Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 06:22

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 09:50

Singapore satsar på flytande solcellerVissa tror att 2019 blir genombrottsåret för flytande solceller. Singapore satsar på tekniken i vad som blir en av världens största flytande solenergiparker..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Singapore, satsar, flytande, solceller
Nyteknik - 26 mar 15 kl. 16:00

Flytande solceller överlevde isvintern

I en hemlig sjö i Värmland testas Sveriges första flytande solceller. Hittills har de klarat 20 minusgrader och 34 centimeter tjock is..

Supermiljöbloggen - 18 okt 16 kl. 08:44

Axfood satsar på solceller

En direkt konsekvens av att regeringen backat vad gäller skatten på solel. I dag meddelade Axfood att företaget vågar investera i solceller igen. – Vårt mål är att fortsätta utbyggnaden av solceller på så många tak till våra Willys och Hemköpsbutiker runt om i landet där det är praktiskt möjligt och där fastighetsägaren också tillåter att vi gör det, säger Anders Strålman, Axfoods vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

ÖstersundsPosten - 09 jan 17 kl. 18:00

Allt fler satsar på solceller – nu lanserar Jämtkraft ny tjänst

Intresset för att producera egen el via solceller fortsätter att öka. Sedan 2012 har antalet kvadratmeter solcellspanel i länet mer än tiodubblats. Nu satsar Jämtkraft på att förenkla för sol-elsproducenterna och lanserar ett system för byteshandel..

Supermiljöbloggen - 12 okt 15 kl. 14:58

Willys satsar på solceller – ser butikstaken som en outnyttjad resurs

Menar samtidigt att dagens skatteregler gör det svårt att få lönsamhet i en solcellsinvestering. Lågpriskedjan Willys, med cirka 190 butiker över hela landet, har börjat installera solceller på sina butikstak. Två testbutiker är först ut, i Huddinge och i Göteborg.

Nya Wermlands Tidningen - 10 sep 12 kl. 07:30

Kommunen satsar på solceller

Säffle kommun har beviljats finansiering till ett Leaderprojekt om solceller för alternativ och hållbar energi.

Kristianstadsbladet - 14 jun 18 kl. 06:00

Bostadsrättsförening satsar på solceller

Överraskande många, ett 50-tal personer, var nyfikna på solceller och kom för att höra om bostadsrättsföreningen Kanalbrinkens investering i solenergi..

Sydöstran - 05 apr 19 kl. 15:53

Satsar på solceller vid nytt hamnbygge

Karlshamns hamn söker nu godkännande för en investering på 132 miljoner kronor för byggandet av ett nytt färjeläge. I satsningen ingår också en storsatsning på solceller på tio miljoner kronor..

DN - 07 maj 19 kl. 21:05

Ikea satsar på solceller i Sverige

Intresset för solenergi har ökat kraftigt i Sverige. Efter sommaren börjar Ikea sälja solceller till den svenska marknaden.  .

Sydsvenskan - 26 jun 19 kl. 20:40

Möbeljätten satsar på solceller i Sverige

Före oktober ska det gå att skaffa en komplett solcellsanläggning från Ikea. Det slopade kravet på bygglov för solceller spelade en viktig roll för beslutet. Sedan tidigare säljer Ikea solcellsanläggningar i sex länder.

Sydöstran - 26 jun 19 kl. 20:40

Möbeljätten satsar på solceller i Sverige

Före oktober ska det gå att skaffa en komplett solcellsanläggning från Ikea. Det slopade kravet på bygglov för solceller spelade en viktig roll för beslutet..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.