Sydsvenskan > Kultur

Friday, 19 July, 02:03

Sydsvenskan - 12 jul 19 kl. 10:00

Glädjebesked för nya studenter: ”Väldigt stora chanser till bostad””Majoriteten av de som verkligen behöver en bostad kommer att få en.”.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glädjebeskedför nya , studenter, Väldigtstora , chansertill , bostad
BT - 15 jun 19 kl. 08:51

BORÅS: Polisen bekräftar –ytterst få fulla studenter: "Väldigt positivt"

Polisen anar en nedåtgående trend vad gäller fulla ungdomar – någonting som går i linje med årets studentfirande. – Studenterna har skött sig hyfsat utifrån vår synvinkel, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås. .

YLE - 28 aug 15 kl. 07:54

Högskolor och studenter plågas av nedskärningar

Trots alla vallöften om att skona utbildningen från nedskärningar kommer regeringen att spara mångmiljonbelopp på undervisning och sociala förmåner för studenter. Det här oroar studentorganisationer eftersom följderna riskerar att bli både försämrad kvalitet på utbildningen och minskade intresse för att över huvudtaget studera i Finland. På måndag inleder Helsingfors universitet sin termin på allvar.

SmålandsPosten - 10 okt 13 kl. 06:50

Höjt fribelopp stimulerar studenter till arbete in på arbetsmarknaden

En av de stora bristerna som näringslivet ser idag med den svenska högre utbildningen är att studiernas koppling till arbetslivet generellt är för svag.
Nu är högre utbildning inte bara ett förberedande steg för att ta sig in på arbetsmarknaden. Dock är inte det en anledning till att inte minska gapet och öka kopplingen mellan studier och arbetsmarknad.

Nyheter 24 - 16 aug 11 kl. 13:04

Studenter har mer i plånboken - men större skulder


Miljontals i låneskulder, men bättre ekonomi under studietiden. Antalet studenter med låneskulder på över en miljon kronor har mer än fördubblats på fem år. Anledningen är framför allt att fler väljer att plugga utomlands - till följd av högre räntekostnader.

YLE - 17 aug 17 kl. 04:19

Sverige blev strängare mot studenter från Finland - Fanny kom på reservplats 653 till juridiklinjen i Lund

I år har det blivit betydligt svårare för finländska studenter att komma in på högskolor och universitet i Sverige. Poängskalorna för utländska gymnasiebetyg har justerats för att gynna svenska studenter. Vasabon Fanny Willman sökte i våras in till juristutbildningarna i Lund, Stockholm, Uppsala, Göteborg och Umeå, men hon blev inte antagen till någon av dem.

Kristianstadsbladet - 21 aug 12 kl. 13:00

Ökning av utländska studenter

Högskolan Kristianstad har, trots studieavgifter, mer än tre gånger så många internationella studenter i?år jämfört med förra hösten. Orsak: Studentambassadörer och ett nytt magisterprogram.

Barometern - 15 aug 14 kl. 06:25

Studenter orsakade kaos i köket

Slitaget på Fojos internatkök efter att 45 sommarstudenter bott där i sex veckor blev så stort att det krävs proffsstädning och eventuellt renovering. Fojos internat står i regel tomt under sommaren så när Linnéuniversitetet satsade på sommar­universitet verkade det som en bra idé att låta utländska betalande studenter få bo där. Fojo, Fortbildning för journalister, som disponerar lokalerna flaggade tidigt upp att studenterna kan behöva mycket stöd för att det inte ska uppstå problem.

Västerbottens Folkblad - 21 dec 15 kl. 20:00

Även studenter ska få lön

Många studenter jobbar gratis för att förbättra sina chanser till arbete efter studierna. Så ska det inte vara. Även studenter ska ha betalt för arbetade timmar, skriver Sofia Larsen och Emma Liikanen från Jusek.

YLE - 09 jun 16 kl. 04:30

Terminsavgifter kan skrämma bort utländska studenter från Åbo Akademi

Om ett drygt år inför Åbo Akademi terminsavgifter för studerande som kommer från länder utanför EU eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Det här kan leda till att färre utländska studerande utanför Europa väljer ett universitet i Finland. - Jag tror att terminsavgifterna leder att antalet studenter utanför Europa minskar.

Sydsvenskan - 13 nov 11 kl. 06:30

Studenter tror på att investera i utbildning

Arbetslösheten bland unga är hög. Men om man har utbildning ser det något ljusare ut. -?

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

En till sjukhus efter trafikolycka på Dalaplan

Olycka mellan personbil och cyklist på Trelleborgsvägen..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Misstänkt penningförfalskare greps med narkotika i bilen

Paret stoppades i poliskontroll..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Tonåring döms för flera rån i Lund

En 16-åring döms för fyra rån och fyra rånförsök..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Moto Boy: ”Utan läppstift känner jag mig som Peter Parker istället för Spindelmannen”

Elva år efter debuten har enmansgosskören i läderjacka och läppstift hittat hem i pop på svenska..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Straffas inte för tacklingen på MFF-stjärnan

”Huvuddomaren har sett händelsen.”.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tour de France-cyklist ”försvann” efter bråk

Australiensiske cyklisten Rohan Dennis bröt dagens etapp av Tour de France med 80 kilometer kvar – och försvann sedan spårlöst. Varken arrangörerna eller hans lag Bahrain Merida kunde hitta tidstempovärldsmästaren, och enligt fransk tv sågs Dennis bråka.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Kvinnan som dömdes för yxmordet i Hjärup ber om nåd

Hon avtjänar idag sitt straff på kvinnofängelset i Ystad..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Häst har fastnat i en å vid Staffanstorp

Under torsdagen gick en häst ner i Höje å utanför Staffanstorp och tar sig inte upp. Djurlivräddare är på väg till platsen..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Qualcomm får miljardböta för konkurrensbrott

Amerikanska datachiptillverkaren Qualcomm bröt mot EU:s konkurrensregler och tvingas nu böta 242 miljoner euro, motsvarande 2,5 miljarder kronor. Qualcomm dumpade priset på sina komponenter för mobiltelefoner i syfte att tvinga bort konkurrenten Icera f.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

25 år senare – dom efter Estoniakatastrofen

För snart 25 år sedan förliste M/S Estonia på Östersjön, en katastrof där 852 människor omkom. Nu kommer avgörandet i det civilrättsliga målet efter Nordens värsta maritima olycka i modern tid, där två europeiska företag riskerar skadestånd i mångmiljon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.