Expressen > Opinion

Wednesday, 24 July, 08:35

Expressen - 12 jul 19 kl. 13:00

Klart tjejen med slöja får synas på en tidningsettaAtt synliggöra slöjbärande i det offentliga rummet handlar inte om att ta ställning för eller emot slöjan. När SvD Junior låter en flicka i slöja representera rörelseglädje visar de att att alla barn är välkomna och får synas, skriver Sarah Delshad, föreläsare i ämnet, som också driver instagramplattformen Muslimska feminister..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SvD Junior, Sarah Delshad, Muslimska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart tjejenmed , slöjafår , synaspå en , tidningsetta
Trelleborgs Allehanda - 06 okt 11 kl. 10:24

Han fick lämna "Ensam mamma söker"

Foto: TV3/Johnny Wohlin
5 frågor till Jonas Olsson, Trelleborg, som just blivit uträknad ur "Ensam mamma söker."
Tar du det hårt? ?

Sydsvenskan - 14 dec 11 kl. 06:30

Nya mål väckte liv i lusten

Foto: Anna Sunesson
Varje år söker tiotusentals personer till talangprogram i tv i hopp om att förverkliga sina drömmar. Elina Nelson gick vidare i Idol 2005 och fick sjunga inför hela svenska folket i direktsändning. Men längs vägen insåg hon att drömmen ibland kan ha ett högt pris.

Dagen - 01 feb 12 kl. 03:00

Den tysta segern

I tv:s talangjakter odlas drömmen om att bli en firad stjärna. Att bli som dem som lyckats. På vår egen vardagsscen drömmer vi om någon som ser vad vi är bra på och har överseende med allt det där andra.

Nyheter 24 - 31 jul 13 kl. 09:53

Kommun länkade till rasistbloggAvpixlat

Men varken kommunens webbredaktör eller jurist har en uppfattning om sajten eller vad de står för.? Det är inte vi som har skrivit det. Det är en beställningstjänst från företaget Notified i Malmö och allt som handlar om Skurup länkas och det är inget vi kan ta ansvar för.

Sydsvenskan - 03 maj 14 kl. 05:30

Har du blivit mer bilintresserad?

– Ja, det kan man nog säga. Eller bilintresserad är nog fel ord. Jag bryr mig inte om hästkrafter och sådant.

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 14 kl. 10:36

"Mina barn är duktiga på att städa"

Magdalena Oldach-Holmqvist var kvinnan som aldrig blev trött och som älskade att jobba, något en olycka satte stopp för. Trots att hon i dag kämpar med daglig smärta så finns den aktiva tjejen fortfarande i henne, hon kan bara inte synas som före olyckan..

Posh24 - 04 feb 15 kl. 12:57

Malin Åkerman gör ett nytt försök inom TV!

Trots bra kritik så blev det inte mer än en säsong av serien Trophy Wife där Malin Åkerman, 36, spelade fest-tjejen Kate Harrison.

Det här har dock inte avskräckt Åkerman från att göra ett nytt försök inom TV-världen. Enligt Deadline Hollywood kommer hon nu att spela rollen som den en gång fattiga sjuksköterskan Lara Axelrod - som numera är gift med en miljardär - i serien Billions.

Västerbottens Folkblad - 17 aug 16 kl. 11:07

Saftig OS-bonus väntar damerna

Den svenska succén är redan ett faktum – och redan nu har Umeåtjejen Emma Berglund och de andra svenska spelarna säkrat en saftig OS-bonus. OS-succén kommer inte bara att synas i prisskåpet, utan också på banken. Enligt uppgifter till Dagens industri innebar kvartsfinalssegern mot USA att de svenska spelarna redan säkrat 60 000 kronor i bonus […].

YLE - 01 sep 16 kl. 15:09

Höstmode: nu ska du klä dig i bombarjacka och glitter!

Höstens mode kommer färgmässigt att se ut som det gjort de två senaste åren, men bombarjackor och glitter kommer att synas mera i vardagen. Den modeintresserade estenomen Ivonne Ruiz Olate ser fram emot höstens mode. Ivonne har alltid varit intresserad av mode.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Synkoll till varje nytt körkort kan rädda liv

Trots säkrare fordon och bättre vägar ökar antalet döda i trafiken. En åtgärd som sannolikt skulle rädda liv är att införa synkontroller varje gång körkortet förnyas, skriver Marie Nordén, generalsekreterare för NTF..

Expressen - 20 timmar sedan

Hur ska befintliga bilar tankas, Greenpeace?

Ändrat beteende och en effektivisering av fordonsflottan är självklarheter som vi delar med Greenpeace. Men vi menar att hållbara drivmedel under överskådlig framtid också spelar en viktig roll för de bilar som redan rullar, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - Igår: 06:15

Knappast tryggare under Trumps kärnvapenparaply

Beskedet att regeringen för närvarande inte kan underteckna FN-konventionen om ett globalt förbud mot kärnvapen kan inte glädja andra än dåraktiga demagoger. Kapprustningen skenar igen, och av de fem ursprungliga kärnvapenstaterna har det blivit nio, skriver Pierre Schori..

Expressen - Igår: 12:30

Ska vården kunna väljas måste den gå att jämföra

Regionerna är skyldiga att ge alla patienter en möjlighet att göra insatta val av vårdgivare. Samtidigt har möjligheten att jämföra vården på nätet plockats bort, utan besked om hur den ska ersättas, skriver Sabina Joyau på Vårdföretagarna..

Expressen - I förrgår: 06:15

Åtta år efter Utöya och nazismen växer snabbt

Vi trodde att högerextremismen skulle försvinna när den hade visat sitt vidriga ansikte. I stället ökar den, i Sverige och Europa, skriver Kadir Kasirga och Anders Österberg..

Expressen - I förrgår: 13:00

Rutavdraget ger jobb och är bra för integrationen

Det är obegripligt att LO och Kommunal, som organiserar arbetstagarna i rutbranschen, driver på för att deras egna medlemmar ska bli arbetslösa, vilket blir följden av ett avskaffat rutavdrag, skriver Andreas Åström på Almega..

Expressen - 21 jul 19 kl. 07:00

Vi måste trappa upp arbetet för eko-maten

Vi har kommit en god bit på väg men det krävs mer verkstad om vi ska uppnå de satta målen om ekologisk livsmedelskonsumtion. Sverige bör haka på Frankrikes femårsplan, skriver Anita Falkenek, vd på organisationen KRAV..

Expressen - 20 jul 19 kl. 13:00

På med kondomen – ni är medskyldiga

Även männen gör abort och det är på tiden att i högre grad ålägga dem ansvaret för deras reproduktiva förmåga. Då kommer aborttalen att minska, skriver Amandah Andersson..

Expressen - 20 jul 19 kl. 07:00

Begränsad tolkhjälp är ett groteskt förslag

Ulf Kristersson (M) tänjer återigen på populismens gränser genom att ta upp begränsad tolkhjälp. Ett sådant förslag leder inte till ökad integration, utan till godtycklighet och utanförskap, skriver Katayoun Keshavarzi, översättare och tolk, och J Mikael Olsson, författare och doktor i statsvetenskap..

Expressen - 19 jul 19 kl. 12:30

Niqab är förtryck även om den bärs frivilligt

Svensk lag förbjuder mig att röka en cigarett utanför restaurangen och djur är tack och lov skyddade från religiös ritualslakt. Så varför är det så svårt att ta i frågan om niqab och burka i jämställdhetens bästa land, skriver kvinnorättsaktivisten Maria Rashidi.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.