SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 20 July, 13:43

SmålandsPosten - 12 jul 19 kl. 11:35

Det stora övermodet från etablissemangetPå den internationella scenen går det svenska politiska etablissemanget fram som om det efterföljansvärda exemplet alltid är ”den nutida svenska modellen”. Modellen kan sammanfattas i orden: vi är bäst. Varför är vi bäst? Därför att vi kommit längst (är modernast heter det). Vi är öppna för allt.
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det stora övermodetfrån , etablissemanget
Nya Wermlands Tidningen - 29 okt 14 kl. 06:00

Det stora övermodet tungt för Koppom

I fredagens match mellan Koppoms IK och Grums IBK U så blev resultatet kanske inte det man hade trott under matchens gång, då det var fördel för Koppom under större delen av matchen. I början av den andra perioden ledde Koppom med hela 4-1. Det var då, enligt tränaren Henrik Skarfelt, som det stora övermodet trädde in..

Skånskan - 16 mar 16 kl. 14:00

Att hata etablissemanget

Krönika Donald Trumps anhängare har tagit sitt motstånd mot ”etablissemanget” ett steg längre. Det har flera gånger utbrutit våld vid hans valmöten mellan anhängare och motdemonstranter. Trump har till och med fått ställa in framträdanden för att säkerheten inte gick att garantera.

Västerbottens Folkblad - 29 aug 15 kl. 14:24

SD-ledare angrep ”etablissemanget”

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot ”etablissemanget”, övriga partier och medierna i sitt sommartal. Jimmie Åkesson höll sitt sjätte sommartal i sin hemstad Sölvesborg i Blekinge. Med stigande opinionssiffror i ryggen gick SD-ledaren till hårt angrepp mot övriga partier och medierna och uppmanade åhörarna att vägra låta sig tystas av ”etablissemanget”.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 13 kl. 11:00

Hon gör upp med etablissemanget

På balkongen i Christian Erikssons sommarateljé tecknar Ulrika Linder Bror Hjorths himlafärd? sitt farväl. Men inne i Rackstadmuseets konsthall pågår deras imaginära äktenskap hela sommaren.

Sydsvenskan - 29 aug 15 kl. 14:24

SD-ledare angrep "etablissemanget"

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot "etablissemanget", övriga partier och medierna i sitt sommartal.
— Ute i verkligheten bland vanligt folk, så kokar det, sade han..

UNT - 29 aug 15 kl. 14:23

SD-ledare angrep "etablissemanget"

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot "etablissemanget", övriga partier och medierna i sitt sommartal..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 15 kl. 14:24

SD-ledare angrep "etablissemanget"

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot "etablissemanget", övriga partier och medierna i sitt sommartal.
— Ute i verkligheten bland vanligt folk, så kokar det, sade han..

GöteborgsPosten - 29 aug 15 kl. 14:24

SD-ledare angrep "etablissemanget"

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot "etablissemanget", övriga partier och medierna i sitt sommartal. -Ute i verkligheten bland vanligt folk, så kokar det, sade han..

GöteborgsPosten - 01 okt 15 kl. 08:33

Owen Jones | Etablissemanget – Och hur de kommer undan med allt

Det fina med Owen Jones är att han inte bara är ung, radikal och intellektuell. Han står också för att politik bör handla om ideologier och tror på kraften i alternativa idéer skriver Ingrid Bosseldal som läst hans nya bok Etablissemanget..

DN - 02 okt 16 kl. 19:27

Ewa Stenberg: SD vill vara både mot och med etablissemanget

Analys. Sverigedemokraterna är emot det politiska etablissemanget men vill samtidigt bli en del av det. Det skapar en svår balansgång för Jimmie Åkesson..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Vulkanutbrott på Sicilien – flygfält stängda

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Konjunktur: Länets företagare optimistiska trots vikande konjunktur

Trots vikande konjunktur har 85 procent av företagen i Kronobergs län ambitionen att växa, visar Almis tillväxtrapport..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Fortsatta störningar i tågtrafiken

Det är fortsatt stopp i tågtrafiken mellan Hör och Hässleholm enligt Trafikverket. Något som påverkar trafiken under lördagen och söndagen..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Trollkarlen förtrollade Tingsryd

För femte sommaren i rad bjöd trollkarlen Fredrik Karlsson på en magisk föreställning på Tingsryd Resort..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Stöld: Maskerade män stal paket som kompis beställt i felaktigt namn

Maskerade män krossade rutorna på en Icabutik på Dalbo och stal tre paket som en annan man beställt i ett felaktigt namn. Nu döms männen för stöld och anstiftan av stöld. .

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

”Jag var fyra timmar från döden”

Likblek, medvetslös och med svåra andningsproblem låg Jennie Lange på …badrumsgolvet när hennes mamma hittade henne. När hon kom till sjukhuset sade läkarna att om hon inte …hade fått hjälp hade hon varit död inom fyra timmar..

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Tingsryd tappar i Solcellstoppen

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Ikea stänger USA-fabrik

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Öppet hus i blomsterparadiset

I Annika Olssons trädgård finns fyrahundra sorters rosor. Här, bland snirkliga grusgångar, gräsplättar och broar bjuder hon in allmänheten på söndag. Det blir sextonde året i rad som hon är med i kampanjen Öppen Trädgård som tidningen Land anordnar.

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

”Gå tillbaka till att vara medioker var inte lätt”

Simon Svensson levde sitt drömliv. Han var proffs i datorspelet Heroes of the storm och tjänade stora pengar. Helt plötsligt lades spelets proffsliga ned och nu är hans framtid oviss..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.