GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 19 July, 22:38

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 21:36

Dansen förde Simon från Biskopsgården ut i världenTrots brutet ben och sprucken skalle – han tog sig till toppen i en av världens mest krävande konstformer..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Simon, Biskopsgården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dansen, förde, Simonfrån , Biskopsgårdenut i världen
Kristianstadsbladet - 28 jan 14 kl. 15:30

Med dansen som livspassion

I början av 1980-talet gjorde "Flashdance" jazzdans, benvärmare och sönderklippta collegetröjor till högsta mode. När filmen nu blir musikal på Chinateatern i Stockholm finns även ett internationellt intresse.
Man kan tycka att den garvade musikaltrion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall borde ha tiden på sin sida.

Trelleborgs Allehanda - 28 jan 14 kl. 15:30

Med dansen som livspassion

I början av 1980-talet gjorde "Flashdance" jazzdans, benvärmare och sönderklippta collegetröjor till högsta mode. När filmen nu blir musikal på Chinateatern i Stockholm finns även ett internationellt intresse.
Man kan tycka att den garvade musikaltrion Hanna Lindblad, Rennie Mirro och Karl Dyall borde ha tiden på sin sida.

Skånskan - 24 maj 17 kl. 10:50

Danspremiär i hemlig trädgård

Dans 2 000 perenner, 400 buskar och träd, 650 murgrönor och 30 ton jord. På fyra veckor har en grönskande trädgård vuxit fram på parkeringsplatsen framför Skånes Dansteater. På fredag 26 maj är det premiär för Something about Wilderness där publiken får följa en dansföreställning som börjar i trädgården och rör sig in mot scenlokalen.

BT - 22 jun 12 kl. 09:04

Här kan du fira midsommar i Sjuhärad

Sjuhäradsbygen bjuder på en mängd midsommarfiranden. Men glöm inte att ta med paraplyet! Framåt eftermiddagen ser ett regnväder ut att komma in över Sjuhärad, enligt SMHI.

HBL - 04 jul 14 kl. 07:20

"Hobbyer kan hålla huvudet i skick"

Engelsklärare, rektor, läroboksförfattare, undervisningsråd och seniordansens Grand Old Lady. – Jag har fått leva ett rikt och härligt liv, säger Margareta Grigorkoff. I dag fyller hon 95.

Skånskan - 09 jan 16 kl. 19:00

Svängom i gammeldans piggar upp

ystad Eva Lidberg och Ove Thörnblad tar sig regelbundet en svängom i gammeldans. Att det är nyttigt, socialt och vederkvickande är de själva ett bevis på.70-åriga Eva Lidberg 0ch 86-årige Ove Thörnblad är två pigga, utåtriktade pensionärer som utövar gammeldans sedan 60-talet i föreningen Vänner av gammaldans Ystad, där hon är ordförande och han en ”frälst gammeldansare”, som han själv kallar sig.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 08:17

Läsningen öppnar nya världar

Foto: TT
En krönika om läsning fick författare Astrid Flemberg-Alcalá att en gång i tiden skriva brev till Olof Lagercrantz. Hans tes om att alla kanske inte behöver läsa böcker fick henne att reagera. Idag berättar hon om betydelsen av böcker.

Kristianstadsbladet - 27 jul 12 kl. 10:15

Mot det svårtillgängliga vemodet

Foto: Per Erik Tell
I boken ?Ensliga öar? (1954) skriver författaren och konstnären Roland Svensson om hur fartyget han färdas med håller sjön vid Village Bay på St Kilda och han får i kikaren ??

BT - 27 nov 14 kl. 19:54

"Dansliknande former" utreds

Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken - utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad på nätet. Kommunens inspektörer fotade vid ett av tillfällena inne i restaurangen och vidarebefordrade det till krögarna.

BT - 27 nov 14 kl. 20:29

"Dansliknande former" utreds

Vid tre tillfällen ska folk ha börjat röra sig till musiken – utan tillstånd. Därför varnades Berggrenska gården i Gävle av kommunen och en polisutredning öppnades, rapporterar Gefle Dagblad på nätet. Kommunens inspektörer fotade vid ett av tillfällena inne i restaurangen och vidarebefordrade det till krögarna.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Östersund frias av disciplinnämnden

Östersund bröt inte mot regeln om hemmafostrade spelare i matchen mot Sirius den 6 juli. Det konstaterar disciplinnämnden som avvisar den anmälan som Sirius gjorde efter matchen..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Många döda i bombdåd vid universitet i Kabul

En explosion har inträffat nära ett universitet i Kabul i Afghanistan..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

SSAB drar ner i Oxelösund

Vinsten faller och nu drar stålkoncernen SSAB ner..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Lastbil kraschade i Filippinerna – 8 barn dog

Åtta skolbarn och ytterligare en person har omkommit i en trafikolycka i Filippinerna, enligt filippinska myndigheter..

GöteborgsPosten - 11 timmar sedan

Så stoppar vi rånvågen mot unga

Allt fler utsätts för personrån i Sverige. Nu måste vi bryta trenden..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Semestersabotörer: "Vi hade i alla fall..."

Det blir aldrig som man har tänkt sig. I fiktionens värld slutar inte sällan en efterlängtad semester i tragisk eller komisk katastrof. I filmen "Vi hade i alla fall tur med vädret" inträffar katastroferna slag i slag, vilket fick publiken att ta den till sina hjärtan..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

För Anette är hemtjänsten det bästa jobbet

"Min drivkraft är att det ska vara värdigt att bo kvar hemma"..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Tre ministrar avgår om Johnson får toppjobb

Tre brittiska ministrar kommer att hoppa av samma dag om Boris Johnson blir Storbritanniens premiärminister..

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Holund ser slutet på karriären – om tre år

Den regerande världsmästaren på femmilen, norrmannen Hans Christer Holund, har bestämt sig. Några dagar efter sin 33-årsdag avslutar han sin skidkarriär och nu har han bara två mästerskap kvar innan elitidrottslivet är över: VM i Oberstdorf 2021 och OS i Peking 2022..

GöteborgsPosten - 13 timmar sedan

Telefonbedrägerier mot unga ökar kraftigt

Hittills i sommar har unga personer lurats på 2,6 miljoner kronor över telefon, så kallad vishing. De ser en kraftig ökning av antalet anmälningar och främst är det personer mellan 20 och 24 år som drabbats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.