SR > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:11

SR - 12 jul 19 kl. 12:55

Brist i regionernas journalsystemLäkemedelsbristen skulle kunna motverkas om regionernas journalsystem hade information om vilka läkemedel som tagit slut. Det menar Mikael Hoffman, chef för det riksdagstillsatta läkemedelsnätverket NEPI..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Mikael Hoffman, NEPI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bristi , regionernas, journalsystem
YLE - 04 apr 17 kl. 12:20

Brist på kunnig arbetskraft i Österbotten

Företagen i Österbotten har problem att hitta kompetent arbetskraft. Det hävdar Österbottens handelskammare. Det behövs bland annat flexibla möjligheter till omskolning för att råda bot på problemet.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

Kristianstadsbladet - 06 apr 13 kl. 09:30

Nytt journalsystem oroar vårdpersonal

Foto: Tommy Svensson
Svåröverskådligt, tidsödande och dumsnålt. Region Skånes nya journalsystem, som är tänkt att öka patientsäkerheten, har väckt stort missnöje hos vårdpersonalen som klagar på värk och mindre tid över till patienterna.
?

SvD - 28 apr 17 kl. 13:41

FN-ambassadör: ”Vi brukar respektera regionernas beslut”

Saudiarabien nominerades till kvinnokommissionen av FN:s asiatiska grupp. Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog säger till SvD att Sverige brukar respektera regionernas beslut..

Hela Gotland - 10 jan 11 kl. 14:29

Samma journalsystem på vårdcentralerna som lasarettet

Nu inför öns primärvård samma journalsystem som redan används på Visby lasarett. Först ut är vårdcentralerna i Hemse och Klinte..

Hela Gotland - 11 jan 11 kl. 04:00

Gemensamt journalsystem i vården

Nu får vårdcentralerna samma journalsystem som Visby lasarett har..

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 11 kl. 07:51

Äldre drabbas av olika journalsystem

Felaktig medicinering och för mycket läkemedel kan bli konsekvensen av att Region Skåne saknar ett gemensamt journalsystem. Enligt en revisionsrapport är det särskilt äldre patienter som drabbas, eftersom personal från vårdcentralerna sällan har tillgång till journaler när de besöker äldreboenden, rapporterar Kristianstadsbladet..

Dagens Medicin - 12 maj 11 kl. 11:40

Skrev ut via olika journalsystem

Läkaren använde olika journalsystem för att ingen skulle märka att han skrev ut narkotikaklassad medicin. Två män överdoserade sedan på tabletterna..

Dagens Medicin - 30 aug 11 kl. 17:18

Gammalt journalsystem kraschade

Under en veckas tid har flera sjukhus och vårdcentraler i Region Skåne varit utan journalsystem efter ett datorhaveri..

Nya Wermlands Tidningen - 24 nov 11 kl. 08:32

Dyrt och kritiserat journalsystem

När landstinget upphandlade nytt journalsystem blev det både dyrt och skandalomsusat. ? Men har man gått vilse i en skog tillräckligt långt kan man inte vända, säger en insatt källa till NWT.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Von der Leyen får stöd av S

Ursula von der Leyen får stöd av S-gruppen i EU-parlamentet, uppger gruppen på Twitter. Därmed har hon en majoritet bakom sig..

SR - 1 timme sedan

Allt färre personer smittas av hiv

Världen lägger allt mindre pengar på att bekämpa hiv, enligt Unaids årsrapport som släpptes under tisdagsförmiddagen. En annan utveckling som rapporten visar på är att antalet personer som smittas med hiv minskat och det framförallt i östra och södra Afrika..

SR - 1 timme sedan

Snart avgörs om von der Leyen får EU:s tyngsta post

Vid 18-tiden på tisdagen ska EU-parlamentet avgöra om den tyska kristdemokraten Ursula von der Leyen får EU:s tyngsta post som kommissionsordförande. Och in i det sista är utgången oviss. Under debatten i förmiddags försökte von der Leyen ge nya löften i ett sista försök att ragga röster..

SR - 1 timme sedan

E4 Ljungby-Värnamo avstängd efter en olycka

Långa köer efter olycka på E4.

SR - 1 timme sedan

Färre omkom i trafiken

Färre personer omkom i trafiken under det första halvåret i år jämfört med samma period förra..

SR - 1 timme sedan

Kemisk kastrering införs som straff i Ukraina

Parlamentet i Ukraina röstade nyligen för att personer mellan 18 och 65 år, som dömts för sexualbrott mot barn kan tvingas till kemisk kastrering. Flera människorättsorganisationer riktar kritik mot den nya lagen och kräver att landets president lägger in sitt veto..

SR - 1 timme sedan

Allt färre svenskar flyger inrikes

Flygandet speciellt inrikes föll rejält under perioden april till juni enligt Swedavia som driver de största flygplatserna i Sverige..

SR - 2 timmar sedan

Efter hummerskandalen: Frankrikes miljöminister avgår

Frankrikes miljöminister hamnade i rejält blåsväder efter anklagelser om sina extravaganta vanor för skattebetalarnas pengar..

SR - 2 timmar sedan

Telia börjar blockera bluffsamtal från utlandet

Telia vill sätta stopp för bluffsamtal från utlandet och har börjat blockera bedragare som vill nå företagets kunder..

SR - 2 timmar sedan

Sida oroas över ny FN-rapport om undernäring

Enligt FN:s globala mål ska all hunger och undernäring vara avskaffad till 2030.Samtidigt slår en ny rapport från FN fast att 820 miljoner människor i världen är undernärda..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.