Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 July, 09:53

Skånskan - 12 jul 19 kl. 09:00

Nya ägare till tomt i SjöboSjöbo Kjell Bruno Berdin Mårtensson, 77, och Maja Birgitta Mårtensson, 76, från Limhamn, har tagit över fastigheten på Kråkbacken 5 i Sjöbo från Ulla Barbro Jeppsson, Inga Maj-Britt Johansson och Nils Thorsten Nilsson. Ägarskiftet blev klart i juni 2019 och köpesumman blev 300 000 kronor. Tomten är 1 154 kvadratmeter stor. Alldeles i närheten såldes för mindre än en månad sedan en annan tomt, på Ejdervägen 8. Priset för den blev 235 000 kronor.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Sjöbo, Kjell Bruno Berdin Mårtensson, Maja Birgitta Mårtensson, Limhamn, Kråkbacken, Ulla Barbro Jeppsson, Maj-Britt Johansson, Nils Thorsten Nilsson, Ejdervägen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya ägaretill , tomti , Sjöbo
YLE - 20 okt 14 kl. 04:18

Bygg på obebyggd tomt

Vasa stad planerar att uppmana tomtägare att bygga på sina obebyggda tomter. Stadsstyrelsen ska ta ställning till frågan på sitt möte i kväll. Om staden går in för bygguppmaningen kommer 15 tomtägare i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken att få uppmaningen ännu i år.

YLE - 08 mar 16 kl. 06:01

Tomtägare uppmanas att bygga i Vasa

Nästan 100 tomtägare i Vasa kommer inom kort att få en uppmaning att bygga på sina obebyggda tomter. Det beslöt stadsstyrelsen i Vasa under sitt möte på måndag. Nu är det tomtägare i bland annat Vikinga, Gerby, Roparnäs och Bobäck som ska höras.

YLE - 16 okt 13 kl. 04:45

Byggavtal kan rädda tomtägare i Vasa från tvångsinlösen

Varje tomtägare i Vasa som hotas av tvångsinlösen av tomten kan skriva enskilt avtal med staden där man förbinder sig att bebygga tomten inom tre år. Avtalsbrott ger 50 000 euro i böter. Det motsvarar ungefär gängse pris på tomten.

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:26

Tomtägare kan få mer frihet

En Oknöbo fick betala 33 375 kronor i straffavgift för att ha fällt fyra träd utan lov. Men nu vill kommun­ledningen ge tomtägarna mer frihet under ansvar. – Vi måste belysa frågan om det är rimligt att man inte får ta ställning till hur man ska göra med träden på sin egen tomt.

YLE - 29 jun 12 kl. 14:09

Förvaltningsdomstolen ger markägare rätt

Vägen till Häggören och Algrundet i Malax skärgård får spärras av med en bom. Vasa förvaltningsdomstol har alltså avslagit besvärsyrkan från föreningen Häggören-Algrundet. Det handlar om en vägstump över en privat tomt längs vägen till bron över Tomsäcken i Malax skärgård.

YLE - 20 okt 14 kl. 19:52

Vasa uppmanar tomtägare att börja bygga

Vasa vill se fler bebyggda tomter i staden. Stadsstyrelsen föreslår att staden i höst uppmanar 15 tomtägare börja bygga. Tomterna som uppmaningen gäller finns i Dragnäsbäck, Vikinga och Storviken.

Barometern - 23 maj 14 kl. 07:52

Bygglov söktes på annans tomt

En tomtägare upptäckte av en slump att någon sökt förhandsbesked för en byggnad på hans tomt - för sex år sedan. När mannen i år skulle söka förhandsbesked för att bygga fritidshus på sin tomt upptäckte han att ett sådant redan sökts av en för honom okänd person 2008.
Det sökta förhandsbeskedet avslogs då av samhällsbyggnadsnämnden, men utan att mannen underrättades eller fick aldrig möjlighet att yttra sig.

YLE - 10 jul 14 kl. 05:16

Stugägare i Kristinestad godtar inte inlösningsbud

Nu sitter stugägarna i Kristinestad och väntar på inlösningsbud för arrendetomterna från staden men flera vet redan att de kommer att bestrida budet. Orsaken stavas orättvis prissättning. Det beror på det tillägg som stadsfullmäktige tagit beslut om.

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 12:54

Villaägare - lär dig mer om din tomt i torkan

"Spik i foten? Jajajmensan!" - Hasse & TageInget ont som inte har något gått med sig.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 06:30

Kommunen grävde på annans tomt

Foto: Bosse Nilsson
I samband med byggnationen på Industrigatan har kommunen börjat gräva för en mindre cirkulationsplats vid Korta vägen. Men dessa planer stoppar de nu efter protester från auktionsfirman Mola. Kommunen grävde nämligen på deras tomt utan tillstånd.

