Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 13:28

Dagens PS - 12 jul 19 kl. 11:53

Volvos och Scanias rival vinstvarnar igenTyska fordonsjätten Daimler, som bland annat konkurrerar med Volvo och Scania, redovisar en förlust för det andra kvartalet. Resultatet är väsentligt sämre än marknadens förväntningar. Helåret väntas nu bli signifikant sämre än i fjol. Daimler redovisar en preliminär förlust om 1,6 miljarder euro för det andra kvartalet. Lastbilarna redovisar en vinst om 700 miljoner euro, vilket faktiskt är en ökning mot föregående år.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Scanias, Daimler, Volvo, Scania, Vans, Kurs, Tid, BNP Paribas, Agricole, Bank, DNB, HSBC, Santander, Generale, MAN, Internet, SAP, Smältverk, BHP Group, Tinto, Joinery, Dutch Shell, Board, UPM, GVC Holdings, Hill, Telekom, Group, Brand, GEA Group, Electric, Volvos, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Volvosoch , Scanias, rival, vinstvarnar, igen
DI - 14 jul 14 kl. 11:44

Volvos konkurrent vinstvarnar

Volvos kinesiska branschkollega inom anläggningsmaskiner, Zoomlion, vinstvarnar för årets första sex månader. Det framgår av ett pressmeddelande..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Scanias rekommendation sänks

Barclays har sänkt rekommendationen för lastbilstillverkaren Scanias aktie från jämvikt till undervikt. Riktpriset sänks med två kronor till 113 kronor. Samtidigt sänker Barclays Volvos riktpris med 6 kronor till 103 kronor.

Kristianstadsbladet - 17 jan 13 kl. 08:20

Scanias rekommendation sänks


Barclays har sänkt rekommendationen för lastbilstillverkaren Scanias aktie från jämvikt till undervikt. Riktpriset sänks med två kronor till 113 kronor. Samtidigt sänker Barclays Volvos riktpris med 6 kronor till 103 kronor.

Affärsvärlden - 24 jul 13 kl. 09:24

Analytiker om Volvos rapport

Volvos rapport var möjligen inte så mycket bättre än var analytikernas förväntningar på justerad ebit-nivå låg, men efter Scanias svaga marginaler förra veckan var de indirekta förväntningarna nedskruvade, menar analytiker..

Helsingborgs Dagblad - 18 mar 15 kl. 21:40

Volvos vd kan tvingas bort

AB Volvos vd och koncernchef Olof Persson kan få sparken, uppger källor för Dagens Industri. Persson har varit vd och koncernchef sedan 2011. Tidningen beskriver källorna som välplacerade och enligt dem är styrelsen besviken på att resultatet inte nått förväntningarna och beskedet väntas offentliggöras inom några veckor.

Sydsvenskan - 18 mar 15 kl. 21:40

Volvos vd kan tvingas bort

AB Volvos vd och koncernchef Olof Persson kan få sparken, uppger källor för Dagens Industri. Persson har varit vd och koncernchef sedan 2011. Tidningen beskriver källorna som välplacerade och enligt dem är styrelsen besviken på att resultatet inte nått förväntningarna och beskedet väntas offentliggöras inom några veckor.

DN - 22 apr 15 kl. 14:34

”Christer Gardell sätter inte Volvos mål”

Lastbilstillverkaren Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg förklarar varför Volvo petar vd Olof Persson och ersätter honom med Scanias vd Martin Lundstedt..

BT - 27 dec 14 kl. 08:20

Audi satsar på eldriven XC90-rival

Audi lättar på förlåten kring sin satsning på elbilar. - Till 2018 kommer vi att ha två helt elektriskt drivna bilar på marknaden, säger den tyska biljättens högste chef Rupert Stadler till tidningen Frankfurter Allgemeine.- För det första en sportbil, för det andra en SAV (Sports Activity Vehicle).

E24 - 14 okt 15 kl. 10:53

Volvokonkurrent i Kina vinstvarnar

Volvos kinesiska branschkollega inom anläggningsmaskiner, Zoomlion, backar drygt 5 procent på Hongkongbörsen efter att ha vinstvarnat för det tredje kvartalet..

VA - 27 jun 11 kl. 15:06

Scanias MAN-integration kan ta år

27 juni Scania skulle inom "ett par år" kunna vara fullt integrerat med konkurrenten MAN, som Scanias huvudägare Volkswagen lagt ett bud på, givet godkännande från EU:s konkurrensmyndigheter. Det sade MAN:s vd Georg Pachta-Reyhofen på måndagens bolagsstämma, enligt Bloomberg News. Volkswagen har nyligen ökat sin andel i MAN till över 30 procent och lade i slutet av maj ett bud på lastbilstillverkaren.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Kina skyndar på kryptovaluta – ska utmana Facebook

Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Det rapporterar Technode. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Dagens PS - 1 timme sedan

Fingerprint-partner får certifikat från Mastercard

Halvledarjätten NXP Semiconductors har erhållit ett Mastercad CAST-certifikat för sin biometriska smarta kort-modul. Det berör även de svenska bolagen Precise Biometrics och Fingerprint Cards som samarbetar med NXP. ”Att certifieras med CAST betyder att modulen uppfyller samtliga av Mastercards säkerhetskrav och att alla aktörer som involveras vid betalningarna kan vara trygga i arbetet med modulen, när den är integrerad i ett biometriskt smart kort.

Dagens PS - 1 timme sedan

STOR LÄCKA: Så blir nästa iPhone

En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner den nästa version av iPhone kommer att ha. Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Heathrow slår rekord – men vinsten rasar

Flygplatsen Heathrow har slagit ett nytt passagerarrekord på 39 miljoner människor för första halvåret 2019. Det rapporterar City A.M.

Dagens PS - 3 timmar sedan

H&M-delaägda Sellpy fortsätter växa

Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Det rapporterar Di Digital. Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Apple snor högt uppsatt chef från Tesla

I dagens techbrief kan du läsa om Instagram utan ”Likes”, Daimler och Bosch nya självparkeringteknik samt den senaste i raden av Tesla-anställda som gått över till Apple. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Instagram testar appversion utan ”Likes” Flera användare har fått testa en ny version av Instagram som inte visar hur många som gillar en bild.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Risk för vattenbrist: ”Växande problem”

Hittills har 18 kommuner inför bevattningsförbud, och under augusti är det risk för vattenbrist i 15 län i Sverige. Det rapporterar Dagens Nyheter. Riskbedömningen har gjorts hav SMHI och Sveriges geologiska undersökning (SGU).

Dagens PS - 4 timmar sedan

Storytel tappar i Sverige när marknaden växer

Ljudboksbranschen växer så det knakar men Storytel, som är nummer ett, tappar nu marknadsandelar på den svenska marknaden. Det skriver Di Digital. Det är samtidigt inte heller så konstigt då Storytel var ensamma från början.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Brukar du köpa ekovin?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Svenska Dagbladet skriver om det populära ekologiska vinet, som slagit stort i Sverige.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Resurs levererar ökande intäkter

Nischbanken Resurs Holding redovisar ökande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet ökade jämfört med samma period året innan. De totala intäkterna uppgick till 913 miljoner kronor (868).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.