Nyan > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 08:41

Nyan - 12 jul 19 kl. 09:16

Döda rådjurskid på åkrarna upprörKedjor på slåttermaskinen eller en tur genom åkern innan man slår gräset kan göra att man undviker onödiga dödsfall bland de rådjurskid som ligger gömda. .
Läs mer på Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Döda, rådjurskid, åkrarna, upprör
Barometern - 03 jun 13 kl. 18:30

Rådjurskid räddades ur å

Två små rådjurskid som gått ner sig i en å vid Kvadratgränd i Oskarshamn räddades av brandkåren som larmades till platsen vid sextiden på måndagskvällen. Två små rådjurskid som gått ner sig i en å vid Kvadratgränd i Oskarshamn räddades av brandkåren som larmades till platsen vid sextiden på måndagskvällen. Kidens mamma stod och väntade under räddningsaktionen och sprang iväg med sina telningar när allt var klart efter en liten stund..

Västerbottens Folkblad - 23 dec 16 kl. 12:46

Rådjurskid fick kämpa mot vinterälven

Ett rådjurskid hamnade i Umeälvens iskalla vintervatten och SOS larmades. Larmet kom in strax innan lunchtid under fredagens förmiddag. Inringarna rapporterade om ett rådjurskid som simmade i älven och kunde inte ta sig upp.

YLE - 22 mar 15 kl. 08:46

Vind och kyla kan bränna åkrarna

Om det nu är meningen att det igen ska bli kallt väder får det gärna komma rikligt med snö, för det skyddar grödorna som lätt tar skada av kylan. Det säger växtodlingsrådgivare Anders B. Abrahamsson vid Finska Hushållningssällskapet.

Hela Gotland - 21 jul 12 kl. 04:00

Körde på rådjurskid och smet

Vid halv fem-tiden på fredagseftermiddagen hittade en privatperson ett rådjurskid i ett dike i Stenkumla..

Barometern - 03 jun 13 kl. 18:30

Rådjurskid räddades ur hål

Två små rådjurskid hade ramlat ner i ett hål i marken nära en lekplats vid Kvadratgränd på måndagskvällen. Några barn upptäckte kiden och ett av dem lyckades få upp det ena kidet. Det andra kidet räddades av brandkåren som larmades till platsen och som fick använda specialutrustning för att nå kidet.

UNT - 07 jul 14 kl. 01:29

Planka räddar livet på rådjurskid

En planka med fastspikade kedjor framför lantbruksmaskinerna kan rädda livet på rådjurskid..

Kristianstadsbladet - 07 jul 14 kl. 01:29

Planka räddar livet på rådjurskid


En planka med fastspikade kedjor - kan det rädda livet på rådjurskid?Det hoppas bonden Lars Engström i Munkfors. Hans uppfinning kan lösa problemet med småvilt som fastnar i lantbruksmaskinerna och trasas sönder, skriver Värmlands Folkblad.

SvD - 07 jul 14 kl. 01:29

Planka räddar livet på rådjurskid

En planka med fastspikade kedjor - kan det rädda livet på rådjurskid?.

Helsingborgs Dagblad - 07 jul 14 kl. 01:36

Planka räddar livet på rådjurskid

En planka med fastspikade kedjor — kan det rädda livet på rådjurskid? Det hoppas bonden Lars Engström i Munkfors. Hans uppfinning kan lösa problemet med småvilt som fastnar i lantbruksmaskinerna och trasas sönder, skriver Värmlands Folkblad.

BT - 07 jul 14 kl. 01:29

Planka räddar livet på rådjurskid

En planka med fastspikade kedjor - kan det rädda livet på rådjurskid? Det hoppas bonden Lars Engström i Munkfors. Hans uppfinning kan lösa problemet med småvilt som fastnar i lantbruksmaskinerna och trasas sönder, skriver Värmlands Folkblad.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Tekniskt fel leder till förseningar för m/s Skiftet

Ett tekniskt fel orsakade förseningar i m/s Skiftets tidtabell på torsdagsmorgonen. Färjan förväntas ankomma till Långnäs cirka klockan 9.35, det vill säga en halvtimme senare än ordinarie tidtabell.

