Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 July, 09:22

Skånskan - 12 jul 19 kl. 09:59

Akut läkemedelsbrist i EuropaEuropa Tillfällig brist på läkemedel har drabbat många patienter i Sverige på senare tid och problemet sprider sig runtom i Europa, rapporterar Svenska Dagbladet.Läkemedelsbristen ökar nationellt. Förra året restnoterades 700 läkemedel i Sverige, och Läkemedelsverket befarar att den siffran kommer öka ytterligare i år. Under sommaren har det särskilt rått brist på ett särskilt p-piller och litium, en viktig komponent i behandlingen av personer med bipolär sjukdom. När leveranserna kan fortgå som vanligt igen förblir oklart.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Europa, Tillfällig, Sverige, Svenska Dagbladet, Läkemedelsverket, Frankrike, Italien,  svd, Nederländernas, Bruno Bruins, EU, Franrikes, Agnés Buzyn, SvD, Vytenis Andriukaitis

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akut, läkemedelsbristi , Europa
SR - 18 apr 18 kl. 06:13

Stor risk för akut läkemedelsbrist vid kris eller krig

Det saknas beredskap för läkemedelsförsörjning vid kris eller krig menar Riksrevisionen. Livsviktiga mediciner kan ta slut på några dagar eftersom stora lager saknas, rapporterar P4 Uppland..

Dagens Medicin - 19 feb 18 kl. 07:55

Fel kontaktuppgifter skapa läkemedelsbrist

I tolv timmar stod hjärtavdelningen på Centralsjukhuset i Kristianstad utan ett akut hjärtläkemedel. Orsak: avdelningen hade fel kontaktuppgifter till leverantören, uppger SR Kristianstad..

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 00:27

"Ny stabilitetspakt behövs i Europa"

Stödet till EU-länder i akut kris får inte leda till att länder med växande underskott slipper ta konsekvenserna av ansvarslös utgiftspolitik. Det skriver Gunnar Hökmark (M), vice ordförande i EU-parlamentets största partigrupp, EPP-gruppen. Utan reformer och budgetstabilitet kommer vi att få se en växande motsättning mellan länderna i norra och södra Europa, menar han.

Sydsvenskan - 25 maj 11 kl. 00:05

"Akut läge för ålen"

Ett omedelbart fiskestopp krävs för att skydda den återstående spillran av europeisk ål - en art som minskat med över 90 procent de senaste trettio åren. Det skriver Isabella Lövin (MP), EU-parlamentariker och författare till boken Tyst hav.
All ål i Europa tillhör samma bestånd och leker på samma plats långt utanför Europas gränser, i det mytomspunna Sargassohavet, minst 5 000 kilometer västerut i Atlanten.

Dagens PS - 17 jun 19 kl. 07:21

Akut brist på batterifabriker i EU

Northvolts Skellefteåfabrik inte tillräcklig. ”Det kommer inte räcka, det behövs mer.” Det säger Bo Normark, som sitter i styrelsen för Europeiska batterialliansen, EBA, till Ekot i Sveriges Radio.

Expressen - 30 maj 14 kl. 02:07

Terrorismen fortsätter att vara ett "akut hot"

Terrorism fortsätter att vara ett "akut och diversifierat" hot mot Europa. Det skriver Europol i sin årliga rapport om terrorism. Under 2013 dog sju personer i terrorattacker i Europa..

SR - 23 nov 15 kl. 12:36

UNHCR varnar för akut läge på flyktvägen till Europa

Läget är akut längs flyktingvägen genom Europa, varnar flyktingorganet UNHCR för. Kylan i kombination med att flera länder nu stoppar flyktingar vid sina gränser, skapar en ohållbar situation..

Sydsvenskan - 25 nov 15 kl. 20:04

Rikare än någonsin. Men Europa tror sig inte längre ha råd att minnas.

Vad hände i Évian 1938? Det var en konferens. En stor internationell konferens med 32 länder närvarande.

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 15 kl. 20:04

Rikare än någonsin. Men Europa tror sig inte längre ha råd att minnas.

Vad hände i Évian 1938? Det var en konferens. En stor internationell konferens med 32 länder närvarande.

