SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 18 July, 11:08

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 11:33

Bevara den biologiska mångfalden i Uppvidinge”Skapa ett biosfärområde i Uppvidinge och låt oss bli berömda som turistattraktion innan det är för sent”, skriver Kennet Karlsson, boende i Uppvidinge kommun..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Uppvidinge, Kennet Karlsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevaraden , biologiska, mångfaldeni , Uppvidinge
Supermiljöbloggen - 21 aug 15 kl. 10:30

Niklas Einarsson: ”Behåll den höga biologiska mångfalden vid Bara backar”

Svedala kommun måste lyssna på de medborgarförslag som visar hur man skulle kunna bebygga området och samtidigt bevara mångfalden för eftervärlden. Svedala kommun väntas inom kort fatta beslut om att exploatera området Bara backar i västra Bara med cirka 250 bostäder och en förskola för 160 barn. Samhället Bara ligger cirka en mil öster om Malmö.

Supermiljöbloggen - 17 apr 18 kl. 16:15

Mer skog måste skyddas i Sverige – för klimatet och den biologiska mångfalden

Sveriges politiker bör omedelbart agera för att skydda mer skog i Sverige så att produktionsmål och miljömål väger lika. Sverige har genom en portalparagraf i skogsvårdslagen sagt att miljö- och produktionsmålen ska vara jämställda, 50/50, men miljömålet har länge varit i skymundan, skriver debattörerna Kristina Bäck och Amanda Tas vid Föreningen Skydda Skogen. I Sverige är endast ca 5 procent av den produktiva skogsmarken formellt skyddad, varav ca 3 procent är skyddad nedanför den fjällnära gränsen.

DalaDemokraten - 29 nov 17 kl. 15:30

Näringsministern om Oreavverkning: "Sveaskog har anpassat skogsbruket för att bevara den biologiska mångfalden"

– Regeringen har en tydlig ambition att skyddsvärda skogar inte ska avverkas. Enligt den information jag fått har Sveaskog i Ore Skogsrike anpassat skogsbruket för att bevara den biologiska mångfalden. Det säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett svar på en fråga från Stina Bergström (MP)..

Dalarnas tidningar - 29 nov 17 kl. 15:30

Näringsministern om Oreavverkning: "Sveaskog har anpassat skogsbruket för att bevara den biologiska mångfalden"

– Regeringen har en tydlig ambition att skyddsvärda skogar inte ska avverkas. Enligt den information jag fått har Sveaskog i Ore Skogsrike anpassat skogsbruket för att bevara den biologiska mångfalden. Det säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett svar på en fråga från Stina Bergström (MP)..

Skånskan - 22 maj 19 kl. 10:47

Biologiska mångfalden försvagas

Opinion Världens biologiska mångfald försvagas och förenklas. En miljon växt- och djurarter riskerar att försvinna de kommande årtiondena. Innehållet i rapporten från FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES, är alarmerande och manar till handling.

SVT Debatt - 12 okt 13 kl. 11:00

Byt frön ? skydda den biologiska mångfalden

FRÖLAGEN Den biologiska mångfalden är allvarligt hotad genom samhällsförändringar som gynnar företaget Monsanto. En ny frölag inom EU kan innebära att vi inte längre får byta frön för odling mellan varandra. Kemikalieodlingar har blivit det gällande produktionssättet för vår mat.

Barometern - 17 dec 15 kl. 06:55

Låt oss styra själva – då kan vi behålla den biologiska mångfalden

EU-kommissionären för miljö, havs och fiskefrågor skrev i Barometern den 9 november om att den biologiska mångfalden var hotad. Enligt kommissionären riskerar EU också att drabbas av stora kostnader om inte vi lyckas förhindra förlusten av den biologiska mångfalden..

Skånskan - 20 jun 19 kl. 15:30

Biologiska mångfalden är hotad och läget är akut

Den biologiska mångfalden på jorden är hotad och läget är akut.
Exponentiell befolkningsökning, ohämmad konsumtion, förbränning av fossila bränslen, avskogning, sätter nu en enorm press på våra livsuppehållande system. Växt- och djurarter dör ut i en rasande takt för att aldrig komma tillbaka.

Regeringen - 09 aug 12 kl. 09:02

Regeringen stärker den biologiska mångfalden - 14 nya Natura 2000-områden

Regeringen har idag beslutat att föreslå 14 nya områden i Sverige till EU:s nätverk av värdefulla naturområden, Natura 2000. Regeringen har också beslutat att föreslå justeringar av över 3000 redan beslutade Natura 2000-områden. Pressmeddelande: Beslut om värdefulla naturområden stärker biologiska mångfalden Biologisk mångfald inom EU Miljödepartementet, 9 augusti 2012.

SmålandsPosten - 03 aug 13 kl. 09:00

Dags att skydda den biologiska mångfalden

?Sveriges regering måste­ ge ett bättre och mer omfattande skydd av våra hav. Enligt våra internationella åtaganden ska vi skydda minst tio procent av våra kust- och havsområden???

GöteborgsPosten - 28 okt 13 kl. 06:00

Regeringens spariver hotar biologiska mångfalden

Regeringen glömmer både miljömålen och den biologiska mångfalden i Bohuslän i sin iver att inte slå i budgettaket, skriver Bo Olsson, ordförnade Kaprifolkött..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pettersson vill vinna med Lakers

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Miljardsatsning: Nya regionaltåg ska rulla genom länet

Inom några år kommer nya regionaltåg rulla på sträckan mellan Göteborg och Kalmar. Det är en del av SJ:s miljardsatsning..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

”Skräckgenren är en spegel som avslöjar tidsandan”

Vad har Astrid Lindgren och Stephen King gemensamt? Det och mycket annat kommer författaren Mats Strandberg att ta upp i sitt sommarprat. .

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

IT-företag lägger ner i Växjö

För fem år sedan köpte amerikanska jättekoncernen Arrow Electronics Växjöföretaget Greentech. I slutet av september läggs verksamheten ner. Ett 20-tal medarbetare berörs..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Vinstras för Nordea – ser över utdelning

Nordeas vinst rasar och avgående vd Casper von Koskull är inte nöjd. Bankledningen flaggar för att det kan bli ändrad utdelning till ägarna framöver..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Bibliotekslokalerna får ett nytt utseende

Stadsbiblioteket i Växjö renoveras under juli månad och gästerna kan vänta sig förändringar i lokalerna när det återigen öppnar 1 augusti..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Närproducerat direkt från bakluckan

I över ett år har REKO-ring Växjö samlat lokala producenter från hela Kronoberg, och lite över länsgränsen. På en parkeringsplats i Växjö har affärerna gjorts upp och kundkretsen har ständigt ökat. Stefan Ernst har varit med sen starten och gillar att han skapar ett möte med sin kund från bakluckan..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Är det verkligen 25 år sedan den dagen?

Ska vi åka till Stockholm i morgon och fira? Vi tittar på varann, syrran och jag. Det är klart vi åker sa vi båda samtidigt..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Ställ er upp och skrik för att rädda liv

Den nya diabetesforskningens resultat finns med i behandlingsriktlinjerna, men det går för långsamt för riktlinjerna att slå igenom i vården. Diabetesorganisationen i Sverige anser att läkarföreningarna inom diabetes och kardiologi borde kunna driva på ännu mer och se till att all denna kunskap används i vården och behandlingen av patienter med typ 2-diabetes..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.