Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 13:23

Cornucopia - 12 jul 19 kl. 09:39

Regeringen och C+L vill ge 11 miljarder om året till friår åt vuxna arbetande friska människorRegeringen vill enligt JÖK:en med C+L återinföra friåret och ge upp till 11 miljarder kronor åt vuxna, fullt friska, arbetande människor. Friåret ska nu kallas utvecklingsledighet.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
JÖK, Sverige, PDF, BP20, Miljöpartiet, Utvecklingsledigheten, SOU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenoch , C+Lvill ge 11 , miljarderom , året, till friår åt vuxna arbetande friska människor
Regeringen - 27 jun 17 kl. 14:58

Regeringen satsar tre miljarder på sjukvården

För att stärka skola, vård och omsorg föreslår regeringen extra resurser till kommuner och landsting i budgetpropositionen 2018. Tre miljarder ska enligt förslaget gå till sjukvården för att skapa en mer tillgänglig vård, stärka arbetsvillkoren och möjliggöra för landstingen att satsa på personalen. Regeringens satsning består av tre miljarder kronor i två delar; Patientmiljarden och Goda arbetsvillkor och utvecklade arbetssätt för vårdens personal..

DN - 11 sep 12 kl. 11:44

Regeringen satsar fyra miljarder på forskning

Regeringen satsar fyra miljarder kronor på forskning och innovation för att långsiktigt stärka Sveriges ställning som framstående forskningsnation, skriver regeringen i ett pressmeddelande..

SvD - 06 okt 16 kl. 12:51

Regeringen satsar 100 miljarder på järnväg

Regeringen satsar 100 miljarder på järnväg och järnvägsunderhåll. Det säger infrastrukturminister Anna Johansson (S) enligt Ekot..

DN - 01 maj 17 kl. 09:27

LO:s krav på regeringen: Satsa 70 miljarder på välfärden

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson krävde att regeringen satsar 70 miljarder kronor i välfärden fram till 2021. Kravet framfördes på en pressträff i Sundbybergs Folkets hus inför hans förstamajtal på måndagen..

Affärsvärlden - 15 okt 14 kl. 12:52

Regeringen avsätter miljarder till skolan

Regeringen avsätter 3,4 miljarder kronor i budgeten för 2015 och 5,6 miljarder i budgeten för 2016 till satsningar på skolan..

GöteborgsPosten - 01 sep 15 kl. 12:07

Regeringen: 2,4 miljarder till skolan

Regeringen föreslår 2,4 miljarder i satsningar på skolans område i budgeten för 2016. Tillsammans med redan tidigare, i vårpropositionen, aviserade satsningar blir det uppemot 5 miljarder på området nästa år. Alla vuxna föreslås få rätt till Komvux från 2017..

Expressen - 30 aug 11 kl. 14:17

Regeringen vill ge miljarder till väg och järnväg

Regeringen berättade i dag att man kommer att satsa fem miljarder på infrastruktur under 2012 och 2013. .

Expressen - 30 aug 11 kl. 14:24

Regeringen: Fem nya miljarder till väg och järnväg

Regeringen berättade i dag att man kommer att satsa fem miljarder på infrastruktur under 2012 och 2013. .

E24 - 30 aug 11 kl. 14:22

Regeringen ger 5 miljarder till infrastruktur

Regeringen kommer i höstbudgeten att satsa 5 miljarder kronor på vägar och järnvägar, rapporterar Bloomberg News på tisdagen..

DN - 30 aug 11 kl. 14:51

Regeringen satsar fem miljarder på infrastruktur

Regeringen föreslår i budgeten en infrastruktursatsning på 5 miljarder kronor för åren 2012 och 2013..