Nyan - 45 minuter sedan

Noora Löfström ledde FN-möte

Noora Löfström ledde i veckan en paneldiskussion om hållbarhet i FN-byggnaden i New York. Noora har på sin fritid i knappt två år haft ett förtroendeuppdrag som representant i nordiska ministerrådets expertgrupp för hållbar utveckling. Nu var hon inbjuden att leda ordet i ett seminarium som nordiska ministerrådet ordnade i FN-högkvarteret, berättar hennes make, riksdagsledamoten Mats Löfström på Facebook.

Nyan - 2 timmar sedan

Minister hoppfull om räddningsmyndighet

Bedrövligt. Det är det första Nina Fellman (S), kansliminister, har att säga om att RÅL nu rekommenderar nio landskommuner att inte godkänna avtalet om en gemensam räddningsmyndighet. .

Nyan - 13 timmar sedan

Medelmåttig blåbärsskörd

Det blir en ”högst medelmåttig” blåbärsskörd, konstaterar Naturresursinstitutet utifrån observationer om blomning och kart. .

Nyan - 17 timmar sedan

Vågar tro på bra skörd

Efter fjolårets hetta behövde lantbrukarna en svalare sommar med mer nederbörd. Nu verkar det som om de kan andas ut och förvänta sig en god skörd. .

Nyan - 17 timmar sedan

Enklingelinjen kan inte ta emot tung last

Rampen på Rosala II har tekniska fel och tillsvidare kan färjan inte transportera tung last, skriver Ålandstrafiken i ett pressmeddelande. Bland annat lastbilar kan inte transporteras mellan Enklinge-Kumlinge med Enklingelinjens färja, men personbilar transporteras som vanligt. Rampen ska repareras torsdag vilket innebär förändringar i turlistan den dagen.

Nyan - 19 timmar sedan

Fortsatt åländskt i öspelsledning

ÖSPEL. Jörgen Pettersson kommer sitta fyra år till som ordförande i den internationella öspelsorganisationen. .

Nyan - 21 timmar sedan

Finland sett med andra ögon

Under sommaren kan Riksarkivets ambulerande affischutställning ”Pro Finlandia – Finlands väg till självständighet” beskådas i Finströms bibliotek i Godby. Nu besöker forskaren vid Riksarkivet Pertti Hakala Åland för att hålla två föreläsningar i ämnet, i kväll på Finströms bibliotek och i morgon kväll i Mariehamns stadsbibliotek, dit även utställningen flyttar för en dag.
Inför och i anslutning till hundraårsjubileet av Finlands självständighet 2017 genomförde Riksarkivet i Helsingfors ett stort projekt om just vägen till självständigheten.

Nyan - 23 timmar sedan

Flyger privata helikopterturer över Mariehamn

Turister och ålänningar kan nu åka på en privat helikoptertur och uppleva Mariehamn från en högre nivå. .

Nyan - Igår: 08:00

Kortbetalning på landsortsbussar

Bussbolagen Viking Line Buss Ab, Williams Buss Ab och Ålandsbussen Ab erbjuder nu betalning med bank- eller kreditkort på de åländska landsortsbussarna. ”Passagerarna kan fortsättningsvis betala biljetten kontant på bussen och köpa rabatterade busskort från Ålandstrafiken”, skriver landskapsregeringens transportbyrå i ett pressmeddelande. Viking Line Buss enhetschef Mikael Lindström säger att detta är något som kunderna länge har efterfrågat och får medhåll av Gilla Karlsson, enhetschef på Ålandstrafiken: – Speciellt turister är vana vid att betala med kort.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.