Expressen > Nyheter

Tuesday, 16 July, 08:01

Expressen - 12 jul 19 kl. 11:32

Anställd på sjukhus läste sin chefs journal – fick sparkenEn anställd på Södra Älvsborgs sjukhus tjuvläste sjukhusdirektörens personliga journal.Övertrampet upptäcktes under en rutinkontroll och händelsen anmäldes, något som resulterade i att den mångåriga anställda fick sparken, skriver BT. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Södra Älvsborgs, BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anställd, sjukhus, lästesin , chefs, journalfick , sparken
YLE - 04 mar 17 kl. 16:33

Möte med vd ledde till att anställd hoppar av kommunalval

En anställd inom bolaget Alerte i Jakobstad drog tillbaka sin ansökan om att ställa upp i kommunalvalet efter att ha blivit inkallad till ett möte med vd:n för bolaget. Enligt Richard Sjölund, valombud för SDP i staden, är det här ett helt felaktigt beteende av chefen för bolaget. Sammanlagt tre anställda blev inkallade till ett möte med vd:n Håkan Forss där det diskuterades vilka följder ett möjligt förtroendeuppdrag skulle kunna få på deras arbete.

Expressen - 03 jul 19 kl. 10:14

Anställd gjorde dataintrång på sjukhus – läste 300 journaler

En anställd på Hallands sjukhus gick in i över 300 patientjournaler, rapporterar SVT Halland. Den anställde stängdes av och har polisanmälts. .

BT - 21 dec 12 kl. 07:31

Sex Lex Sarah-anmälningar på kort tid - anställd porrsurfade med klient

På mindre än två veckor har det larmats om sex fall av Lex Sarah-rapporter på sociala omsorgsförvaltningen.
Det handlar om allt från porrsurfning tillsammans med klienter till att personal har ett förhållande med den de ska vårda. ?

BT - 19 nov 13 kl. 12:28

Anställd lurade Volvo på miljoner

En tidigare anställd på biltillverkaren Volvo misstänks ha lurat till sig miljonbelopp från företaget. Enligt vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand arbetade mannen som inköpare och ska då ha gjort falska beställningar i företagets namn. Några varor levererades aldrig men enligt Göteborgs-Posten ska betalningar på sammanlagt drygt sju miljoner kronor ha gått till konton utomlands som disponeras av mannen.

SmålandsPosten - 28 mar 14 kl. 06:15

Chef dömd för att ha slagit anställd

Villkorlig dom och dagsböter. Det blev domen för den kvinnliga chef på ett företag i Uppvidinge som slagit en anställd i ansiktet. Händelsen inträffade i november i samband med ett personalmöte som spårade ur.

SmålandsPosten - 31 jul 13 kl. 06:18

Anställd slår larm: Hotellet övervakar oss

På Buta Palats hotell i Växjö filmar tolv kameror dygnet runt, utan tillstånd. En anställd blev uppringd när hon inte befann sig inom kamerans räckvidd. Den hårda övervakningen gick så långt att hon sa upp sig.

BT - 27 aug 14 kl. 21:23

Döms betala 55 000 till ex-anställd

Brave Solutions AB i Borås förlorade en tvist i Arbetsdomstolen om utebliven lön till en före detta anställd. Företaget måste nu betala 55 000 kronor till mannen samt rättegångskostnader på 75 000 kronor. Tvisten gällde utebliven lön under ett halvår 2012-2013.

Kristianstadsbladet - 10 sep 13 kl. 21:13

Anställd låste in psykiskt sjuk


En anställd inom psykiatrin i Blekinge låste in en svårt psykiskt sjuk patient genom att kila fast en fåtölj under dörrhandtaget. Något beslut om tvångsvård eller avskiljning fanns inte, patienten var intagen för frivillig vård uppger bltsydostran.se.

