YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 10:46

YLE - 12 jul 19 kl. 12:37

Österbottniska ungdomar deltar i stor brandkåristtävling i Schweiz - ’’Det är närmare än någonsin’’Tio ungdomar från Österbotten deltar i en stor tävling för brandkårister i Schweiz. I tävlingen samlas lag från hela världen. I år representeras Finland av tre lag varav ett kommer från Malax..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Schweiz, Österbotten, Finland, Malax

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Österbottniska, ungdomar, deltari , stor, brandkåristtävlingi , SchweizDet , är närmare än någonsin
YLE - 07 okt 14 kl. 04:33

Självskadebeteende ökar bland österbottniska ungdomar

Hur kan jag dölja ärren? Hur ska jag klä mig för att skärsåren inte ska synas på gymnastiklektionen? Vågar jag berätta om de hundra skärsår jag har på benen?

YLE - 15 mar 16 kl. 18:19

Varför flyttar österbottniska ungdomar bort?

En undersökning om österbottniska ungdomars migrationsbenägenhet ska ge svar på varför ungdomar i Österbotten flyttar bort, stannar eller återvänder hem. Migrationsinstitutet/Centret för Svenskfinland står bakom undersökningen. Många österbottniska ungdomar lämnar hemtrakterna efter att de avslutat sin utbildning.

YLE - 08 maj 19 kl. 10:36

Österbottniska ungdomar med i FM-final i företagsamhet

Tio unga från Österbotten deltar i FM i företagsamhet under onsdag och torsdag. Med i finalen är ungdomar från Jakobstad, Vörå, Korsholm, Vasa, Petalax och Kristinestad..

YLE - 08 maj 15 kl. 11:25

Skev kroppsbild bland österbottniska ungdomar

I skolgymnastiken ska kroppsuppfattningen speciellt betonas. Det säger den nya läroplanen. Vi är på god väg, säger Liselott Nyström, ungdomsinformatör på ungdomsportalen decibel.

YLE - 11 mar 16 kl. 06:55

200 österbottniska lantbrukare deltar i traktormarsch

Från Österbotten deltar i dag fredag ett par hundra lantbrukare i demonstrationen på Senatstorget i Helsingfors. Bönderna protesterar bland annat mot sjunkande producentpriser och försämrad lönsamhet. Demonstrationen sker i form av en traktormarsch till Senatstorget.

YLE - 26 sep 17 kl. 12:14

Ny pjäs belyser hur österbottniska ungdomar mår

En ny pjäs ska belysa österbottniska ungdomars psykiska hälsa. Unga scenkompaniet med konstnärliga ledaren Annika Åman i spetsen har samlat ungdomars tankar kring skuld, skam och prestationskrav..

YLE - 19 sep 17 kl. 13:08

Allt fler österbottniska ungdomar söker hjälp för ångest

Allt fler ungdomar från Korsholm söker hjälp vid ungdomsstationen Klaara i Vasa. Men trots det mår inte de unga sämre än tidigare. Istället är man inte lika bra på att hantera känslor, anser socialhandledare Cecilia Flygar..

Nya Wermlands Tidningen - 08 aug 13 kl. 11:15

Motorburna ungdomar deltar i paraden

Sedan körförbudet på Storgatan trädde i kraft i måndags har det varit lugnt i Kil. Nu inleds Kil hela veckan till helgen och nytillskott i paraden är de så kallade ?livsnjutarna?

Dagen - 26 jul 17 kl. 14:00

260 ungdomar deltar på Teenstreet

De kommande dagarna möts omkring 3 500 ungdomar i Tyska Offenburg för dagar präglade av undervisning, lovsång och gemenskap. Bland deltagarna under jättelägret Teenstreet finns även 260 ungdomar från Sverige..

Dagen - 26 jul 17 kl. 14:00

260 ungdomar deltar på Teenstreet

De kommande dagarna möts omkring 3 500 ungdomar i Tyska Offenburg för dagar präglade av undervisning, lovsång och gemenskap. Bland deltagarna under jättelägret Teenstreet finns även 260 ungdomar från Sverige..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Svagt andra kvartal för Wärtsilä – framtiden väntas bli utmanande

Wärtsiläs halvårsrapport visar på ett sämre resultat än väntat. Enligt koncernchef Jaakko Eskola är en orsak till nedgången den fortsatta osäkerheten på marknaden. Man väntar att efterfrågan kommer att minska under de kommande tolv månaderna..

YLE - 2 timmar sedan

Camilla Richardsson i sitt livs form – krossat två personliga rekord inom en vecka: “De här tiderna har mognat under många år”

Förra veckan klarade Camilla Richardsson VM-gränsen på 3 000 meter hinder med nytt personligt rekord. På onsdagen putsade hon sitt rekord på 5 000 meter med tjugo sekunder. Egentligen tror jag inte att det här är någon sjuk formtopp jag har för tillfället, säger Richardsson..

YLE - 15 timmar sedan

Äntligen! Hurske en hundradelssekund under VM-gränsen med minsta möjliga vindmarginal – Korte och Richardsson förbättrade sina rekord

Nu har Finland tre löpare på 100 meter häck under VM-gränsen. I GP-tävlingen i Lapinlahti fick Reetta Hurske äntligen till det och tog sig under gränsen till Doha i statistikdugliga förhållanden. Segern i loppet gick emellertid till Annimari Korte, som förbättrade sitt PB..

YLE - 21 timmar sedan

Hårda vindar har ställt till det för skärgårdstrafiken

Hård vind och hög sjögång ställer till problem för skärgårdstrafiken. I Karleby har flera avgångar till ön Tankar inhiberats på grund av vädret, medan man i Vasa lidit av passagerarbrist..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren ryckte ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren ryckt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren har ryckt ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren rykt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 07:15

Lyssnarnas sommarpratare David Björkström: Varför fick jag aldrig höra att jag inte var dum i huvudet?

Först i vuxen ålder fick lyssnarnas sommarpratare David Björkström en förklaring till sitt oroliga beteende som skapat både frustration och drogmissbruk. Han har adhd..

YLE - Igår: 05:23

Blixten totalförstörde sexbarnsfamiljens hus – Pappa Christer Lundström väntar ivrigt på dagen familjen kan flytta hem igen.

För ett år sedan slog blixten ner i familjen Lundströms hus i Smedsby. Taket fattade eld och huset totalförstördes i branden. Nu är familjens nya hus snart färdigt och Christer och Henna Lundström hoppas kunna flytta in med alla sina barn innan skolstarten..

YLE - Igår: 15:37

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - I förrgår: 07:15

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.