DI - 20 sep 11 kl. 07:24

Regeringen satsar 8 miljarder på jobben

Oron i världsekonomin väntas sätta spår på den svenska arbetsmarknaden. För att värna jobben föreslår regeringen i budgetpropositionen ett arbetsmarknadspaket på 8,1 miljarder kronor för 2012-2014..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

SMHI varnar för fint väder

"Tag spjärn. Sommaren kommer." - lord Edward KärvI äkta svensk anda går nu SMHI ut och varnar för att det kan bli fint väder, så kallat uppehållsväder, dvs avvikelse från det vanliga vädret.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Tack så mycket PostNord - tömning brevlåda 09:00

PostNord satte just en kniv i ryggen på kommunens företagare utanför centralorten. Brevlådorna töms nu klockan 09:00 på morgonen, vilket innebär att inga ärenden under arbetsdagen kan postas, utan att man tar bilen ett antal mil till en brevlåda med tömning på eftermiddagen.Jamendåså.

Cornucopia - 21 timmar sedan

MÖP-måndag: "Häll käften där borta" - foton Kristinehamns Garnison/fd A9

Dags för lite MÖP-måndag igen. Några foton bifogas från aktuellt läge på fd Kristinehamns Garnison, fd A 9 Bergslagens artilleriregemente, och några år bara Artilleriregementet innan detta flyttades till Boden.
Ultima Ratio Regum - latin för håll käften där borta.

Cornucopia - Igår: 11:11

Höginkomsttagare - vad gör du med pengarna?

Då en stor del av bloggens läsare är höginkomstagare, så vore det intressant att höra vad ni gör med alla era feta pengar? Enligt den så kallade vänstern så ägnar ni er åt att 1) klaga på skatterna 2) dricka champagne. Men hur ser det egentligen ut?

Cornucopia - Igår: 06:47

Sjukvården i glesbygden hotas av vårdmomsen

Sedan första juli måste vårdföretagare betala icke avdragsgill moms på inhyrd personal, medan landstingets sjukvård slipper detta. Konsekvensen ser ut att bli att sjukvården på främst landsbygd och glesbygd tvingas lägga ner, då de inte kan ta kostnadsökningen för personal på 25%.
För vänsterpartiet är det viktigare att det inte sker vård i privat regi, än att sjuka får vård alls.

Cornucopia - Igår: 19:30

Nej, krympflation påverkar inte inflationen

I dagarna har SvD uppmärksammat krymplationen, dvs att företag inom främst livsmedel minskar förpackningarnas storlek (dryck) eller vikt (övrigt), men bibehåller priserna. Detta påverkar dock inte nödvändigtvis KPI. Kort repetition av inflationsberäkningarna nedan.

Cornucopia - Igår: 18:42

Stort stöd för vitlistan

Utifrån enkätsvaren om vitlistan verkar den generellt ha ett stort stöd. En stor majoritet tycker att den inte innebär någon förändring eller rent av en förbättring.
Enkätresultat vitlista.

Cornucopia - Igår: 15:47

Sverige och Storbritannien inleder samarbete om framtida stridsflygsförmågor

Svenska och brittiska regeringenarn har tillsammans med brittiska BAE och svenska Saab offentliggjort ett samarbete om framtida stridsflygsförmågor. Dessa kommer tillföras såväl befintliga flygplan som nya Saab Gripen E, som britternas framtida Tornado-ersättare Tempest.
Lena provar Gripens hjälm.

Cornucopia - I förrgår: 10:43

Vilka nyhetstjänster prenumerar jag på?

Jag betalar numera yrkesmässigt för ett antal nyhetstjänster, där jag alltså gett upp att pilla med att gå runt de ofta rätt kassa betalväggarna. Listan med tjänster nedan.CNN utanför Trump Tower i New York.

Cornucopia - I förrgår: 15:16

Gästinlägg: En fråga om klimatkänslighet

Nedanstående är ett gästinlägg signerat läsaren Somebody is wrong on the Internet. Foton är bloggens egna.

Jag skriver inte detta för att jag är tvärsäker på särskilt mycket, jag skriver för att det är något som jag inte begriper när det gäller den prognostiserade och datormodellerade klimatkänsligheten, inte minst när slutsatserna ställs i relation till uppmätta fysikaliska data.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.