NSD - 10 sep 13 kl. 21:13

Anställd låste in psykiskt sjuk

En anställd inom psykiatrin i Blekinge låste in en svårt psykiskt sjuk patient genom att kila fast en fåtölj under dörrhandtaget. Något beslut om tvångsvård eller avskiljning fanns inte, patienten var intagen för frivillig vård uppger bltsydostran.se..

UNT - 10 sep 13 kl. 21:13

Anställd låste in psykiskt sjuk

En anställd inom psykiatrin i Blekinge låste in en svårt psykiskt sjuk patient genom att kila fast en fåtölj under dörrhandtaget, uppger bltsydostran.se. Händelsen har anmälts enligt lex Maria samt polisanmälts.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Så hyllar Kvällspostens läsare Jesper Rönndahl

Intelligent. Roande. Oroande.

Expressen - 5 minuter sedan

Klart: Jesper Rönndahl är Årets skåning 2019

Nu är kampen om titeln ”Årets Skåning” avslutad och vinnaren är Jesper Rönndahl.Komikern, programledaren och tvåfaldige På Spåret-vinnaren har fått sin humor godkänd av självaste Säpo – och nu hyllas han av skåningarna.– Det här är inget jag vågat drömma om, eller jo det har jag kanske.

Expressen - 15 minuter sedan

Kokosmjöl med metallspån dras tillbaka

Risenta kokosmjöl återkallas eftersom det har hittats metallspån i mjölet..

Expressen - 30 minuter sedan

Förslaget: Göteborg ska bli mer insektsvänligt

Naturskyddsföreningen i Göteborg kämpar med att göra staden mer vildvuxen.Det är att föredra framför den ordnade grönskan om man ska rädda en allt svagare bipopulation, menar man.– Det är viktigt att skapa boende till de pollinerande insekterna och då behöver vi fler ängar, säger Jan Gustafsson, vice ordförande på naturskyddsföreningen i Göteborg, till GöteborgDirekt..

Expressen - 30 minuter sedan

Sista orden inifrån planet före olyckan

Åtta fallskärmshoppare och en pilot tog sig upp i luften för att hoppa fallskärm på söndagen. – Klart att fälla! Det blev de sista orden någon skulle höra från planet.

Expressen - 30 minuter sedan

Nya bilbränder i Lund – hundpatruller söker gärningsman

Lund har på nytt drabbats av anlagda bilbränder.Under natten har det brunnit på två olika ställen och totalt fem bilar har skadats. Vid båda bränderna har polisens hundpatruller sökt efter misstänkta gärningsmän.

Expressen - 1 timme sedan

Polisens avlyssning av industrimiljardären utreds - av polis

Först utredde polisen miljardären Karl Hedin, 69, för att ha tjuvskjutit en varg.Nu utredes om polisen eller annan inblandad gjort sig skyldig till tjänstefel i jakthärvan.Polisens egen hemliga avlyssningar av Karl Hedins kan avgöra om någon myndighetsperson har begått brott.

Expressen - 1 timme sedan

MORGONENS NYHETER: Trump i stort rasistbråk • Två unga män skjutna • Explosion i flerfamiljshus

Donald Trump har gått hårt emot fyra demokratiska kvinnor och har av många anklagats för rasism. Bråket eskalerar med Trumps ord: ”Om du inte är nöjd i USA kan du lämna”.■■■Två män hittades under natten skottskadade i Göteborg – båda är förda till sjukhus.

Expressen - 1 timme sedan

Brand i lägenhetshus – risk för spridning

Det brinner i ett lägenhetshus på Södermalm i Stockholm.Branden startade i ett hissmaskinsrum och har spridit sig till byggnadens tag.– Vi är på plats där med fyra stationer, med nästan trettio man, säger Ulf Tholén vid Storstockholm brandförsvar..

Expressen - 1 timme sedan

Global uppvärmning hotar sköldpaddorna

Den globala uppvärmningen hotar beståndet av oäkta karettsköldpaddor som föds vid afrikanska Kap Verde.Enligt en ny studie kommer de högre temperaturerna leda till att alla sköldpaddor som föds blir honor, skriver The Independent. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.