SR > Vetenskap

Wednesday, 17 July, 04:22

SR - 12 jul 19 kl. 09:34

Föräldrastöd kan ge effekt vid barnfetmaNär föräldrar till förskolebarn med fetma ges extra stöd får barnen en bättre viktutveckling. Det visar en studie från Karolinska Institutet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Karolinska Institutet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föräldrastödkan ge , effektvid , barnfetma
BT - 19 sep 13 kl. 12:31

Förhindra barnfetma i tid

Den ökade barnfetman är en av våra absolut största utmaningar när det gäller hälsa och välbefinnande. Fler tidiga insatser är nödvändiga, annars riskerar vi på sikt att få en allvarligt försämrad folkhälsa.
Fetma har blivit allt vanligare i tidiga åldrar och alltför många barn och unga visar tidiga symptom på olika följdsjukdomar.

UT - 15 okt 13 kl. 16:24

Ulricehamns unga dricker mindre

Niondeklassare i Ulricehamn dricker relativt lite alkohol. Detta enligt den senaste drogvaneundersökningen. ?

Barometern - 18 nov 13 kl. 09:28

Unga i Mönsterås röker mest i länet

Allt fler unga i Mönsterås röker.
Siffrorna är bland de högsta i länet. Vartannat år gör kommunen en enkät bland åttondeklassare och gymnasieelever som går årskurs två för att se hur många som använder tobak, alkohol och narkotika.

BT - 24 mar 14 kl. 15:39

Experter dömer ut tidigare betyg

Regeringen har för bråttom och tar risker med sitt förslag om att ge betyg redan i årskurs fyra. Det hävdar Christian Lundahl, professor i pedagogik vid Karlstads universitet och en av landets mest kunniga på betyg och bedömning.- Forskningsläget visar att en sänkt betygsålder skulle kunna vara ganska dåligt för en grupp svagpresterande elever.

Fler nyheter från SR

SR - 22 timmar sedan

Matematikkändis uppmärksammas i England

Matematikern och kod-brytaren Alan Turing, som kallats för den artificiella intelligensens fader, kommer pryda en brittiska sedlar framöver. Det berättade Bank of England i veckan..

SR - 18 timmar sedan

Robotarna som liknar oss

Humanoida robotar har länge fascinerat oss människor. Inte minst i populärkulturen med filmer som Terminator och Blade Runner. En ny utställning djupdyker i det som – nästan – är mänskligt..

SR - 20 timmar sedan

Glupsk fladdermus svalde fågel

För några år sedan upptäcktes fjäderrester i spillningen från en fladdermus i familjen läderlappar..

SR - 22 timmar sedan

Så kan sköldar av kiselgel värma upp Mars

Ett amerikansk-brittiskt forskarteam lanserar en lite udda idé som går ut på att sätta upp sköldar av kiselgel för att skapa en växthuseffekt i vissa områden av Mars. Syftet är att höja temperaturen på den karga planeten..

SR - Igår: 06:40

Nu ska den akustiska gåtan rätas ut

Hur lät det i Stonehenge? Det har forskare försökt ta reda på – med hjälp av en minimodell av det berömda byggnadsverket..

SR - Igår: 06:24

Liten blomma med stor betydelse för andra djur och växter

För 100 år sedan täcktes stora områden i sydvästra Sverige av ljunghedar. Men i dag återstår det bara några få procent av den ursprungliga arealen..

SR - Igår: 06:23

Oroande om epilepsiläkemedel och självmord

Läkemedel som ursprungligen var tänkta för epilepsi, men nu används mot smärta och ångest, tycks öka risken för allvarliga biverkningar hos unga..

SR - I förrgår: 00:05

Så tog vi oss till månen

Den 16 juli 1969 sköts Apollo 11 upp för att landsätta de första människorna på månen. Fyra dagar senare, den 20 juli, skedde landningen..

SR - 12 jul 19 kl. 07:30

Viskande valar gömmer sig i bränningar

Autraliensiska valar har hittat udda sätt att undkomma glupska späckhuggare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.