Sydsvenskan > Opinion

Friday, 19 July, 01:30

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 11:49

Klostergatans vin & delikatess har alla förutsättningar att bli en klassikerKrogen har alla förutsättningar att bli en fransk klassiker – om de tonar ner rätterna något..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klostergatans, vin, delikatesshar alla , förutsättningaratt bli en , klassiker
Blekinge Läns tidning - 21 jul 17 kl. 04:00

Solsäkert läge ger goda förutsättningar för vin

Fyra vinodlare i Karlskrona och en i Ronneby kommun. Att allt fler börjar odla vin beror på ett stort intresse, ett gynnsamt klimat och att reglerna har förändrats. Nu hoppas odlarna på att även gårdsförsäljning ska bli tillåtet..

Supermiljöbloggen - 08 sep 16 kl. 19:16

Isabella Lövin: De ignorerar vad vi faktiskt gör

Supermiljöbloggen skrev tidigare idag en artikel där vi sammanställt kommentarer på regeringens klimatsatsning. Därefter ville vice statsministern och ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, Isabella Lövin bemöta kritiken mot satsningen. Av satsningen på 12,9 miljarder satsas det 3,3 miljarder under 2017 och 2018.

Sydsvenskan - 17 jun 13 kl. 06:30

Regnet ger hopp om prima skånsk vinårgång

Man skall inte ropa hej ? men så långt finns förutsättningar för en riktigt god skånsk vinårgång.
??

Nyan - 03 okt 16 kl. 09:46

Servering sålde vin utan tillstånd

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) delar ut en anmärkning efter att alkoholförsäljning förekommit i en matservering där den nya innehavaren saknat serveringstillstånd. Anmärkningen ges till den förre innehavaren.
ÅMHM gjorde en oanmäld inspektion när rörelsen bytte innehavare i somras och konstaterade att alkoholdrycker fanns till försäljning.

Barometern - 12 feb 18 kl. 19:00

Passionen överglänser förutsättningarna

Solvarma sluttningar i södra Europa – eller småkalla slätter på Öland. Att framställa vin är en konstart med skilda förutsättningar. Men familjen Gustafsson i Beteby vill motbevisa tvivlarna..

YA - 24 nov 15 kl. 03:00

Mer liv med vin och öl

Gårdsförsäljning av alkohol skapar bättre förutsättningar för en levande landsbygd..

Trelleborgs Allehanda - 24 nov 15 kl. 03:00

Mer liv med vin och öl

Gårdsförsäljning av alkohol skapar bättre förutsättningar för en levande landsbygd..

GöteborgsPosten - 15 feb 19 kl. 05:00

Vill Lövin och Lööf se gula västar i Sverige?

Människor har olika förutsättningar att hantera skattehöjningar. Inställningen till diverse skatter på miljöområdet kan delvis bero på var i landet man bor, skriver Karin Pihl/LNB..

Skånskan - 05 jan 16 kl. 09:30

Hon vill få alla att känna måltidsglädje

HÖRBY I mitten av oktober tog Ann-Louise Luttrén, Ängelholm, över som kostchef i Hörby kommun.
Hennes egen favoriträtt är en svensk klassiker – kålpudding.
Förutom maten har hon även ett brinnande intresse för resor, vin och körsång.

Skånskan - 29 maj 16 kl. 14:00

God samarbetstanke om miljö och bistånd

Opinion Nya vice statsminister Isabella Lövin skriver i en debattartikel i Dagens Nyheter att hon vill ta ett helhetsgrepp på bistånd och klimat i sin nya roll som minister med ansvar för dessa frågor. Hon menar att klimathänsyn ska ses som en del av biståndet och inte som en separat faktor. Det är ett klokt tankesätt.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Magufuli beordrar fängelsebättring

Tanzanias president John Magufuli är beklämd över situationen i landets fängelser, som är överfyllda och där allt för många väntar på obestämd tid på rättegång. – Jag har beordrat justitiedepartementet och andra relevanta organ att besöka alla fängelser.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street

Flera av de ledande indexen på de amerikanska börserna steg under torsdagen. Både S&P 500 och Nasdaqs kompositindex stängde på plus. Tobaksbolaget Philip Morris steg drygt åtta procent sedan bolaget presenterat en positiv rapport.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Molntjänst lyfter Microsoft

Microsoft rapporterar en större ökning i omsättning andra kvartalet än vad analytikerna väntat sig. Framför allt lyfts it-företaget av dess molntjänst Azure. Den totala omsättningen steg till 33,7 miljarder dollar, en ökning med 12 procent, jämfört med.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

USA uppmanar Saudiarabien att frige bloggare

USA:s vicepresident Mike Pence uppmanar Saudiarabien att frige bloggaren Raif Badawi. Han fängslades efter att ha påståtts smäda islam, och har även piskats offentligt. Pences utspel kom vid en konferens för religionsfrihet i Washington.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Woods fiasko – kan missa kvalgränsen

De som ifrågasatte Tiger Woods uppladdning inför British Open fick rätt. Den amerikanske golflegendaren var helt ur slag under den inledande rundan på Royal Portrush och riskerar att missa kvalgränsen i årets sista herrmajor, som leds av landsmannen JB.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Polisen vill införa ansiktsigenkänning

Ett datorprogram känner igen och matchar ansikten på misstänkta, från exempelvis övervakningskameror, med personer i polisens register. Efter att ha testat tekniken under våren vill nu polisen att ansiktsigenkänning ska användas permanent, rapporterar T.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fyra kvinnor försvunna från afghansk orkester

Fyra kvinnor, två vuxna och två tonåringar, saknas från den kvinnliga afghanska orkestern Zohra. De fyra personerna försvann under helgen, efter ett uppträdande på en festival i den slovakiska staden Trencín, nära tjeckiska gränsen. Zohra är en del av A.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Iransk drönare nedskjuten av USA

USA har skjutit ned en iransk drönare i Hormuzsundet, säger president Donald Trump. Nedskjutningen skedde sedan drönaren kommit inom en kilometer från det amerikanska hangarfartyget USS Boxer..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Karimova lämnade fängelse i ambulans

Gulnara Karimova, dotter till Uzbekistans exdiktator Islam Karimov, har förts med ambulans från fängelset där hon sitter. Karimova fängslades i mars sedan hon brutit mot villkoren för den femåriga husarrest som hon dömts till för ekonomisk brottslighet..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Sverige drivande i ebolafrågan

Sverige har drivit på för att få omvärlden att agera kraftfullare i Kongo-Kinshasa. Sida följer det pågående ebolautbrottet noga och är redo att öka insatsen vid behov. Världshälsoorganisationen (WHO) klassade ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa som ett int.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.