Expressen > Kultur

Tuesday, 23 July, 00:26

Expressen - 11 jul 19 kl. 15:10

Mångkulturalismen blundar för våldetEbba Busch Thors kommentarer om mångkulturalism handlar inte om rasism, de handlar om våld. Dan Korn manar till nyansering av partiledarens kritiserade uttalanden. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Busch Thors, Korn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mångkulturalismen, blundarför , våldet
Resume - 09 maj 14 kl. 11:58

Journalisterna blundar med vänstra ögat för politiskt våld


Hur känner man igen en genial idé, frågade sig författaren John Kennedy Toole och gav själv det kongeniala svaret: På dumskallarnas sammansvärjning emot den. Janne Josefsson och redaktionen på Uppdrag Granskning måste ha förutsett mediereaktionen på deras program om det vänsterextremistiska våldet. Med en ryggmärgsreflex bekräftade Sveriges Radios programledare Ametist Azordegan programmets bärande hypotes: den svenska journalistkåren blundar med ett öga när det gäller politiskt våld.

Aftonbladet - 09 jan 18 kl. 04:00

Wallström blundar för hatet och våldet i Iran

Sydsvenskan - 23 jul 15 kl. 19:32

Handgranater på Malmös gator. Polisen vet vad som gått fel. Och vad som krävs.

En handgranat detonerade i Limhamn natten mot torsdagen, ytterligare ett fall i en lång rad av våld på öppen gata som drabbat Malmö under sommaren. Klart är att polisen trots sina projektinsatser inte har kunnat hindra gängkriminaliteten från att breda ut sig.Listan över gatuvåldet i Malmö kan göras lång och har pågått i åratal.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 15 kl. 19:32

Handgranater på Malmös gator. Polisen vet vad som gått fel. Och vad som krävs.

En handgranat detonerade i Limhamn natten mot torsdagen, ytterligare ett fall i en lång rad av våld på öppen gata som drabbat Malmö under sommaren. Klart är att polisen trots sina projektinsatser inte har kunnat hindra gängkriminaliteten från att breda ut sig.Listan över gatuvåldet i Malmö kan göras lång och har pågått i åratal.

Skånskan - 03 okt 15 kl. 15:47

Lugn antivåldsmanifestation

MALMÖ Ett fåtal protesterande fanns på plats när Sverigedemokraterna höll sin antivåldsmanifestation på Stortorget i Malmö på lördagen. Några hundra lågmälda anhängare stod i den övriga publiken.Det var bara när riksdagsledamoten Kent Ekeroth började talade som en grupp svartklädda bröt tystnaden med att busvissla och skrika budskap som ”Inga rasister på våra gator” och ”JärnrörsKenta”.

YLE - 06 okt 15 kl. 12:24

Med livet som insats

MMA-fightern Alexander "the Mauler" Gustafsson mötte natten mot söndagen amerikanen Daniel Cormier i en match om UFC-titeln i Houston. Matchen har beskrivits som "jämn men blodig" och slutade i poängförlust för the Mauler. I början av året mötte Gustafsson Anthony ”Rumble” Johnson.

BT - 04 jun 13 kl. 10:03

Klassklyftor orsak till upploppen

Moderaten och fullmäktigeledamoten Olle Engström skriver i BT den 29 maj att upploppen i förorter runt om i Sverige är ?konsekvenserna av en alltför optimistisk och okontrollerad invandring till Sverige?. Samtidigt väljer Engström att blunda för konsekvenserna av de växande klyftorna.

SVT Debatt - 27 jul 13 kl. 05:44

Islamisternas våld kan leda till kristen exodus från Mellanöstern

MELLANÖSTERN När islamister kommer till makten i Mellanöstern svävar regionens kristna i fara. Men vi i Västvärlden är dåliga på att utkräva ansvar av regimerna. Skydd för minoriteter måste bli en central del i USA:s och EU:s politik för Mellanöstern och Nordafrika.

SVT Debatt - 20 aug 13 kl. 14:56

Hijabuppropet förstärker bilden av muslimska kvinnor som offer

HIJABUPPROPET En gravid kollega till mig misshandlades eftersom förövaren inte tyckte att ännu en blatteunge skulle födas i Sverige. Det rasistiska, sexistiska och sekteristiska våldet har många ansikten ? men hijabuppropet slår fast att precis så här ser hatbrottens offer ut.

Alliansfritt Sverige - 28 aug 13 kl. 23:23

Moderat riksdagsledamot: Lundsberg stängdes ner på grund av klasshat

Ännu en moderat har gått och och klagat på hur synd det är om överklassen. Den moderata riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (samma som vi nyss uppmärksammade när hon uttalat sig sexistiskt om en kvinnlig journalist) skriver i ett blogginlägg att Skolinspektionen drevs av klasshat när de valda att stänga ner Lundsbergs skola efter de många uppmärksammade fallen med institutionaliserat våld som uppfostringsmetod på skolan. När en enskild ?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Han gör den ekologiska tragedin till poesi

Victor Malm läser Jesper Weihtz ”Invasiva folkgrupper” och tänker på den sjätte massutrotningen. .

Expressen - 17 timmar sedan

Myllrande småkryp håller oss vid liv

Människan är beroende av insekter för att överleva. Men giftiga bekämpningsmedel och urbanisering hotar beståndet.Sven Olov Karlsson har läst två böcker om krypen vi inte klarar oss utan.

Expressen - Igår: 17:55

Vi ska börja sjunga psalmer i sommar

Sommarens serie på Ungkulturen handlar om hur vi formar våra barn.Joel Halldorf sjunger psalmer och sår ett frö..

Expressen - Igår: 07:30

Hans begåvade förtvivlan ville bort från allt

När Ola Julén dog 2013 lämnade han efter sig ett kort men säreget författarskap – och ett hittills okänt manus.   Nina Lekander har läst boken som det resulterade i och nyutgåvan av debuten ”Orissa”. .

Expressen - I förrgår: 17:55

Klimathyckleriet är vår tids stora kulturfråga

Hyckleri har varit ordet på allas läppar under den gångna veckan. Victor Malm riktar blicken mot den dubbelmoral som ingen orkar tala om. .

Expressen - I förrgår: 10:00

Sällsamt bra när sällsynt barockopera får premiär

”Orpheus” är en ovanligt omväxlande och synnerligen vacker operaföreställning.Gunilla Brodrej ser en nordisk premiär i Vadstena..

Expressen - I förrgår: 07:00

Männen på månen slog Sovjet med Lorangapoäng

Trots att Sovjetunionen var först med hund, tant och gubbe i rymden är det USA:s månlandning vi minns och firar.Kalle Lind skriver om rymdkapplöpningen som för tankarna till en älskad barnbok..

Expressen - 19 jul 19 kl. 18:00

Det finns en underlig glans kring självmordet

Efter en omtalad studie klipps självmordsscenen i tv-serien ”13 reasons why”.Hanna Nordenhök sympatiserar, och ser ett större mönster i samtidskulturen. .

Expressen - 19 jul 19 kl. 06:30

Tro, hopp och kärlek får ondskan att rasa

Ondskan brukar förpassas till den motsatta sidan, eller rationaliseras till sociala omständigheter - men den attityden kan få svåra konsekvenser.Dmitri Plax skriver om banaliteten vi inte vill kännas vid..

Expressen - 18 jul 19 kl. 18:00

Det var länge sedan Guillou sökte sanningen

Karin Olsson om Jan Guillous utspel i Aftonbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.