Barometern - 27 jun 13 kl. 09:23

Tomtägare vill fälla 97 träd på Oknö

Allt fler vill fälla träd på Oknö och bara på byggnadsnämndens senaste möte fanns önskemål om att ta ner 97 träd. Det var sex Oknöbor som hade ansökt om det inför senaste mötet.
Troligen är det bara 43 av dessa träd som får fällas när nämnden har fattat definitivt beslut.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Hus på 115 kvadratmeter sålt i Hörby

Hörby Jan-Åke Ingvar Grönvall, 56, och Anette Lise-Lott Svensson, 52, har tagit över fastigheten på Oderup 9271 i Hörby från Kent Daniel Tobias Nordström och Malin Gunnarsson. Ägarbytet blev klart i juli 2019 och köpesumman blev 2 400 000 kronor. Huset har en boyta på 115 kvadratmeter.

Skånskan - 1 timme sedan

Barnrekord på planen till Snogeröds if

Höör Med hjälp av ett bidrag från kommunen skapade föräldrar från Snogeröds if fotbollskul i två dagar för barn.
Det blev mer än lyckat, särskilt då det fanns pengar över till en rolig överraskning.Det gick inte att missa roligheterna som försiggick på Snogeröds if i går förmiddag då ett stort hopptorn syntes ända från vägen utanför.

Skånskan - 1 timme sedan

Sommarkvällar i tv-seriernas tecken

Krönika I går kväll var det en riktigt grå och regnig sommarkväll. Och i stället för att klaga parkerade jag mig tacksamt i soffan och avverkade två avsnitt av den suveräna tyska serien Babylon Berlin (alla åtta avsnitt finns på SVT Play).
Sammanlagt nästan tre timmar blev det i Berlin anno 1929 där Weimarrepuliken går mot sitt slut, antidemokratiska krafter och kriminella grupperingar samsas med både goda och onda poliser och ett överdådigt nöjesliv.

Skånskan - 1 timme sedan

Torskfiske förbjuds i södra Östersjön

Skåne Läget är mycket utsatt för torsken i Östersjön. För att minska påfrestningarna på beståndet införde EU-kommissionen i går ett akut stopp för kommersiellt fiske efter torsk i södra delarna av Östersjön – från och med tisdagen. Påbudet gäller syd- och östkusten, från Falsterbo till Kalmar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Singelolycka i centrum

Malmö Polis och räddningstjänst har skickats till en trafikolycka på Bellevuevägen på onsdagsmorgonen.Enligt larmet ska en bilist ha kört in i en annan personbil. Larmet kom in klockan 07.

Skånskan - 3 timmar sedan

S vill flytta hela biblioteket

SVALÖV
– Flytta huvudbiblioteket i Svalöv till Kvarnhuset. Då kommer kulturen mycket närmare kommunens medborgare.
Socialdemokraterna tycker att den nuvarande placeringen på Forslidsgården ligger illa till samtidigt som alltmer utrymme blir ledigt i Kvarnhuset.

Skånskan - 3 timmar sedan

Två män skadade i bråk vid stationen

Kävlinge Sent på tisdagskvällen larmades polisen om en misshandel vid järnvägsstationen.Polispatruller åkte till platsen för att undersöka närmare. Det visar sig att två personer skadats i ett bråk, där den ena personen ska ha fått skador i en arm och den andra personen i ett ben.

Skånskan - 12 timmar sedan

SM-guld till Stockamöllan

BÅGSKYTTE Stockamöllans IF kunde räkna hem sex medaljer under de två senaste helgernas svenska mästerskap i bågskytte.På junior-SM i Mjölby/Motala tävlade Julia Wilhelmsson i klassen Barebow junior damer och tog silver i 3D, brons i fält och brons i tavla.
Under tavel-SM i Helsingborg deltog nio av klubbens skyttar.

Skånskan - 13 timmar sedan

Hittade småkryp i restaurangmaten

Skurup Efter en kunds klagomål på insekter i maten gjorde kommunens miljöenhet en oanmäld inspektion av restaurangen.Källan till småkrypen tros vara flera sopkärl som stod nära ytterdörren till varuintaget.
Dörren var öppen vid tidpunkten för inspektionen och inspektören gav en man från företaget som driver restaurangen bassning och uppmärksammade att fönster och dörrar måste vara stängda.

Skånskan - 14 timmar sedan

Trehjuling kvällens raritet

Löddeköpinge Det finns alltid en första gång för speciella fordon. Tisdagens raritet var en kanadensisk trehjuling. Polaris Slingshot är en mc men kan köras utan hjälm.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.