter bröts olycksplanets vinge i luften..

YLE - Igår: 14:12

Flygsäkerhetsexpert: 100 gånger farligare att flyga ett lätt privatflygplan än att åka passagerarplan

Sportflygplanet som kraschade i Umeå i söndags föll vertikalt neråt, vilket är ovanligt enligt en expert..

YLE - Igår: 13:22

Svenska fallskärmsklubbar slutar använda planmodellen som kraschade i Umeå

Tre svenska fallslärmsklubbar använder plan av samma modell som störtade i söndags och stoppar nu flygningarna tillsvidare, rapporterar svenska medier..

YLE - Igår: 09:49

Brand i Petalaxbarin: "Inuti såg det ut som ett krigsfält"

En bensinstation i Petalax fattade eld vid femtiden på måndagsmorgonen. Restaurangdelen blev så gott som totalförstörd och stationen kommer hålla stängt tills vidare, berättar en av ägarna..

YLE - Igår: 06:13

Söndagens flygolycka i Umeå kan ta upp till ett år att utreda - ögonvittnen filmade kraschen

Det kan ta upp till ett år innan Statens haverikommission är klar med sin utredning av flygkraschen i Umeå där nio fallskärmshoppare dog, rapporterar SR. Dödsoffrens smarttelefoner kan komma att bidra till förklaringen..

YLE - Igår: 05:30

Familjen Burman från Umeå ger Vasa gott betyg som sommarstad – men tycker det är trist att nöjesfältet Wasalandia är stängt

Wasaline vill att området kring Wasalandia ska snyggas upp så fort som möjligt så att turisterna får ett bra första intryck av Vasa. - Det blir kanske lite antiklimax för barnen att först se ett nöjesfält och sen inse att det är stängt och öde, säger Jonas Burman som just kört av färjan från Umeå tillsammans med familjen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.