Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 17 July, 12:50

Nyan - 12 jul 19 kl. 11:25

Astrid Lindgren-pjäs serveras i DegerbyFör tredje året i rad bjuds det in till sommarteater i Brandkårshuset i Föglö Degerby. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Lindgren, Degerby, Brandkårshuset, Föglö Degerby

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astrid, Lindgren-pjäs, serverasi , Degerby
Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 17:02

Lindholm tvåa i blåsigt Kalmar

Helsingborgaren Camilla Lindholm kom på andra plats i Kalmars Ironman-tävling i helgen. Det var tuff konkurrens – bara tyskan Astrid Stienen var vassare än Lindholm. – Jag är nöjd med prestationen, men självklart ville jag vinna.

Sydsvenskan - 06 dec 13 kl. 06:30

Bong

The More bistrohhhhMiddag, 29 november, 2013. Norra Skolgatan 24, Malmö.Daniel Lindgren har goda chanser att etablera ett nytt kroghäng för råvarumedvetna matmänniskor.

Sydsvenskan - 14 sep 13 kl. 13:15

Ovanligt djärv ung scenkonst

Genom dörren i foajén kikar en trumpet. På trumpetens munstycke sitter en flicka med nylonstrumpa för ansiktet, roströda flätor och fräknar av glitter. Skådespelaren Mats Granaths kropp fyller sin skruvade Pippi Långstrump-gestalt med bestämt motstånd: mot den Pippi vi tror att vi känner, mot den som beundrats av generationer.

BT - 27 jan 14 kl. 07:16

Kämpar för smör i Östersunds skolor

Astrid Tronde har startat ett smöruppror i Östersunds kommun. Trebarnsmamman vill få kommunen att byta ut margarin mot smör i skolornas matsalar. - Margarinet är en stor bov för hälsan.

Kristianstadsbladet - 27 jan 14 kl. 07:14

Kämpar för smör i Östersunds skolor


Astrid Tronde har startat ett smöruppror i Östersunds kommun. Trebarnsmamman vill få kommunen att byta ut margarin mot smör i skolornas matsalar. - Margarinet är en stor bov för hälsan.

Barometern - 09 aug 14 kl. 13:17

Kristdalaungdomar spelar in 60-talsfilm

Kläderna är 60-tals inspirerade och miljöerna är valda med omsorg. Filmgruppen från Kristdala jobbar vidare med ett nytt filmprojekt. Efter Mitt ljuva 50-tal från 2013 är det nu dags för uppföljaren, Mitt ljuva 60-tal.

Sydsvenskan - 22 nov 15 kl. 00:10

Glenmarks och Sanna Nielsens leenden smittar av sig

En klassisk klockspelsmelodi trevar sig fram mot bakgrund av en mörk, dov ljudkuliss. Till de tonerna gör Sanna Nielsen och Anders Glenmark entré på Malmö Lives konsertscen. Värdparet för kvällens vinterkonsert är tveklöst några av Sveriges mest folkkära artister.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 15 kl. 00:10

Glenmarks och Sanna Nielsens leenden smittar av sig

En klassisk klockspelsmelodi trevar sig fram mot bakgrund av en mörk, dov ljudkuliss. Till de tonerna gör Sanna Nielsen och Anders Glenmark entré på Malmö Lives konsertscen. Värdparet för kvällens vinterkonsert är tveklöst några av Sveriges mest folkkära artister.

Kristianstadsbladet - 10 jul 12 kl. 12:37

Musikalisk snabbmat i Tivoliparken

Foto: Annica Jönsson
Det är alltid en fröjd för ögat att se Tivoliparken fylld till bristningsgränsen. När picknickkorgarna och rosévinet plockas fram så vet man att hjärtat av vår stad kommer att dunka extra hårt. Rix FM-festivalen är inget undantag, även om publiken bjuds på svag underhållning.

BT - 21 dec 12 kl. 07:13

Nytt varv för senare krogöppet

Fler skall få tycka till. Både ungdomar och pensionärer skall få tala om vad de tycker om längre öppet för alkohol på krogarna.
Efter en lång debatt beslöt politikerna i kommunfullmäktige att öppettiderna skall utredas mer.

