SmålandsPosten > Nyheter

Sunday, 21 July, 12:36

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 11:41

Gör fler badplatser tillgängliga för allaHärligt med sommar och sol. Hittills har vi fått flera varma och soliga dagar här i Växjö. Då är det skönt att kunna åka till närmsta sjö för att ta sig ett svalkande dopp..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Växjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gör, fler, badplatser, tillgängligaför alla
UNT - 12 okt 15 kl. 16:24

Badplatserna ska vara tillgängliga

Tillgänglighet Vi på Uppsala kommun arbetar aktivt med att göra våra badplatser tillgängliga för alla, med eller utan funktionsnedsättning..

Sydsvenskan - 28 jul 12 kl. 00:06

Maria Wetterstrand: Chefer bör uppmana sina anställda att vara lediga på semestern snarare än att kräva att de är tillgängliga för jobb.

Jobbar du på semestern? Det är tydligen ett utbrett fenomen, i alla fall om man ska tro nyhetsrapporteringen under sommaren. Vilket, efter närmare granskning, inte är helt självklart.

BT - 25 sep 18 kl. 12:12

Önskas: tillgängliga badplatser

Bollebygds kommun har för få badplatser som är tillgängliga för funktionshindrade. Nu vill Tomas Ridell (V) att det byggs ramper..

YA - 28 aug 14 kl. 06:30

Vallokalerna ska vara tillgängliga för alla

De nya tillgänglighetsreglerna i vallokalerna gäller från den 28 januari. Nu hoppas Ystads tillgänglighetsråd att kommunen lever upp till kraven inför det stundande valet.
–  Jag har tillskrivit valnämnden i Ystad om att den borde anlita en tillgänglighetsrådgivare för att se att kommunens vallokaler verkligen är tillgängliga enligt lagen.

Dagensanalys.se - 28 apr 17 kl. 09:31

Comscore gör sina synlighetsmätningar tillgängliga gratis

Comscore meddelade tidigare i veckan att de till sommaren kommer göra mätningar av annonsers synlighet tillgängliga helt gratis genom en självservice-funktion, ett initiativ som applåderas av IAB. Comscore menar att synlighet är grundläggande för att kunna mäta hur lyckad en annons är. Inte för att synligheten är målet med annonsen, utan för att du ska kunna mäta andra saker som är viktiga för din annons.

SmålandsPosten - 09 maj 14 kl. 07:01

Gör Växjö till Sveriges mest tillgängliga kommun

Inom kort presenteras Tillgänglighetsbarometern, där kommuners insatser för att förbättra tillgänglighet betygsätts. Redan nu står det klart att Växjö tar kliv framåt, skriver Eva Enkvist, ordförande DHR Växjö, Jan Karlsson, Idé och kunskapscentrum i Kronobergs län, Jennie Hedrén-Hasselros, ordförande Neuroför­bundet Kronoberg och Eywind Zaar-den Dulk, Humana Assistans AB. Vi vill uppmana Växjö, som förra året var bäst i länet att sätta målet att bli mest tillgängligt i landet och tillsammans med övriga kommuner i länet arbeta för att Kronoberg ska bli tillgängligt för alla.

Regeringen - 24 feb 17 kl. 14:55

Uppdrag till Myndigheten för tillgängliga medier att göra en översyn av tillgången till tillgängliga läromedel från förskola till högskola

Regeringen uppdrar åt Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) att i samverkan med Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) göra en översyn av tillgången till läromedel som är anpassade för personer med funktionsnedsättning från förskola till högskola. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Kulturdepartementet och Utbildningsdepartementet) senast den 31 januari 2018..

Regeringen - 18 mar 14 kl. 10:30

Myndigheten för tillgängliga medier tar över ansvaret för lättläst litteratur

I dag lämnas propositionen "Lättare att läsa" till riksdagen. I propositionen föreslår regeringen att Myndigheten för tillgängliga medier tar över ansvaret för lättläst litteratur och nyhetsförmedling från och med 2015. Regeringen föreslår samtidigt att statens stöd till Centrum för lättläst avvecklas.

Regeringen - 12 feb 15 kl. 10:08

Museerna ska göras mer tillgängliga i hela landet

Regeringen har i dag fattat beslut om tilläggsdirektiv till Museiutredningen 2014/15. Den särskilda utredaren Clas-Uno Frykholm ska inom ramen för sin översyn av den statliga museipolitiken nu även analysera och föreslå hur verksamhet och samlingar vid de centrala museerna i högre utsträckning kan göras mer tillgängliga i hela landet. Utredningen ska vara slutförd senast den 15 oktober 2015.

Cornucopia - 24 aug 16 kl. 09:26

"Bostadbristen" - över 35 497 bostäder tillgängliga - 7 675 lägenheter i Stockholm

Det finns ingen bostadsbrist i Sverige eller ens i Stockholm, där det just nu finns minst 7 675 lägenheter tillgängliga för den som vill flytta. Den enda boendeformen är nämligen inte ett centralt beläget förstahandskontrakt på en hyresreglerad lägenhet.En bostad kan inte definieras som ett hyresreglerat förstahandskontrakt i attraktivt läge.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Blekinge: Åkte fast med stora mängder öl: ”Är en möbel”

En 40-årig man från Litauen står nu åtalad för att ha smugglat in 817,92 liter starköl i Stillerydshamnen den 5 juli..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Fotboll: Öster presenterar nytt nyförvärv – och Keene är spelklar

Under natten till söndagen stod det klart att James Keene är spelklar till söndagens match mot Trelleborgs FF. I halvtidspausen kommer även ett nyförvärv att presenteras. .

SmålandsPosten - 1 timme sedan

LIVE: FC Rosengård-Växjö DFF

Efter ett två månader långt uppehåll är det återigen dags för Växjö DFF att spela Damallsvensk fotboll. Det är ingen lätt uppgift laget ställs inför i omstarten då det är tabelltvåan Rosengård som står på schemat. Ni kan följa matchen här på smp.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

LIVE: Öster-Trelleborg

Öster är i desperat behov av poäng men har haft det svårt på hemmaplan. Nu väntar en ny chans att ta tre poäng på hemmaplan då bottenkonkurrenten Trelleborg kommer på besök. Ni kan följa matchen live här på smp.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Buskörning på nya konstisbanan – kan ha förstörts

Någon har kört in en bil på den nya konstisbanan i Öjaby under natten till lördagen. Ännu är det svårt för föreningen att veta hur skadad banan har blivit och en polisanmälan för skadegörelse har lämnats in. .

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Sjöräddarna behöver fler frivilliga

Öppet hus för den ideella föreningen Växjö sjöräddningssällskap betyder en bra möjlighet att rekrytera nya frivilliga sjöräddare..

SmålandsPosten - 20 timmar sedan

Därför är konspirationsteorierna om månfärden fel

50 år har gått sedan Apollo 11 landade på månen – och lika länge har konspirationsteoretiker ifrågasatt bedriften. Stas Barabash professor i rymdfysik synar "bevisen" i sömmarna..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

"Svarta trafikskolor är ett samhällsproblem"

Allt fler röster höjs för att ta krafttag mot de illegala trafikskolorna i Sverige. Högre straff, färre tillåtna handledartillstånd och bättre kontroll av bilar med dubbelkommando är några av förslagen..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Trafikskolor konkurreras ut av svart marknad

Antalet svarta körskolor i Sverige har blivit så många att de ofta konkurrerar ut laglig verksamhet. Och läget har förvärrats under senare år. Det har spridit sig, infekterat allt och alla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.