DI > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 01:04

DI - 12 jul 19 kl. 11:01

EMU: Industriproduktionen sjönk med en halv procent i majIndustriproduktionen i euroområdet steg 0,9 procent i maj, jämfört med föregående månad, och sjönk 0,5 procent jämfört med samma månad föregående år, rapporterar Eurostat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EMU, Eurostat

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EMU, Industriproduktionen, sjönkmed en , halvprocent i , maj
Cornucopia - 06 mar 18 kl. 16:55

Industriproduktionen föll i januari

Ytterligare tecken på att konjunkturen viker kom idag från SCB. Industriproduktionen i Sverige föll med 0.5% säsongsrensat i januari.

Affärsvärlden - 13 jan 14 kl. 08:16

Sänkta EMU-prognoser

EMU:s ekonomi förväntas växa blygsamt under första halvåret i år. Det uppgav statistikbyråerna i Frankrike, Italien och det ledande privata prognosinstitutet i Tyskland i en gemensam prognos, enligt Market News International..

DI - 17 jan 18 kl. 12:03

Juncker: Bulgarien i EMU "inom överskådlig framtid"

Bulgarien bör kunna gå med i växelkursmekanismen ERM2 och sedan EMU "inom en överskådlig framtid". Det sade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i ett tal i Europaparlamentet på onsdagen vid starten av Bulgariens halvår som EU:s ordförandeland..

DI - 31 jan 14 kl. 15:42

Tioårsräntan på halvårslägsta

Den svenska tioårsräntan sjönk på fredagen till den lägsta nivån på ett halvår. Låga inflationstal i EMU och USA i kombination med marknadsoro ligger bakom..

DI - 05 nov 13 kl. 10:38

EMU på rätt väg

Uppmuntrande tecken syns på att återhämtningen är på väg i Europa under andra halvåret. Den inhemska efterfrågan blir allt mer drivkraften för tillväxt när utsikterna för export till tillväxtekonomierna har försvagats..

DI - 21 apr 16 kl. 11:03

EMU: Minskat underskott 2015

Budgetunderskotten i euroområdet minskade förra året, medan skuldnivåerna sjönk. Det visar Eurostats rapport på torsdagen, i den halvårsvisa granskningen av EU-ländernas uppgifter för budgetsaldo och statsskuld..

DI - 03 apr 14 kl. 05:00

PM torsdag 3 april

RAPPORTER ÖVRIGA NORDEN - Stolt-Nielsen STÄMMOR - Cortus Energy, Neste Oil, Skanska, Stille, Torm, Tryg BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER - Börs: pressträff med Magnus Billing, vd för Nasdaq OMX Nordic kl 9.00 - Victoria Park: bolagspresentation hos Remium kl 12.00 BÖRSSTATISTIK - Detaljhandel: månadsförsäljning Gap, L Brands - Öresund: presenterar substansvärde EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - A1M Pharma: första dag för handel efter split 5:1 - Lappland Goldminers: avlistas från First North efter konkurs - Recipharm: beräknad första handelsdag på Nasdaq OXM Stockholm EXKLUSIVE UTDELNING - Elisa (1:30 eur), Metsä Board (0:09 eur), NCC (6:00 kr halvårsvis), Teliasonera (3:00 kr), Volvo (3:00 kr) MAKROSTATISTIK - Kina: tjänste-PMI m

YLE - 20 maj 14 kl. 10:42

Småpartierna siktar framåt

Av de fjorton partier som siktar på parlamentsposter i EU, är sex mycket små. Självständighetspartiet, Köyhien Asialla, Piratpartiet, Förändring 2011, Finlands kommunistiska parti och Sinivalkoinen rintama saknar plats i riksdagen men kandiderar nu i EU-valet, utan realistiska chanser till mandat. Politiskt pendlar de små partierna från ytterhögern till den yttre vänsterkanten så de har sinsemellan har en väldigt olika profil.

DI - 30 apr 15 kl. 05:00

Detta händer 30 april

Valborgsmässoafton RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN- Nokia (kl 7.00), SCA (kl 7.30), Nordic Mines (kl 8.

DI - 29 okt 15 kl. 06:21

Det händer torsdagen 29 oktober

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Nokia (kl 7.00), Eniro (kl 8.00), Feelgood (kl 8.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Ford stäms på miljarder för förfalskade bränsletester

Den amerikanska fordonskoncernen Ford har blivit stämd på 1,2 miljarder dollar, motsvarande 11,3 miljarder kronor..

DI - 3 timmar sedan

Polisen varnar: Microsoft-bedrägerierna är tillbaka

Från att ha varit relativt förskonade den senaste tiden har polisen uppmärksammat en ny våg av så kallade Microsoft-bedrägerier i Sverige. ”Vi har definitivt märkt av att de har kommit i gång igen”, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericenter..

DI - 3 timmar sedan

Svagt uppåt på Wall Street med stöd av teknikaktier

New York-börserna håller sig på plus med fem minuter kvar till stängning. S&P 500 handlas upp 0,3 procent..

DI - 3 timmar sedan

Carl Icahn till ny attack mot oljebolagets jätteaffär

Aktivistinvesteraren Carl Icahn går än en gång till attack mot oljebolaget Occidentals förvärv av Anadarko Petroleum i ett brev till Occidentals ägare. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 4 timmar sedan

Tysk däcktillverkare vinstvarnar – svag fordonsmarknad fäller helårsprognosen

Den tyska däcktillverkaren Continental vinstvarnar för helåret. Bolaget hänvisar till den svaga utvecklingen på fordonsmarknaden och sänker prognoserna för både tillväxten och den justerade rörelsemarginalen..

DI - 4 timmar sedan

Piloter på British Airways röstar för första strejken på fyra decennier

Piloter anställda av det brittiska flygbolaget British Airways har röstat för att gå ut i strejk. Om de gör allvar av hoten blir det den första strejken för flygbolaget sedan 1970-talet enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 5 timmar sedan

Storbritannien kan redan vara i recession enligt tung tankesmedja

Storbritannien kan redan befinna sig i en teknisk recession enligt en rapport från den tunga brittiska tankesmedjan National Institute of Economic and Social Research (NIERS). Samtidigt avslutas omröstningen om vem som ska ta över som premiärminister för Theresa May på måndagskvällen..

DI - 5 timmar sedan

Gotland toppar listorna

Di-bilen rullar den här veckan på Gotland – en ö med en stark tradition av småföretagare. 16 procent av befolkningen är företagare, vilket är den högsta länssiffran i Sverige..

DI - 5 timmar sedan

De ska skapa världens första gingård

Nu är det dags för nästa generation Hellström att sätta ön Furillen ännu tydligare på kartan. Elisabeth Hellström skapar just nu en gotländsk gin, av ingredienser som hon plockar själv på ön..

DI - 5 timmar sedan

Banktoppen sågar dysterkvistarna: ”Lustgasen fortsätter flöda”

TOREKOV. Det finns visserligen gott om signaler på en sämre konjunktur – men lustgasen från centralbankerna håller börsen uppe.  Det tror Eirik Winter, Nordenchef på den franska storbanken BNP Paribas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.