YA - 14 nov 11 kl. 06:30

Europa bortom skuldkrisen

Alltihop är eurons fel. Oöverstigliga skuldberg. Demonstrationer och våldsamma sammandrabbningar på gatorna.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Barnrekord på planen till Snogeröds if

Höör Med hjälp av ett bidrag från kommunen skapade föräldrar från Snogeröds if fotbollskul i två dagar för barn.
Det blev mer än lyckat, särskilt då det fanns pengar över till en rolig överraskning.Det gick inte att missa roligheterna som försiggick på Snogeröds if i går förmiddag då ett stort hopptorn syntes ända från vägen utanför.

Skånskan - 45 minuter sedan

Sommarkvällar i tv-seriernas tecken

Krönika I går kväll var det en riktigt grå och regnig sommarkväll. Och i stället för att klaga parkerade jag mig tacksamt i soffan och avverkade två avsnitt av den suveräna tyska serien Babylon Berlin (alla åtta avsnitt finns på SVT Play).
Sammanlagt nästan tre timmar blev det i Berlin anno 1929 där Weimarrepuliken går mot sitt slut, antidemokratiska krafter och kriminella grupperingar samsas med både goda och onda poliser och ett överdådigt nöjesliv.

Skånskan - 30 minuter sedan

Torskfiske förbjuds i södra Östersjön

Skåne Läget är mycket utsatt för torsken i Östersjön. För att minska påfrestningarna på beståndet införde EU-kommissionen i går ett akut stopp för kommersiellt fiske efter torsk i södra delarna av Östersjön – från och med tisdagen. Påbudet gäller syd- och östkusten, från Falsterbo till Kalmar.

Skånskan - 1 timme sedan

Singelolycka i centrum

Malmö Polis och räddningstjänst har skickats till en trafikolycka på Bellevuevägen på onsdagsmorgonen.Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en annan personbil. Larmet kom in klockan 07.

Skånskan - 2 timmar sedan

S vill flytta hela biblioteket

SVALÖV
– Flytta huvudbiblioteket i Svalöv till Kvarnhuset. Då kommer kulturen mycket närmare kommunens medborgare.
Socialdemokraterna tycker att den nuvarande placeringen på Forslidsgården ligger illa till samtidigt som alltmer utrymme blir ledigt i Kvarnhuset.

Skånskan - 2 timmar sedan

Två män skadade i bråk vid stationen

Kävlinge Sent på tisdagskvällen larmades polisen om en misshandel vid järnvägsstationen.Polispatruller åkte till platsen för att undersöka närmare. Det visar sig att två personer skadats i ett bråk, där den ena personen ska ha fått skador i en arm och den andra personen i ett ben.

Skånskan - 11 timmar sedan

SM-guld till Stockamöllan

BÅGSKYTTE Stockamöllans IF kunde räkna hem sex medaljer under de två senaste helgernas svenska mästerskap i bågskytte.På junior-SM i Mjölby/Motala tävlade Julia Wilhelmsson i klassen Barebow junior damer och tog silver i 3D, brons i fält och brons i tavla.
Under tavel-SM i Helsingborg deltog nio av klubbens skyttar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hittade småkryp i restaurangmaten

Skurup Efter en kunds klagomål på insekter i maten gjorde kommunens miljöenhet en oanmäld inspektion av restaurangen.Källan till småkrypen tros vara flera sopkärl som stod nära ytterdörren till varuintaget.
Dörren var öppen vid tidpunkten för inspektionen och inspektören gav en man från företaget som driver restaurangen bassning och uppmärksammade att fönster och dörrar måste vara stängda.

Skånskan - 13 timmar sedan

Trehjuling kvällens raritet

Löddeköpinge Det finns alltid en första gång för speciella fordon. Tisdagens raritet var en kanadensisk trehjuling. Polaris Slingshot är en mc men kan köras utan hjälm.

Skånskan - 14 timmar sedan

Två misshandlade – äldre man förd till sjukhus

Två personer har misshandlats under tisdagen i stadsdelen Holma. En äldre man är förd till sjukhus. Strax efter klockan 17 på tisdagen larmades polisen till en misshandel i Malmö.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.