Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 06:25

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 12:08

Deras plattform ska "revolutionera" bilindustrinUppstartsbolaget Ree har utvecklat en modulär arkitektur där alla komponenter förutom batteriet ryms i hjulhuset..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ree

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Deras plattformska , revolutionera, bilindustrin
Opinionen.se - 21 mar 13 kl. 13:22

Steve Jobs sista idé: revolutionera bilindustrin

Steve Jobs revolutionerade hemdatorn, mobiltelefonen, mp3-spelaren, surfplattan och musikindustrin. Hans sista idé: den smarta bilen..

Computer Sweden - 10 dec 12 kl. 17:00

De vill revolutionera reklamfilmerna


Gör en reklamfilm på minuter i stället för dagar. Det lovar svenska Tender Industries, som utvecklat en plattform för dynamisk filmproduktion. .

IDG - 23 jan 14 kl. 10:38

Svensk lösning ska revolutionera transporter i Europa

5 frågor till Jan Helge, vd på CargoSpace24, som igår lanserade en ny plattform som ska öka effektiviteten och minska miljöpåverkan för transportsektorn i Europa. .

Computer Sweden - 24 sep 18 kl. 14:29

Svenska AI-startupen som vill revolutionera skolan 


Med en AI-plattform där skoluppgifter kan skräddarsys för varje elev hoppas Sana Labs bli världsledande. Den svenska startupen har bara funnits i två år men planerna framåt är storslagna..

IDG - 24 sep 18 kl. 14:29

Svenska AI-startupen som vill revolutionera skolan 


Med en AI-plattform där skoluppgifter kan skräddarsys för varje elev hoppas Sana Labs bli världsledande. Den svenska startupen har bara funnits i två år men planerna framåt är storslagna..

Kristianstadsbladet - 02 mar 19 kl. 05:00

Debatt: Samlad information kan revolutionera vården

Skånes hälso- och sjukvård brottas dagligen med tidskrävande digitala system. Samtidigt utnyttjar regionen bara en bråkdel av potentialen i Sveriges unika kvalitetsregister. Regionen kan bidra till att lösa problemen genom att fullt ansluta sig till den nationella plattform som finns, skriver professor Jan Nilsson och John Assarsson, vd för landstingsägda Inera..

VA - 30 mar 11 kl. 15:14

"Det här är inte bra för bilindustrin"

30 mars Under de senaste dagarna har transportjätten DB Schenker stoppat leveranserna till Saab Automobile eftersom man inte fått betalt. På onsdagen meddelade även bolaget att de håller Saabmaterial i pant tills Saab betalat. Samtidigt hoppar Saab Automobiles reklambyrå Lowe Brindfors av på grund av uteblivna betalningar sedan december.

Dagens PS - 08 maj 17 kl. 11:58

Volvochefen vädjar till bilindustrin

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig. Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 01:30

Fortsatt stöd till bilindustrin


Regeringen förlänger sitt stöd till underleverantörerna inom bilindustrin uppger näringsminister Annie Lööf (C) för Göteborgs-Posten. Det så kallade leverantörsprogrammet, som tillkom 2006, förlängs med ett år och får 15 miljoner kronor även 2014. - Jag är mån om att bilindustrin och dess underleverantörer fortsätter att utvecklas, säger Annie Lööf till GP.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.