Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 06:03

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 11:45

Toyotas nya drag – ska utveckla chip för självkörande bilarEn allians för att försäkra sig om att äga sin framtid. Toyota och Denso har ingått partnerskap där fokus ska vara på utvecklingen av halvledare och chip för självbärande bilar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Denso

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Toyotasnya , dragska , utveckla, chipför , självkörande, bilar
Nyteknik - 05 apr 19 kl. 07:02

Toyotas drag – ger bort 24 000 patent

En hjälpande hand på vägen mot en grönare framtid. Nu meddelar Toyota att man släpper nära 24 000 patent kring elektrifiering fritt. "Nu är tid för samarbete", säger företagets vice vd Shigeki Terashi..

BT - 08 dec 14 kl. 07:23

Nytt chip framtaget i Borås ska få bukt med matsvinnet

Varje år slänger vi i Sverige 1,2 miljoner ton mat. En del fullt ätbar, bara det att bäst före-datumet är passerat. SIK (Institutet för livsmedel och bioteknik) är en lösning på spåren – ett chip på förpackningen som ger maten rätt status.

BT - 08 dec 14 kl. 07:23

Nytt chip ska få bukt med matsvinnet

Varje år slänger vi i Sverige 1,2 miljoner ton mat. En del fullt ätbar, bara det att bäst före-datumet är passerat. SIK (Institutet för livsmedel och bioteknik) är en lösning på spåren – ett chip på förpackningen som ger maten rätt status.

Uppsalanyheter.se - 31 maj 18 kl. 05:23

Recension: Chip Taylor på Klubb Uffes nyöppning

Det är en förvånansvärt pigg Chip Taylor som äntrar scenen när Katalins Klubb Uffe återstartade under onsdagen efter ett kortare uppehåll.Det är en förvånansvärt pigg Chip Taylor som äntrar scenen när Katalins Klubb Uffe återstartade under onsdagen efter ett kortare uppehåll.   Chip Taylor, 78 år fyllda har med sig sin fru till spelningen på Katalins Klubb Uffe.

BT - 10 aug 12 kl. 11:50

Hot Chip svalnar inte

Som sista band ut på torsdagskvällen har Hot Chip fått uppdraget att få folk att dansa. Inga problem. Hit efter hit samt ett par åttiotaldoftande covers får även den stelaste av koftpoppare att vrida på dansfoten.

Expressen - 15 jul 13 kl. 15:55

Williams drag rev ner applåder: "Chockad"

BÅSTAD. Inför sin lilla Yorkshireterrier "Chip" och hundratalet åskådare visade Serena Williams mästartakter under måndagsförmiddagen. Till publikens jubel stod amerikanskan för en mästerlig passering ?

Dagens PS - 18 okt 17 kl. 13:47

AI-chip förenar Intel och Facebook

Techjättarna ska ta fram nytt chip – speciellt utformat för artificiell intelligens. Det skriver Wall Street Journal. Nervana Neural Network Processor som är dess namn siktar Intel på att lansera i en begränsad upplaga redan i slutet av detta år.

Nyteknik - 13 dec 13 kl. 13:33

Google planerar egna chip

Sökjätten Google överväger att utveckla egna processorer för företagets servrar med hjälp av teknik från halvledarföretaget ARM..

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 12 kl. 09:52

Hot Chip till Way Out West

Way Out West lägger till ett dansant elektroband till sin spellista. Brittiska Hot Chip är klara för festivalen i Göteborg den 9-11 augusti. Dessförinnan släpper bandet sin nya skiva "In our heads" som kommer den 11 juni.

Mobil - 03 okt 13 kl. 15:43

Test: Izettle chip- och PIN-läsare

Izettle har lanserat en chip- och PIN-kortläsare som via blåtand kopplas till en Ios-enhet. Läsaren är en vidareutveckling av den tidigare chip- och signaturläsaren som kopplas fysiskt till mobilenheterna..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.