YLE > Svenskfinland

Tuesday, 16 July, 18:42

YLE - 12 jul 19 kl. 10:56

Anna-Maja Henriksson avgår som ordförande för fullmäktige i Jakobstad: ”Det är bäst för alla parter”Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har meddelat att hon avgår som ordförande för stadsfullmäktige i Jakobstad. En ny ordförande väljs vid nästa fullmäktigemöte den 16 september..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Maja Henriksson, Jakobstad, Anna-Maja Henriksson, SFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anna-Maja, Henriksson, avgårsom , ordförandeför , fullmäktigei , Jakobstad, Det är bäst för alla parter
YLE - 08 jul 16 kl. 04:40

Anna-Maja Henriksson: Slopa avgiften för föreningsregistret

Patent- och registerstyrelsen borde se över sin politik när det gäller avgifterna för föreningsregistret. Det anser SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Många organisationer har struntat i rapporteringen till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:48

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya ordförande - första kvinnan på posten

SFP-veteranen Anna-Maja Henriksson är ny ordförande för Svenska folkpartiet med 133 röster. Förhandsfavoriten Henriksson segrade över SU-ordförande Ida Schauman och riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Stödet för förhandsfavoriten Anna-Maja Henriksson har varit så stort att hennes seger har ansetts självklar.

YLE - 03 dec 16 kl. 19:35

Anna-Maja Henriksson: Absurt att 100-åriga Finland firas med estnisk festlikör

På lördagen skrev Ilta-Sanomat att de finländska företagen förlorade konkurrensutsättningen när Alko sökte efter en festlikör till ära av Finlands hundraårsjubileum. Det blev estniska företaget Livikos likör Vana Tallinn som valdes till festlikör och dess etikett pryds nu av texten Suomen Juhlavuoden Kunniaksi (ung. Till ära av Finlands jubileumsår).

YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

SPT: Anna-Maja Henriksson avgår från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige

Justitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Svensk Presstjänst..

YLE - 18 jul 16 kl. 09:37

Årets Late Jakob är Anna-Maja Henriksson

Anna-Maja Henriksson, stadsfullmäktiges ordförande i Jakobstad, är årets Late Jakob. Titeln ges årligen till en person som gjort staden känd. I motiveringen av Henriksson till årets Late Jakob så nämndes bland annat att hon alltid haft sin fasta punkt i Jakobstad trots att uppdragen i Helsingfors ökat.

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Politiken är mitt kall - Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag är övertygad om att politiken är mitt kall.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:52

Anna-Maja Henriksson - från Jeppis till SFP-toppen

Det är ingen nybörjare som nu sätter sig i ledningen för Svenska Folkpartiet. Anna-Maja Henriksson från Österbotten har en tung juridisk erfarenhet. Ska hon också kunna charma folket - och slå näven i bordet om det behövs?

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag vill gärna leda vårt parti och framförallt vill jag att SFP skall vara med och leda samhällsutvecklingen, säger Henriksson, som nu fungerar som riksdagsledamot och Svenska riksdagsgruppens ordförande.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:39

Anna-Maja Henriksson om skolsvenskan: Sannfinländarnas politik är tragikomisk

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är inte säker på att regeringen lyckas driva igenom förslaget om försök med frivillig skolsvenska i riksdagens grundlagsutskott. Hon tror inte att slaget om skolsvenskan är förlorat, men ser regeringens prioriteringar som märkliga. – Själv tycker jag att det är tragiskt att se det här då de viktigaste frågorna för landet just nu handlar om sysselsättningen och vårdreformen.

YLE - 25 mar 16 kl. 11:23

Anna-Maja Henriksson: Det tar lite tid att smälta det här

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson säger att hon nog blev överraskad av Carl Haglunds beslut att avgå som partiordförande. Haglund har gjort ett gediget arbete som ordförande. Han har varit jätte energisk och fört många saker framåt, säger hon.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - 11 timmar sedan

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

YLE - 13 timmar sedan

Keliber vill betala till invånarna i Karleby och Kaustby om gruvföretagen hamnar på extra skatter

Gruvföretaget Keliber, som vill bryta litium på gränsen mellan Karleby och Kaustby, hoppas på en rättvis beskattning om gruvlagen förnyas..

YLE - 23 timmar sedan

I Vasa fortsätter man hoppa fallskärm trots olyckan i Umeå: "Vi försöker alltid minimera riskerna"

Flygolyckan i Umeå i söndags, där nio personer miste livet, hindrar inte Vasa fallskärmsklubb från att fortsätta med sin verksamhet som vanligt. Klubbens ordförande säger att olyckan är mycket tragisk. Under måndagen håller man en tyst minut för offren..

YLE - Igår: 13:22

Delar av planet gick sönder redan i luften – Ögonvittne: ”Vi tittade upp i luften och såg att planet snurrade”

Tre svenska fallskärmsklubbar använder plan av samma modell som störtade i söndags och stoppar nu flygningarna tillsvidare, rapporterar svenska medier. Enligt nya uppgifter bröts olycksplanets vinge i luften..

YLE - Igår: 14:12

Flygsäkerhetsexpert: 100 gånger farligare att flyga ett lätt privatflygplan än att åka passagerarplan

Sportflygplanet som kraschade i Umeå i söndags föll vertikalt neråt, vilket är ovanligt enligt en expert..

YLE - Igår: 13:22

Svenska fallskärmsklubbar slutar använda planmodellen som kraschade i Umeå

Tre svenska fallslärmsklubbar använder plan av samma modell som störtade i söndags och stoppar nu flygningarna tillsvidare, rapporterar svenska medier..

YLE - Igår: 09:49

Brand i Petalaxbarin: "Inuti såg det ut som ett krigsfält"

En bensinstation i Petalax fattade eld vid femtiden på måndagsmorgonen. Restaurangdelen blev så gott som totalförstörd och stationen kommer hålla stängt tills vidare, berättar en av ägarna..

YLE - Igår: 06:13

Söndagens flygolycka i Umeå kan ta upp till ett år att utreda - ögonvittnen filmade kraschen

Det kan ta upp till ett år innan Statens haverikommission är klar med sin utredning av flygkraschen i Umeå där nio fallskärmshoppare dog, rapporterar SR. Dödsoffrens smarttelefoner kan komma att bidra till förklaringen..

YLE - Igår: 05:30

Familjen Burman från Umeå ger Vasa gott betyg som sommarstad – men tycker det är trist att nöjesfältet Wasalandia är stängt

Wasaline vill att området kring Wasalandia ska snyggas upp så fort som möjligt så att turisterna får ett bra första intryck av Vasa. - Det blir kanske lite antiklimax för barnen att först se ett nöjesfält och sen inse att det är stängt och öde, säger Jonas Burman som just kört av färjan från Umeå tillsammans med familjen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.