Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 06:33

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 10:06

Tyska biljätten vinstvarnar - igenDaimler, som tillverkar Mercedes-Benz, sänker för andra gången på kort tid årets vinstprognos..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Mercedes-Benz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, biljätten, vinstvarnar, igen
DI - 24 jun 19 kl. 07:22

Fordonsjätten vinstvarnar – igen

Den tyska biljätten Daimler sänkte sent på söndagskvällen sin prognos för helåret 2019. Bakom vinstvarningen lurar ökade avsättningar för dieselbilar med ett ”högt tresiffrigt miljonbelopp” som kommer slå mot resultatet för det andra kvartalet. .

Dagens PS - 24 jun 19 kl. 07:54

Tyska bilbjässen vinstvarnar – igen

Tyska fordonsjätten Daimler sänkte på söndagen sin prognos för 2019. Det är en effekt av att bolaget ökar sina avsättningar för sina dieselbilar med ett högt tresiffrigt belopp i miljoner euro vilket påverkar resultatet i det andra kvartalet. Daimler skriver i ett pressmeddelande att rörelseresultatet för 2019 nu förväntas bli i linje med förra årets resultat.

DI - 23 jun 19 kl. 10:23

Tyska biljätten tvingas återkalla 60.000 bilar

Den tyska biljätten Daimler tvingas återkalla ytterligare 60.000 Mercedes-Benzmodeller byggda mellan 2012 och 2015, enligt den tyska tidningen Bild. Bilarna tros ha blivit utrustade med en programvara som fuskar med utsläppen..

Dagens PS - 07 nov 17 kl. 10:43

Tyska biljätten gasar – ny rekordsiffra

Mercedes-Benz ökade sin försäljning med 5,6 procent i oktober. Totalt såldes det 182 812 fordon vilket är en ny rekordsiffra för månaden. Hittills i år uppgår försäljningen till drygt 1,9 miljoner fordon vilket är en ökning med 11,1 procent jämfört med samma period i fjol.

Expressen - 26 sep 18 kl. 10:27

Svensken som blir ny vd för den tyska biljätten

Tyska biljätten Daimler får en svensk på högsta chefsposten från och med nästa år.Ola Källenius, som fyller 50 nästa år, har i skymundan klättrat i koncernen och blir nu vd..

GöteborgsPosten - 24 jan 19 kl. 07:50

Tyska biljätten använder teknik från Göteborg

Smart Eye, som utvecklar ögonstyrningsteknik för bilar, offentliggör nu en av sina kunder: tyska biljätten BMW kommer använda Göteborgstekniken i sina modeller..

NSD - 13 mar 18 kl. 08:38

Tyska biljätten väljer Fortlax i deras 80-miljonerssatsning

Fortlax datacenter, med digital placering mitt i världen och fysisk placering i Piteå, har lyckats vinna den tyska biljättens förtroende..

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 09:44

Tyska biljätten sänker prognosen – igen

Tyska Daimler som tillverkar Mercedes-Benz sänker för andra gången på kort tid årets vinstprognos. Enligt den nya prognosen väntas årets resultat bli "väsentligt lägre än fjolårets vinst på 117 miljarder kronor". I den ursprungliga prognosen väntade sig.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 19 kl. 09:44

Tyska biljätten sänker prognosen – igen

Tyska Daimler som tillverkar Mercedes-Benz sänker för andra gången på kort tid årets vinstprognos. Enligt den nya prognosen väntas årets resultat bli "väsentligt lägre än fjolårets vinst på 117 miljarder kronor". I den ursprungliga prognosen väntade sig.

GöteborgsPosten - 12 jul 19 kl. 09:46

Tyska biljätten sänker prognosen – igen

Tyska Daimler som tillverkar Mercedes-Benz sänker för andra gången på kort tid årets vinstprognos..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.