DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 01:28

DI - 12 jul 19 kl. 13:20

Källor: Volkswagen investerar 24 miljarder i Fords självkörande bilarTyska Volkswagen ska investera 1 miljard dollar i kapital och 1,6 miljarder dollar, motsvarande totalt drygt 24 miljarder kronor, i tillgångar i Fords nya enhet för tillverkning av självkörande bilar. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fords, Volkswagen, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, Volkswagen, investerar24 , miljarderi , Fords, självkörande, bilar
Affärsvärlden - 06 sep 16 kl. 13:17

Volkswagen investerar stort i Navistar

Volkswagen Truck & Bus ingår en strategisk allians med den amerikanska lastbilstillverkaren Navistar vilket bekräftar de uppgifter i media som rapporterades om under gårdagen. Samarbetet innebär att Volkswagen investerar 256 miljoner dollar i Navistar till kursen 15,76 dollar per aktie och därmed får en ägarandel på 16,6 procent..

DI - 10 nov 17 kl. 17:12

Volkswagen investerar halv miljard euro i Argentina – skapar 2500 jobb

Tyska fordonsjätten Volkswagen investerar 560 miljoner euro i sin anläggning i Argentina. Tanken är att fabriken skall producera SUV-bilar och totalt bedöms det skapas 2 500 jobb. Det rapporterar Reuters.

DI - 20 nov 17 kl. 13:04

Volkswagen investerar nästan 227 miljarder i sina fabriker

Volkswagen tänker rusta upp de fabriker som tillverkar bilar under Volkswagen-märket med 22,8 miljarder euro, motsvarande 227 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 25 maj 16 kl. 07:38

Volkswagen investerar i taxiappen Gett

Taxiappar som Uber och Lyft har blivit heta investeringsmål för biltillverkare. Nu investerar Volkswagen 2,5 miljarder i Gett, och Toyota går in i Uber.  .

DI - 26 feb 19 kl. 14:38

Källor: Volkswagen miljardsatsar i Fords autonoma enhet

Volkswagen planerar att investera cirka 1,7 miljarder dollar i Fords enhet inom autonoma bilar, Argo. Det uppger källor till Wall Street Journal. .

E24 - 16 sep 11 kl. 12:03

Volkswagen investerar hur mycket som helst

Volkswagen avser att investera 62,4 miljarder euro i teknologi, fabriker och på att utveckla nya modeller under de kommande fem åren..

DI - 18 nov 16 kl. 08:23

Källor: Volkswagen skär bort 30.000 jobb

Den tyska biljätten Volkswagen planerar i spåren av avgasskandalen att skära bort 30.000 tjänster fram till och med 2021, uppger en anonym källa för Reuters. Målet är att uppnå en minskning av de årliga kostnaderna på 3,7 miljarder euro, motsvarande cirka 36 miljarder kronor..

SvD - 18 nov 16 kl. 08:38

Källor: Volkswagen skär bort 30 000 jobb

Den tyska biljätten Volkswagen planerar i spåren av avgasskandalen att skära bort 30 000 tjänster fram till och med 2021, uppger en anonym källa för Reuters. Målet är att uppnå en minskning av de årliga kostnaderna på 3,7 miljarder euro, motsvarande cirka 36 miljarder kronor..

Expressen - 29 jun 16 kl. 09:40

Amerikanska notan för Volkswagen: 125 miljarder kronor

Utsläppsskandalen Dieselgate kommer att stå Volkswagen dyrt. Den tyska biltillverkaren har gått med på att betala över 125 miljarder kronor till amerikanska kunder. – Vi tar vårt ansvar att ställa saker till rätta på stort allvar och anser att dessa avtal är ett viktigt steg framåt, säger Matthias Müller, VD för Volkswagen AG, i ett pressmeddelande..

Nyteknik - 11 jan 17 kl. 12:01

Volkswagen betalar miljarder till USA

Tyska biltillverkaren Volkswagen betalar 4,3 miljarder dollar, cirka 39 miljarder kronor, till amerikanska staten enligt ett utkast till förlikning med justitiedepartementet..

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Ford stäms på miljarder för förfalskade bränsletester

Den amerikanska fordonskoncernen Ford har blivit stämd på 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,3 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 3 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

DI - 4 timmar sedan

Carl Icahn till ny attack mot oljebolagets jätteaffär

Aktivistinvesteraren Carl Icahn går än en gång till attack mot oljebolaget Occidentals förvärv av Anadarko Petroleum i ett brev till Occidentals ägare. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Tysk däcktillverkare vinstvarnar – svag fordonsmarknad fäller helårsprognosen

Den tyska däcktillverkaren Continental vinstvarnar för helåret. Bolaget hänvisar till den svaga utvecklingen på fordonsmarknaden och sänker prognoserna för både tillväxten och den justerade rörelsemarginalen..

DI - 4 timmar sedan

Piloter på British Airways röstar för första strejken på fyra decennier

Piloter anställda av det brittiska flygbolaget British Airways har röstat för att gå ut i strejk. Om de gör allvar av hoten blir det den första strejken för flygbolaget sedan 1970-talet enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 5 timmar sedan

Storbritannien kan redan vara i recession enligt tung tankesmedja

Storbritannien kan redan befinna sig i en teknisk recession enligt en rapport från den tunga brittiska tankesmedjan National Institute of Economic and Social Research (NIERS). Samtidigt avslutas omröstningen om vem som ska ta över som premiärminister för Theresa May på måndagskvällen..

DI - 6 timmar sedan

Gotland toppar listorna

Di-bilen rullar den här veckan på Gotland – en ö med en stark tradition av småföretagare. 16 procent av befolkningen är företagare, vilket är den högsta länssiffran i Sverige..

DI - 6 timmar sedan

De ska skapa världens första gingård

Nu är det dags för nästa generation Hellström att sätta ön Furillen ännu tydligare på kartan. Elisabeth Hellström skapar just nu en gotländsk gin, av ingredienser som hon plockar själv på ön..

DI - 6 timmar sedan

Banktoppen sågar dysterkvistarna: ”Lustgasen fortsätter flöda”

TOREKOV. Det finns visserligen gott om signaler på en sämre konjunktur – men lustgasen från centralbankerna håller börsen uppe.  Det tror Eirik Winter, Nordenchef på den franska storbanken BNP Paribas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.