DN > Nyheter

Saturday, 20 July, 10:14

DN - 12 jul 19 kl. 09:42

Förslag att slopa besittningsskydd för studentbostäderStudentbostäder borde brytas ut ur hyreslagstiftningen och besittningsskyddet bör begränsas i lag. Det anser Stina Olén, vd för branschorganisationen Studentbostadsföretagen. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Stina Olén, Studentbostadsföretagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagatt , slopa, besittningsskyddför , studentbostäder
Jönköpingsnytt - 18 maj 17 kl. 08:52

Förslag: 300 nya studentbostäder

Under torsdagen väntas stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om planbesked för en del av Ekhagen, som planeras att användas för att bygga 200-300 studentbostäder. Tjänstemännen vill att politikerna säger ja till detta..

SR - 31 jan 14 kl. 10:10

Förslag om mindre studentbostäder

Student- och ungdomsbostäder ska kunna vara 16 till 17 kvadratmeter. Det föreslår Boverket. Det är mindre än de 20 kvadratmeter som Boverket föreslog i somras..

SVT Debatt - 02 sep 13 kl. 05:31

Marknadshyror löser inte bristen på studentbostäder

STUDENTBOSTÄDER Studentbostadskrisen är ett av de största hindren för Stockholmsregionens utveckling. Idag har nyproducerade studentbostäder redan marknadsanpassade hyror ? den mest effektiva åtgärden mot bostadsbristen är alltså inte friare hyresreglering.

DN - 19 jul 14 kl. 00:05

”Löftena om att bygga fler studentbostäder hotas”

Allvarligt läge. Många kraftfulla initiativ har tagits för att minska bristen på studentbostäder. Men nu riskerar ett förslag från Företagsskattekommittén att stoppa mycket av det välbehövda byggandet, skriver representanter för Stockholms Studentbostäder tillsammans med en professor i fastighetsekonomi..

YLE - 08 aug 17 kl. 10:08

Studentbostäder och idrottshall i Arcadas nybygge – grönt ljus för åtta våningar högt hus

Det är grönt ljus för Yrkeshögskolan Arcadas nybygge med studentbostäder och idrottshall i samma hus. Stadsstyrelsen i Helsingfors har beviljat ett lån på nästan 1,3 miljoner euro för ett nytt åtta våningar högt hus. Byggandet på tomten, som är belägen på Byholmsgränden på gränsen mellan Hermanstad och Majstad, börjar komma igång och pålningen startar inom en snar framtid.

Barometern - 21 sep 15 kl. 14:11

Förslag om studentbostäder i Stationsparken

Ett område i Stationsparken är planlagt för ett framtida hotell. Nu finns ett förslag om planändring för att göra det möjligt att bygga studentbostäder..

Alliansfritt Sverige - 21 aug 12 kl. 11:52

Sten Nordin tar tillbaka vallöfte om studentbostäder

UPPGIVET. Igår meddelade SSCO att Alliansen omöjligen kunde nå upp i de 4 400 studentbostäder som Alliansen i Stockholm lovade i valet 2010 eftersom det efter två år bara blivit 86. Men hav förströstan alla bostäder ska levereras enligt finansborgarrådet Sten Nordin, nån gång:
??

BT - 19 feb 14 kl. 18:09

Här vill de bygga studentbostäder

Intresset för att bygga studentbostäder i Borås är stort. Nu finns en intressent som vill sätta upp modulbostäder vid området som i dag är kolonilotter på Hulta. BT skrev i förra veckan om att Sagahem vill bygga fler studentbostäder på Norrmalm.

SmålandsPosten - 17 sep 14 kl. 06:15

Frank ifrågasätter bristen på studentbostäder

Bo Frank (M) frågar sig om det verkligen är sådan brist på studentbostäder i Växjö när bara tio studenter bor kvar i akutboendet och ”ingen vill bo i barackerna”.
Det får Linnéstudenternas ordförande, Daniel Svedbjörk, att reagera.
– Man kan ju stoppa huvudet i sanden om man vill.

Sydsvenskan - 12 maj 16 kl. 10:32

M: 20 000 studentbostäder till 2020

Moderaterna föreslår att det byggs 20 000 nya studentbostäder fram till 2020. Det är ett förslag som förre statsministern Fredrik Reinfeldt (M) lade fram valåret 2014 som partiet nu återlanserar med smärre justeringar..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Bolsonaro: Ingen svält i Brasilien

Brasiliens president Jair Bolsonaro säger att inga brasilianer går hungriga..

DN - 2 timmar sedan

Byxis, stursk och epopé – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler frågor finns på spraktidningen.

DN - 2 timmar sedan

Zlatan sågade motståndaren – och gjorde hat trick

Derbymötet mellan de två Los Angeles-lagen i den amerikanska fotbollsligan MLS levde upp till förväntningarna. Inför mötet dissade Zlatan Ibrahimovic LA FC:s skyttekung Carlos Vela – och han följde upp dissen med ett hattrick..

DN - 12 timmar sedan

Expert: Faceapp inte större risker än andra appar

Kritiken växer mot den lika populära som ifrågasatta appen Faceapp från ryska Wireless Lab. Men riskerna är inte nödvändigtvis större med den än med någon annan app, även stora och etablerade, enligt Internetstiftelsen..

DN - 14 timmar sedan

Snart kan du investera grönt i svenska staten

Nästa år kan investerare satsa på regeringens hållbarhetsprojekt. De första gröna statsobligationerna lanseras då. Men satsningen kan leda till högre upplåningskostnader för staten.

DN - 16 timmar sedan

Bahta tar strid mot avstängningsbeslutet

Meraf Bahta är dopingavstängd men löperskan är missnöjd med beslutet och har nu lämnat in en stämningsansökan mot Riksidrottsförbundet, RF, till Svea Hovrätt skriver SVT. .

DN - 17 timmar sedan

AFC Eskilstuna värvar rysk mittfältare

Den fotbollsallsvenska klubben AFC Eskilstuna har värvat den defensive mittfältaren Sandro Tsveiba..

DN - 18 timmar sedan

NMR:s banderoll på Kulturhuset var inte hets mot folkgrupp enligt JK

Justitiekanslern, JK, har utrett den banderoll som nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, satte upp på Kulturhuset i Stockholm i höstas. Nu har beskedet kommit: Den fornnordiska symbolen Tyrrunan är inte hets mot folkgrupp..

DN - 18 timmar sedan

Patient i ambulans tvingades vänta på personalbyte

Patienten hade bröstsmärtor och skickades med ambulans till sjukhus.  Men på vägen tog man omvägen förbi ambulansstationen för ett personalbyte. Nu anmäls händelsen eftersom patienten kunde ha drabbats av en hjärtinfarkt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.