Sydsvenskan - 13 dec 13 kl. 06:30

Bong

CandeurhhhMiddag, 6 december 2013.Ny Adelgade 4, Köpenhamn.Köpenhamnskrogen Candeurs koncept är desserter och cocktails.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Finland sett med andra ögon

Under sommaren kan Riksarkivets ambulerande affischutställning ”Pro Finlandia – Finlands väg till självständighet” beskådas i Finströms bibliotek i Godby. Nu besöker forskaren vid Riksarkivet Pertti Hakala Åland för att hålla två föreläsningar i ämnet, i kväll på Finströms bibliotek och i morgon kväll i Mariehamns stadsbibliotek, dit även utställningen flyttar för en dag.
Inför och i anslutning till hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 genomförde Riksarkivet i Helsingfors ett stort projekt om just vägen till självständigheten.

Nyan - 3 timmar sedan

Flyger privata helikopterturer över Mariehamn

Turister och ålänningar kan nu åka på en privat helikoptertur och uppleva Mariehamn från en högre nivå. .

Nyan - 4 timmar sedan

Kortbetalning på landsortsbussar

Bussbolagen Viking Line Buss Ab, Williams Buss Ab och Ålandsbussen Ab erbjuder nu betalning med bank- eller kreditkort på de åländska landsortsbussarna. ”Passagerarna kan fortsättningsvis betala biljetten kontant på bussen och köpa rabatterade busskort från Ålandstrafiken”, skriver landskapsregeringens transportbyrå i ett pressmeddelande. Viking Line Buss enhetschef Mikael Lindström säger att detta är något som kunderna länge har efterfrågat och får medhåll av Gilla Karlsson, enhetschef på Ålandstrafiken: – Speciellt turister är vana vid att betala med kort.

Nyan - 6 timmar sedan

Därför vill investeringsbolag köpa Eckerö-aktier

Investeringsbolaget OTC-sijoitus har skickat ut brev till en del av Rederiaktiebolaget Eckerös aktieägare. .

Nyan - 18 timmar sedan

Partiell månförmörkelse kan ses natten till ondsag

Natten mellan tisdag 16.7 och onsdag 17.7 kan en partiell månförmörkelse ses i Finland.

Nyan - 18 timmar sedan

Inga besvär mot Dennis och Macke

Inga besvär har Ålands förvaltningsdomstol tagit emot angående byggnadsnämndens beslut från den 4 juni i år. Beslutet gällde de områden som byggnadsnämnden gett grönt ljus till Dennis och Macke ab att riva och bygga nytt. Besvärstiden gick ut på fredagen.

Nyan - 19 timmar sedan

Simbilen på väg till Åland

Folkhälsans simbil är på väg till Åland igen. Från och med söndag 21 juli till onsdag 24 juli kommer simbilen att besöka stränder på Åland där det pågår simskolor och även gästa Sjödagarna. – Målet med Folkhälsans simbil är att uppmuntra barn och vuxna i alla åldrar att våga hjälpa varandra, sägs i ett pressmeddelande.

Nyan - 21 timmar sedan

Från Drottninggatan till Jomala gård

Magnus Stark är sedan maj vd för Ålands hushållningssällskap. .

Nyan - 21 timmar sedan

Övergräddade bullar orsakade larm

På tisdagseftermiddagen fick Alarmcentralen in ett automatalarm från Skogsgläntans dagis i Saltvik. Räddningsinspektör Thomas Mattsson meddelar att övergräddade bullar satt i gång brandlarmet och att det inte handlade om någon brand. Västra Saltviks FBK kunde återställa larmet och åka vidare.

Nyan - 23 timmar sedan

Stor folkdansfestival på Åland

I kväll drar folkdansfestivalen ÅLEK 2019 i gång på Åland. 250 stycken nordiska folkdansare har samlats på Åland för att dansa och visa upp traditionell folkdans.
Den årliga folkdans- och folkmusikfestivalen Nordlek ordnas var tredje år i ett mindre land eller region och i år är det första gången som festivalen hålls på Åland.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.