SR > Nyheter

Wednesday, 17 July, 12:29

SR - 12 jul 19 kl. 12:50

Ny vändning i omdebatterat rättsfall i RysslandTre systrar riskerar långa fängelsestraff för att ha dödat sin egen pappa. Nu utreds en förundersökning också mot den döda pappan för bland annat sexuella övergrepp..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny vändningi , omdebatterat, rättsfalli , Ryssland
SVT - 18 mar 18 kl. 12:12

Se SVT:s extrasändning om valet i Ryssland

I dag går det ryska folket till valurnorna för att välja president. Blir det spännande? Nej, Putin har vinsten som i en liten ask.

Sydsvenskan - 14 maj 15 kl. 22:30

En magisk svensk vändning somgick upp i rök

Sverige var på väg att göra en storslagen vändning i VM-kvartsfinalen mot Ryssland, men det blev inget under i Ostrava. Istället föll Tre Kronor med 3–5 och får åka hem från Tjeckien. Absolut inte med svansen mellan benen, men med en viktig lärdom: det håller inte att ge ett stjärnspäckat Ryssland ett försprång på tre mål.

BT - 11 jan 15 kl. 12:15

Wallström vill vara rak mot Ryssland

Efter tre månader med ny regering signalerar Margot Wallström (S) att utrikespolitiken har fått en ny inriktning. Rakare rör mot Moskva, ökad jämställdhet på alla områden och en något skarpare ton mot USA, är något av det som kan skönjas. Wallström kastades in i hetluften så fort hon tillträdde i oktober, med Ukrainakris, ubåtskränkning och IS framfart i Syrien och Irak.

SR - 22 jan 15 kl. 07:45

Försenad inhemsk premiär för omdebatterat ryskt Oscarsbidrag

De underliga turerna kring den ryska filmen "Leviathan" fortsätter. Samtidigt som filmen vunnit en Golden Globe och är nominerad till en Oscar kritiseras den av konservativa krafter i hemlandet. Rysslands kulturminister har till och med sagt att regissören Andrej Zvjagintsev borde göra mer positiva filmer för att staten ska stödja framtida projekt.

Cornucopia - 08 sep 13 kl. 10:39

Hur kan Ryssland och ryska flottan försvara Syrien?

I svensk media, t ex Bonnier/DN, står det att den ryska flottan i Medelhavet, som håller på att förstärkas, ska "mota bort" eller på förstasidan rent av "attackera" de amerikanska robotjagare som förmodas skjuta kryssningsrobotar mot Syrien. Men i utländska media hittar åtminstone inte jag några sådana uttalanden, utan det handlar om ett antal amfibiefartyg avsedda för evakuering av ryssar i Syrien, samt eskort av dessa. Det hela verkar vara en överdriven svensk mediagroda i syfte att skrämma upp läsare.

BT - 23 aug 14 kl. 09:27

Rysk hjälpsändning återvänder

De första, vitmålade lastbilarna ur den kritiserade ryska hjälpkonvojen till östra Ukraina har nu återvänt till Ryssland. - Tullen har redan inspekterat 34 fordon och de har återvänt till Ryssland, säger tulltjänstemannen Rayan Farushkin enligt nyhetsbyråerna Ria Novosti och AFP.Enligt Farushkin väntas sex grupper med lastbilar under dagen.

Ekonomistas - 18 dec 14 kl. 07:17

Vad händer i Ryssland?

I tisdags gick proppen ur för den ryska rubeln. Från att stora delar av året legat mellan 30 och 40 rubel/$ (och i ett längre perspektiv runt 30 under hela Putins tid vid makten) föll den till som lägst runt 80 rubel/$. I ett första försök att stoppa fallet höjde Rysslands centralbank räntan från 10,5 till 17 procent men det tolkades snarast som en panikåtgärd.

Cornucopia - 11 mar 15 kl. 15:34

Putin och Ryssland drar sig ur nedrustningssamtal

Ryssland och Kreml har precis gått ut med att de överger nedrustningsavtal för konventionella styrkor, som varit gällande sedan kalla krigets slut. En rapport från brittiska RUSI sätter siffran 90 000 man på den ryska invasionen av Ukraina, inklusive stödförband, och menar att Rysslands militära kapacitet nu slagit i taket logistiskt.

CFE-avtalet har legat på is sedan 2007, året innan Georgienkriget, men nu drar man sig ur det även rent formellt.

YLE - 05 nov 15 kl. 11:05

Lejonen inleder mot Ryssland – hur går det?

Finlands herrlandslag i ishockey öppnar säsongen 2015-2016 med den första matchen i EHT-turneringen i Helsingfos och för motståndet står Ryssland. Kari Jalonens Lejon står inför en tuff uppgift i öppningsmatchen. Efter den första drabbningen spelar Finland ännu mot Tjeckien på lördag och Sverige på söndag.

Computer Sweden - 17 maj 17 kl. 06:01

SAP backar inte om kostnader för data-användning – men reglerna ska bli klarare


Efter två uppmärksammade rättsfall där SAP kräver sina kunder på mer pengar för att använda data ändrar företaget nu sina licensregler. Det kostar fortfarande, men reglerna ska bli tydligare..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Rv70 avstängd söder om Hedemora

SR - 1 timme sedan

Skolanställd som förgrep sig på barn döms till tolv års fängelse

Den tidigare skolanställde som varit misstänkt för våldtäkt mot flera barn dömdes idag i Lycksele tingsrätt..

SR - 1 timme sedan

Förlossningsskador: IVO kritisk mot vården

Tidigare i Ekot i dag har vi kunnat höra om förlossningsverksamheter som inte anmäler sig själva enligt Lex Maria då kvinnor skadats i vården. Tillsynsmyndigheten IVO har i flera fall – efter att patienterna själva anmält vårdgivaren – riktat kritik mot att vården inte levt upp till lagen om god och säker vård..

SR - 4 timmar sedan

Sämre än väntat för Ericsson

Ericsson redovisar en rörelsevinst på 3,7 miljarder kronor för andra kvartalet, jämfört med vinsten på 0,2 miljarder kronor motsvarande period i fjol..

SR - 5 timmar sedan

Minskad vinst och sänkt utdelning hos Swedbank

Vinsten sjunker och samtidigt meddelar Swedbank att man sänker utdelningen till ägarna..

SR - 5 timmar sedan

Ung man död efter knivrån i Göteborg

Polisen utreder ett misstänkt mord sedan en man i 20-årsåldern knivskurits i Göteborg under natten till onsdag..

SR - 5 timmar sedan

Minskad vinst för Handelsbanken

Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol..

SR - 6 timmar sedan

EU till Ryssland: ta ansvar för nedskjutningen

Det har gått fem år sedan det Malaysiska passagerarplanet MH17 sköts ned i östra Ukraina. I samband med årsdagen uppmanar EU Ryssland att ta sitt ansvar..

SR - 6 timmar sedan

Otydligt kring nya elektronikförbudet i domstolar

Den första juli blev det olagligt att ha elektronisk utrustning påslagen i rättssalar. Undantag kan göras för journalister, men reglerna är otydliga..

SR - 6 timmar sedan

Svårigheter att ta fram årets influensavaccin

Förberedelserna för vinterns influensaepidemi pågår, men i år har det varit extra svårt att bestämma vilken typ av vaccin som ska tas fram..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.