YLE > Finland

Thursday, 18 July, 11:14

YLE - 12 jul 19 kl. 09:56

Fritt fram att simma vid Regattastranden i Hangö - men undvik ännu Plagen och BellevueDen avrådan från bad som tidigare gällde för Regattastranden på Parkbergets västra sidan kan nu upphävas. Det framkommer i de nya vattenprover som togs på onsdagen på badstränderna på Hangö udds södra sida..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Regattastranden, Hangö, Plagen, Bellevue, Parkbergets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frittfram att , simmavid , Regattastrandeni , Hangömen , undvik ännu Plagen och Bellevue
YLE - 25 jan 17 kl. 13:50

Södra Tulludden i Hangö ska locka mer besökare

Tulluddens södra strand ska bli ett attraktivt turistmål där det kan ordnas olika evenemang. Det ska bli enklare för besökare att ta i land på öarna i Hangö skärgård. Det här ingår i användningsplanen för Hangö nationalstadspark som nu är klar.

YLE - 18 mar 15 kl. 14:59

Direktrapport: Fabriksudden och Regattastranden i Hangö diskuteras i kväll

Nya skisser om detaljplaneringen för Fabriksudden och Regattastranden är nu klara. Nu får Hangöborna säga sin åsikt och Yle Västnyland rapporterar direkt från mötet..

YLE - 18 mar 15 kl. 14:59

Direktrapport från diskussionen om Fabriksudden och Regattastranden i Hangö

Nya skisser om detaljplaneringen för Fabriksudden och Regattastranden är nu klara. Nu får Hangöborna säga sin åsikt och Yle Västnyland rapporterar direkt från mötet..

YLE - 03 dec 16 kl. 08:52

Åboland kunde andas lugnare då Hangö befriades

För 75 år sedan lämnade de sista sovjetiska trupperna Hangö, och den 4 december 1941 kunde den finländska flaggan åter hissas i kyrktornet. Då kunde också befolkningen i Hitis och på Kimitoön andas lugnare. Efter vinterkriget tvingades Finland vid Moskvafreden i mars 1940 utarrendera Hangö med omnejd och den omgivande skärgården för en tid av 30 år.

YLE - 19 maj 17 kl. 17:43

Wirkkalastatyn slängdes i hamnbassängen i Hangö – fiskades upp utan huvud

Designfamiljen Wirkkala syns i stadsbilden i Hangö trots att det är över hundra år sedan formgivaren Tapio Wirkkala föddes i staden. Familjen flyttade bort, men kvar finns frihetsmonumentet och den huvudlöse soldaten. Allt fick sin början år 1911 när Ilmari Wirkkala fick jobb som konstnärlig ledare vid företaget Hangö granit.

YLE - 05 jun 14 kl. 09:19

Många tvåor i Hangö kan simma

Två tredjedelar av andraklassarna i Hangö kan simma. Hangö stad har satsat på simkunnighet bland eleverna i klass två. I våras testade man 84 tvåors simkunnighet och 55 elever kunde simma tio meter eller längre.

YLE - 28 maj 18 kl. 09:03

Fritt fram att simma vid Plagen-Bellevue i Hangö igen

Badvattenkvaliteten är god vid Plagen-Bellevues strand i Hangö..

YLE - 22 maj 14 kl. 09:51

Död man hittades i Hangö

En död man hittades vid Regattastranden i Hangö tidigt i morse. En förbipasserande upptäckte mannen som låg i vattnet och slog larm. Polisen misstänker inget brott.

YLE - 05 okt 17 kl. 20:28

Förhoppningarna stora när sjökabel tog i land i Hangö

Efter ett par dagars försening till följd av regn och rusk kunde sjökabeln ta i land vid Regattastranden i Hangö i torsdags (5.10)..

YLE - 05 jul 14 kl. 12:00

Naturister hyllar Tulludden i Hangö

- Den är utan klippor och lättillgänglig. Och det går bra att simma här. Det här är en elitstrand.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Nordeas vinst rasar med en tredjedel - utdelningspolicy till ägarna kan ändras

Nordeas resultat backar rejält, visar bankkoncernens halvårsrapport. Avgående vd Casper van Koskull är inte tillfredsställd med resultatet och flaggar för ändringar i utdelningspolicyn..

YLE - 2 timmar sedan

Svårt halvår för Telia – vd ser ändå positivt på framtiden

Teleoperatören Telia har haft ett svagt halvår och svårigheter med att få fart på affärerna. Bolagets vd ser ändå positivt på resten av året..

YLE - 4 timmar sedan

Läkemedelsbristen känns av i Östnyland men ersättande mediciner finns ofta: "Det kan vara blodtrycksmediciner, antibiotika eller olika salvor"

Bristen på läkemedel är tidvis aktuell också i Östnyland. I Sibbo och Lappträsk strävar apotek och läkare efter att trygga tillgången på mediciner. Om rätt medicin saknas hittar man oftast en ersättande..

YLE - 4 timmar sedan

Korta fisketillstånd växer i popularitet

Korta, veckovisa eller en-dags-långa fisketillstånd har vuxit i popularitet, medan intresset för fisketillstånd som är i kraft i ett år har minskat. Det meddelar Forststyrelsen..

YLE - 5 timmar sedan

Hemvården i Åbo hårt pressad - köptjänster, omorganiseringar och anhöriga har räddat situationen så här långt

Bristen på närvårdare har drabbat Åbo hårt i sommar. - Det är den värsta sommaren jag någonsin upplevt, säger Anne Vuorinen, chef för äldrevårdens öppna tjänster i Åbo..

YLE - 6 timmar sedan

Finsk organisation samarbetar med Facebook för att förebygga självmord - viktigast är ändå att medmänniskorna reagerar

I USA skannar artificiell intelligens materialet på Facebook för att kunna reagera på om någon mår dåligt. I Finland är det här förbjudet och för att förebygga självskadebeteende måste en fysisk människa reagera..

YLE - 14 timmar sedan

Särkänniemis försvunna anakonda är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 14 timmar sedan

Den försvunna anakondan är hittad - trillade ner från taket

Den förrymda anakondaungen som gäckat nöjesparken Särkänniemis personal i två veckor har återfunnits, uppger man i ett pressmeddelande..

YLE - 15 timmar sedan

SPT: Moomin Characters sätter igång kampanj för att rädda Östersjön - målet är att samla in en miljon euro

Moomin Characters kör år 2020 i gång en kampanj för att stoppa övergödningen i Östersjön tillsammans med John Nurminens stiftelse, skriver SPT. Målet är att samla in minst en miljon euro till arbetet som stiftelsen gör för att rädda Östersjön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.