Sydöstran > Nyheter

Saturday, 20 July, 01:11

Sydöstran - 12 jul 19 kl. 12:00

Hemtjänsten får inte ha sopor i bilarnaHur långt får personal frakta sopor från kunder med hemtjänst? – Ungefär 100 meter från tomtgräns, men de måste promenera , säger äldreomsorgschef Ingela Colleen..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Ingela Colleen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemtjänstenfår inte ha , sopori , bilarna
SmålandsPosten - 18 jun 13 kl. 06:28

Kommunen testar elbilar i hemtjänsten

Liljas Personbilar AB blev den store vinnaren när Tingsryds kommun upphandlande 22 bilar på fullserviceleasing under tre år. Två av bilarna är elbilar som nu ska testas inom kommunens hemtjänst. Att testa elbilar i en verksamhet som kräver tillförlitlighet i alla väder är en led i en ambitiös avsiktsförklaring som kommunen har ingått med projektet Green Charge Sydost.

Västerbottens Folkblad - 10 jan 19 kl. 12:40

Länet: Stal från hemtjänsten

Hemtjänsten i Åsele utsattes under natten mot torsdagen för en stöld. Det var någon gång mellan klockan 21:00 på onsdagskvällen och 07:00 på torsdagsmorgonen som två av hemtjänstens bilar utsattes för stöld. Enligt polisen stals extraljusramper från båda bilarna till ett totalt värde av 7500 kronor.

News55 - 09 sep 15 kl. 16:53

Hemtjänsten går på kryckor

Sveriges Television:s Uppdrag Granskning visar att personalen inom hemtjänsten har stora problem. Enligt Socialstyrelsen är många inom hemtjänsten stressade, känner sig underbemannade trots många vikarier och hoppas att de inte glömt någon vårdtagare under dagen. Barbara Holsbeck bor i Göteborg och hon vet aldrig vem det är som ringer på dörren från hemtjänsten.

Dalarnas tidningar - 06 apr 15 kl. 08:55

Hemtjänsten i Lima har kört med privata bilar i flera år

De senaste två åren har användningen av privata bilar ökat markant vid hemtjänsten i Lima. De anställda har alltid använt sina egna bilar mer eller mindre men sedan personalstyrkan ökat de senaste två åren och bilarna stannat på samma antal har privatbilarna ryckt ut allt oftare..

DalaDemokraten - 06 apr 15 kl. 08:55

Hemtjänsten i Lima har kört med privata bilar i flera år

De senaste två åren har användningen av privata bilar ökat markant vid hemtjänsten i Lima. De anställda har alltid använt sina egna bilar mer eller mindre men sedan personalstyrkan ökat de senaste två åren och bilarna stannat på samma antal har privatbilarna ryckt ut allt oftare..

Skånskan - 03 mar 16 kl. 15:20

Hemtjänsten avslöjade falsk hemtjänst

MALMÖ Bedragarna lurade sig in till den 96-årige mannen och utgav sig komma från hemtjänsten.
Då knackade först mannens dotter och sedan den riktiga hemtjänsten på lägenhetsdörren.Det var vid 17-tiden på onsdagskvällen som det knackade på hos den 96-årige mannen på Lektorsgången i Malmö.

Kristianstadsbladet - 19 sep 12 kl. 07:00

Hemtjänsten fick prova på framtidens fordon

Foto: Tommy Svensson
Elcyklar kan vara en del av framtiden inom hemtjänsten i Bromölla. Under två dagar får personalen prova fordonen.
Vid en första anblick ser det ut som en helt vanlig cykel.

BT - 13 dec 12 kl. 13:03

Borås mörkar om hemtjänsten

I Borås gäller lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Grundidén är att utförarna ska konkurrera med kvalitet. Kommunens schablontider och ersättningsmodell underminerar möjligheterna till bra kvalitet i hemtjänsten, skriver Sven-Åke Johansson.

BT - 08 maj 14 kl. 08:12

Sämre jobba i hemtjänsten

Arbetsmiljön i hemtjänsten är avsevärt sämre än i teknisk förvaltning. En jämförelse Arbetsmiljöverket har gjort i 59 av landets kommuner visar på stora skillnader i arbetsmiljön mellan kvinnodominerade yrken och mansdominerande dito. Tranemo har varit en av de kommuner där inspektioner har utförts och utgör inget undantag.

Skånskan - 09 okt 16 kl. 10:00

Kalles tax i vägen när hemtjänsten kommer

Skåne Inget har blivit bättre. Så sammanfattar i korthet Karl Erik Nilsson, 89, sin bedömning av hemtjänsten.– Lite empati hade inte skadat, säger han till Norra Skåne.

News55 - 02 jul 18 kl. 17:05

Filippa Reinfeldt: Vi underfinansierar hemtjänsten

När dagens moderator, Marianne Rundström konstaterar vad medarbetare inom hemtjänsten är; allt. Håller hela panelen med. En vårdarbetare inom hemtjänsten är bland annat sjuksköterska, städare, massör och kock.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 2 timmar sedan

Stor besvikelse när Gyllene Tider tvingas ställa in

Vädret var perfekt och förväntningarna höga. Över 12 000 hade köpt biljetter och ville vara med att sätta Brunnsparken i gungning tillsammans med Gyllene Tider. Fyra timmar före insläpp kom beskedet - konserten är inställd.

Sydöstran - 4 timmar sedan

”Samhället lämnar oss äldre i sticket”

– Samhället har blivit omöjligt för oss äldre. Det går inte få tag i vare sig myndigheter eller företag på telefon längre, säger 81-årige Åke Håkansson, som haft sömnlösa nätter på grund av felaktiga fakturor. .

Sydöstran - 4 timmar sedan

Sölvesborgs GK tappar i totalen

Sölvesborgs damer hade inte turen med sig när den tredje dagen av lag–SM på Barsebäck Golf & Country Club spelades. .

Sydöstran - 6 timmar sedan

”Föreställningen känns till och med ännu bättre än förra årets”

...Björn Skoglund, producent för Karlskrona musikteaters sommarföreställning ”Adam & Eva” som just nu spelas på Mjölnareholmen..

Sydöstran - 6 timmar sedan

Gräsbrand i Ringamåla

Sydöstran - 6 timmar sedan

Hans vinbar fick Blekinge Matakademies stipendium

Blekinge matakademi har delat ut sitt tredje stipendium. Vinberga vinkiosk ärades..

Sydöstran - 7 timmar sedan

Matbrödstävling och mingel på Smakfestivalen

På smakfestivalen Friends and Flavours i Näsviken är det alltid något på gång. I dag var det dags för matbrödstävling och juryn var stenhård - liksom vissa bröd..

Sydöstran - 6 timmar sedan

BILDER: Bilexpo i rockabillyklass

Rosengården knoppade i sköna åk och blommade ut i ett gung av rockabilly. 200 bilar visades upp och The Boppers stod på scen..

Sydöstran - 8 timmar sedan

Knäcker du Kronbloms quiz?

Har du koll på veckans fyra tankenötter? Om inte är du något av en nöt....

Sydöstran - 8 timmar sedan

Missnöje med badplats på Hanö

En badplats på Hanö med bristande underhåll irriterar vissa sommargäster på ön. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.