YLE > Finland

Thursday, 18 July, 08:40

YLE - 12 jul 19 kl. 12:09

Helsingfors hovrätt: Seriestryparen Michael Penttilä ska sinnesundersökasHelsingfors hovrätt har beslutat att seriestryparen Michael Penttilä ska sinnesundersökas. Penttilä är misstänkt för mordet på en 52-årig kvinna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Michael Penttilä

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Helsingfors, hovrätt, Seriestryparen, Michael, Penttiläska , sinnesundersökas
YLE - 12 jun 19 kl. 10:10

Seriestryparen Michael Penttilä kräver lindrigare straff - erkänner dråp men inte mord

Rättegången mot den så kallade seriestryparen, Michael Penttilä, inleddes i Helsingfors hovrätt på onsdagen. Penttilä hade överklagat tingsrättens livstidsdom..

YLE - 29 maj 18 kl. 07:39

Seriestryparen döms till 2,5 års fängelse för plan på att strypa 17-åring

Helsingfors hovrätt dömde Michael Penttilä till 2,5 år i fängelse för förberedelse till grovt brott mot liv eller hälsa efter att han gjorde upp en detaljerad plan på hur han skulle gå till väga för att strypa en 17-årig flicka..

YLE - 08 maj 18 kl. 12:01

Seriestryparen begärs häktad - misstänks för mordet på en medelålders kvinna

Polisen kräver att den såkallade seriestryparen, Michael Maria Penttilä (52), häktas misstänkt för mord. Helsingfors tingsrätt bekräftar för Yle att det är frågan om samme man som tidigare är dömd för en lång rad dråp och dråpförsök. Metoden har oftast varit strypning..

YLE - 09 maj 18 kl. 14:13

Seriestryparen häktades misstänkt för mord

Helsingfors tingsrätt har häktat häktad den så kallade seriestryparen Michael Pentikäinen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord..

YLE - 11 jul 18 kl. 13:44

Seriestryparen dömdes till livstids fängelse för mord

Helsingfors tingsrätt har dömt den så kallade seriestryparen Michael Penttilä till livstids fängelse för mord. Det rapporterar STT..

YLE - 17 maj 18 kl. 11:05

Seriestryparen erkände mord i Helsingfors - polisen ber allmänheten om hjälp

Michael Penttilä, mer känd som seriestryparen, har erkänt att han tagit livet av en 52-årig kvinna i Alphyddan i Helsingfors..

YLE - 29 dec 15 kl. 16:35

Han drack whiskycola med Lemmy i Helsingfors

På tisdagsmorgonen fick Motörheadfans världen över ta emot en dyster nyhet: bandets solist Lemmy Kilmister har gått bort. Lemmy syntes ofta också i Helsingfors. 2007 fick skådespelaren och företagaren Marco Luponero Lindholm en oförglömlig kväll i ishallen i Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 10 jul 13 kl. 18:00

Hovrätten avgör straffet för Kristianstadsföretagare

Hovrätten avgör straffet för en Kristianstadsföretagare, som efter ett beslut i Högsta domstolen inte straffas för skattebrott men för bokföringsbrott.
För en månad sedan meddelade Högsta domstolen, HD att en person, för en och samma oriktiga uppgift, inte får åtalas för skattebrott om Skatteverket beslutat om skattetillägg.Beslutet kom efter ett överklagande från en Kristianstadsföretagare, som både fått skattetillägg och dömts för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Expressen - 27 dec 15 kl. 21:15

Michael Nylander om tacklingen på William

HELSINGFORS. Den fula tacklingen på William Nylander har ekat i hela hockeyvärlden. På läktaren i Helsingfors satt Michael Nylander och fick se sin son hjälpas av isen.

Nyan - 26 okt 18 kl. 11:22

Rita Jokiranta ställer ut i Helsingfors

Den åländska konstnären Rita Jokiranta hade i onsdags vernissage för sin utställning ”In the Minds of Others” på Galleri Huuto i Helsingfors.
Utställningen, som består av flerkanaliga videoinstallationer, är en självständig fortsättning på utställningen ”Life As It Flees” från förra året. – Jag har fortsatt sedan förra utställning med att samla material dagboksmässigt, säger hon till Nya Åland.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Läkemedelsbristen känns av i Östnyland men ersättande mediciner finns ofta: "Det kan vara blodtrycksmediciner, antibiotika eller olika salvor"

Bristen på läkemedel är tidvis aktuell också i Östnyland. I Sibbo och Lappträsk strävar apotek och läkare efter att trygga tillgången på mediciner. Om rätt medicin saknas hittar man oftast en ersättande..

YLE - 2 timmar sedan

Korta fisketillstånd växer i popularitet

Korta, veckovisa eller en-dags-långa fisketillstånd har vuxit i popularitet, medan intresset för fisketillstånd som är i kraft i ett år har minskat. Det meddelar Forststyrelsen..

YLE - 2 timmar sedan

Hemvården i Åbo hårt pressad - köptjänster, omorganiseringar och anhöriga har räddat situationen så här långt

Bristen på närvårdare har drabbat Åbo hårt i sommar. - Det är den värsta sommaren jag någonsin upplevt, säger Anne Vuorinen, chef för äldrevårdens öppna tjänster i Åbo..

YLE - 3 timmar sedan

Finsk organisation samarbetar med Facebook för att förebygga självmord - viktigast är ändå att medmänniskorna reagerar

I USA skannar artificiell intelligens materialet på Facebook för att kunna reagera på om någon mår dåligt. I Finland är det här förbjudet och för att förebygga självskadebeteende måste en fysisk människa reagera..

YLE - 11 timmar sedan

Särkänniemis försvunna anakonda är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 11 timmar sedan

Den försvunna anakondan är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 13 timmar sedan

SPT: Moomin Characters sätter igång kampanj för att rädda Östersjön - målet är att samla in en miljon euro

Moomin Characters kör år 2020 i gång en kampanj för att stoppa övergödningen i Östersjön tillsammans med John Nurminens stiftelse, skriver SPT. Målet är att samla in minst en miljon euro till arbetet som stiftelsen gör för att rädda Östersjön..

YLE - 14 timmar sedan

Räknemodell ska hjälpa jordbrukare att mäta gårdarnas klimatavtryck: “Här finns mycket positivt att hämta för jordbruket”

Med hjälp av en ny räknemodell som innovationstjänsten Biocode utvecklar ska jordbrukare snart kunna mäta hur mycket utsläpp deras produktion orsakar – men också hur mycket koldioxid gårdarna binder. Med den här informationen kan jordbrukarna i bästa fall göra såväl klimatet som sin egen plånbok en tjänst..

YLE - 15 timmar sedan

Han går från Spanien till Finland och tillbaka - med 1 000 sandkapslar som rest till rymden

Fyra år har jag vandrat för att dricka en kopp kaffe i Ingå, skrattar Jean-François Aillet. Men han vandrar också för ett monument med 7 000 kapslar sand från alla hörn i världen, ett bibliotek för kommande generationer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.