SR > Nyheter

Wednesday, 17 July, 22:41

SR - 12 jul 19 kl. 12:15

Turkiskt vapeninköp skakar om i USAAtt Nato-medlemmen Turkiet har köpt luftförsvarssystem från Ryssland väcker protester i USA..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, Nato, Turkiet, Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Turkiskt, vapeninköp, skakarom i , USA
SVT - 29 jul 15 kl. 14:41

Turkiskt klartecken för USA-koalition

Det är nu fritt fram för utländskt stridsflyg att lyfta från turkisk mark för att attackera IS i Syrien. Samtidigt fortsätter Turiket offensiven mot PKK-fästen..

NSD - 20 apr 11 kl. 14:45

Protester efter turkiskt kurd-förbud

Våldsamma protester skakar Turkiet efter att sju kurdiska politiker portats från att delta i sommarens val. Sammanlagt tolv kandidater har diskvalificerats på grund av tidigare domar och juridiska teknikaliteter. Bland annat hindras nuvarande parlamentsledamoten Gultan Kisanak liksom Leyla Zana, som fick Europaparlamentets Sacharovpris 1995..

YA - 16 mar 12 kl. 06:30

Planerar USA krig mot Syrien?

Med artilleri och stridsvagnar har den syriska regimen utövat ett urskiljningslöst våld mot staden Homs och civilbefolkningen i området.
Den syriske presidenten Assads trupper skjuter inte primärt mot civila. Man skjuter mot motståndsmän på platsen utan att ta någon hänsyn till att man samtidigt dödar oskyldiga människor, kvinnor och barn.

Kristianstadsbladet - 16 mar 12 kl. 08:10

Planerar USA krig mot Syrien?

Med artilleri och stridsvagnar har den syriska regimen utövat ett urskiljningslöst våld mot staden H?
Tvärtom ser man nog terrorn som en pluseffekt. Syrien är nu ett roulettbord där en rad stater gör sina insatser.

Världen Idag - 16 aug 18 kl. 11:31

Pastor i fokus för konflikt mellan USA och Turkiet

En evangelisk pastor från USA står i centrum för den senaste tidens hårda ordväxling mellan de Nato-allierade Turkiet och USA. USA har infört sanktioner mot Turkiets inrikes- och justitieministrar och flaggat för fördubblade tullavgifter på turkiskt stål och aluminium, om inte pastorn släpps..

GöteborgsPosten - 05 okt 17 kl. 14:54

USA "djupt upprört" efter turkiskt gripande

USA reagerar starkt mot att turkiska myndigheter har gripit en anställd vid det amerikanska generalkonsulatet i Istanbul. Personen anklagas för samröre med den USA-baserade predikanten Fethullah Gülen..

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 10:54

Turkiet: USA-pastorn blir kvar i fängelset

Den amerikanska pastorn Andrew Brunson blir kvar i turkiskt fängelse. Detta sedan en domstol på onsdagen avslagit hans överklagan, rapporterar AFP som hänvisar till den statliga tv-kanalen TRT. Gripandet av pastorn eskalerade de försämrade relationerna mellan USA och Turkiet, vilket i sin tur har utlöst en kollaps i landets valuta.

Sydsvenskan - 01 apr 19 kl. 23:02

USA stoppar leverans till turkiskt stridsflyg

USA skjuter upp leveranser och verksamheter kopplade till Turkiets program för stridsflygplanet F-35 och dess funktionsförmåga, enligt en talesperson för det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Bakgrunden är att USA:s regering vill att Turkiet ga.

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 19 kl. 23:02

USA stoppar leverans till turkiskt stridsflyg

USA skjuter upp leveranser och verksamheter kopplade till Turkiets program för stridsflygplanet F-35 och dess funktionsförmåga, enligt en talesperson för det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon. Bakgrunden är att USA:s regering vill att Turkiet ga.

Sydsvenskan - 17 maj 19 kl. 03:50

USA stoppar turkisk handelslättnad

Från och med i dag får Turkiet inte längre vara med i USA:s förmånligare handelssystem GSP. Däremot halverar USA importtullarna på turkiskt stål, från 50 till 25 procent. Turkiet är nu så ekonomiskt utvecklat att de förmånligare reglerna inom GSP inte l.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

God svensk beredskap för att behandla ebola

Sverige har en god beredskap för att behandla ebola. Just nu byggs möjligheterna att behandla patienter ut på ytterligare ett ställe i Sverige..

SR - 1 timme sedan

Storbankerna faller på börsen

I dag presenterade Swedbank och Handelsbanken sina delårsresultat och båda visar upp en lägre vinst jämfört med motsvarande period i fjol..

SR - 2 timmar sedan

Tonfisk ska fångas och spåras utanför Västkusten

Forskare vill märka blåfenad tonfisk utanför Västkusten. Tanken är att ta reda på mer om hur tonfisken rör sig över världshaven för att lättare kunna skydda beståndet. Nu hänger allt på att Havs- och vattenmyndigheten säger ja..

SR - 2 timmar sedan

WHO: Ebolautbrottet i Kongo ett internationellt hälsohot

Nu meddelar WHO att de klassar utbrotten av ebola i Kongo-Kinshasa som ett internationell hälsohot..

SR - 3 timmar sedan

Ovanligt att gärningsmannen är okänd för offret

Tre personer sitter anhållna misstänkta för mord och grovt rån, efter att en 18-årig man knivskars till döds i samband med ett rån i Göteborg i natt. Enligt polisen var gärningspersonerna helt okända för offret, något som är ovanligt i Sverige..

SR - 5 timmar sedan

Konsumentverket: Säkerhetsbrister när hoppborgar används

I går skadades fyra barn efter att en hoppborg kollapsade på Kiviks marknad. Konsumentverket får återkommande anmälningar om bristande säkerhet på just hoppborgar..

SR - 5 timmar sedan

Nytt fall av ebola i Uganda oroar WHO

Ett nytt fall av ebola har upptäckts i Uganda och nu ökar oron för att ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa ska sprida sig..

SR - 5 timmar sedan

Pajalagruvan ansöker om fördubblad produktion

Gruvbolaget Kaunis iron i Pajala vill investera uppåt en miljard kronor för att fördubbla produktionen och öka antalet anställda till närmare 600 personer..

SR - 5 timmar sedan

EU granskar Amazon – tros använda känslig data

EU-kommissionen misstänker att amerikanska Amazon bryter mot de europeiska konkurrensreglerna. Kommissionen inleder därför en formell granskning av bolagets arbetsmetoder..

SR - 6 timmar sedan

"El Chapo" döms till livstid

Den mexikanske drogkartelledaren Joaquín "El Chapo" Guzmán döms av en federal domstol i New York till livstids fängelse plus 30 år..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.