Nyteknik > Teknik

Tuesday, 16 July, 05:58

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 09:00

Mini-chefen: "Rätt tajming för vår första elbil"Elva år efter sitt första elbilskoncept – kommer Minis elbil. Men även om tekniken i sig inte är ny, är paketeringen det, menar företagets nyblivna vd. "Det är först nu vi kommit till en situation där det inte blir några kompromisser", säger Bernd Körber..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Minis, Bernd Körber

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mini-chefenRätt , tajmingför vår första , elbil
Dagens PS - 23 apr 19 kl. 14:56

Premiär: Nu kan svenskar boka MINI:s första elbil

2017 visade MINI upp den helelektriska designstudien av ”MINI Electric Concept” på Frankfurt Motor Show (IAA) 2017. En modell som börjar produceras senare i år och som kommer att visas upp som produktionsklar på årets IAA. Som ett av de första länderna i världen, kan svenskarna nu förhandsboka den allra första helt elektriska MINI-modellen.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:43

Att leva med elbil

Har du tillräckligt lång skarvsladd? Får du en stöt när du tvättar den? Sådant ovett får vi höra, vi som kör elbilar i dag.

Nyteknik - 11 jul 19 kl. 13:15

Analys: "Mini Cooper SE är ett minimalt steg framåt för elbilen"

"Nya Mini Cooper SE känns inte som den moderna elbil vi hade hoppats på - snarare tvärtom", skriver Ny Tekniks reporter Felix Björklund..

Sydsvenskan - 27 aug 11 kl. 06:30

Retro, arv och rötter

Arkivfoto: Lars Brundin
När biltillverkarna tänker nytt ska arvet synas.
I Volvos monter på bilsalongen i Shanghai i våras var konceptbilen Universe huvudnumret.
Gång på gång påpekade designchefen Peter Horbury och Andreas Nilsson, som ritat Universe, att vi skulle notera rötterna i Volvos historia, inte minst i grillen.

YLE - 03 jul 15 kl. 18:00

Så skapades Toroidion

Sällan har något så stort hållits så hemligt i så många år som projektet med världens starkaste superelbil, Toroidion. Att det dessutom gjorts med minimala resurser i skogarna i Pojo är nästan otroligt. Men sant.

Dagens PS - 18 jul 18 kl. 09:25

Elon Musk pudlar efter märklig pedofil-attack

Elon Musk ber nu om ursäkt för sina kommentarer till grottdykaren Vern Unsworth som hävdat att den mini-ubåt som Tesla-chefen erbjudit enbart var ett PR-trick. Utspelet fick Musk att kalla Unsworth för pedofil, ett uttalande han menar skedde i affekt. “Ändå rättfärdigar hans handlingar mot mig inte mina handlingar mot honom, och jag ber om ursäkt till Mr.

Sydsvenskan - 29 jan 11 kl. 08:00

Några tankar över en kaffe

Arkivfoto: Lars Brundin
El kommer att väga tungt när Årets bil 2012 ska utses.
Elbilen Nissan Leaf blev Årets bil i Europa 2011.
I Nordamerika tog hybriden Chevrolet Volt hem motsvarande titel, i Japan hybriden Honda CR-Z.

Sydsvenskan - 12 feb 11 kl. 08:00

Var står nyheterna?

Arkivfoto: AP
Vad besökarna väntas få se på de stora bilsalongerna i Europa.
Om drygt två veckor slår bilutställningen i Genève upp portarna och om ett halvår är det dags för Frankfurtsalongen.
Genève 3?

Sydsvenskan - 13 sep 11 kl. 13:45

Volvo visar nytt koncept

Foto: Lennart Petersson
Nyheterna avtäckts på löpande band på bilsalongen i Frankfurt, som öppnade på tisdagen.
BILSALONGEN I FRANKFURT. Klockan åtta på tisdagsmorgonen slogs portarna upp på den väldiga bilsalongen i Frankfurt, där trekvarts miljon besökare ska titta på bilar och allt runt bilar i två veckor.

Dagens PS - 21 okt 16 kl. 09:18

11 Volvobilar som du aldrig fick se

Expressens Allt om bilar har listat elva Volvon som aldrig blev mer än prototyper, även om det i flera fall var snubblande nära. Volvo hade, skriver tidningen, planer på att lansera en ny P1800 för den nya generationen 2013. Men än i dag har planen på den nya versionen av sportbilen inte förverkligats och det är heller inte troligt att så sker, bedömer Expressens bilexpert, som även fiskat upp Volvos mini-elbil från 1976 vars toppfart var försiktiga 70 km/tim.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Så kan bostäder byggas på Mars

Halvgenomskinliga skikt av kiseldioxid kan vara lösningen för att bygga bostäder och växthus på Mars. Det konstaterar forskare i en ny studie..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Audi: Vätgas är nästa logiska steg för e-mobilitet

Batterielektriska bilar må vara hetast just nu, men i skymundan sker utvecklingen av alternativ. Inom VW-koncernen leder Audi forskningen på bränsleceller – en teknik märket tror starkt på..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Olycksplanets vinge bröts av

Delar av en vinge på flygplanet som kraschade i Umeå på söndagen bröts av i luften. Nu stoppar Svenska Fallskärmsförbundet tillfälligt alla fallskärmshoppningar med flygplansmodellen..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Flygexperten: Därför saknar små flygplan svarta lådor

Begränsad samhällsfara och höga kostnader gör att små plan inte har svarta lådor. Nu kan smarta mobiler och andra kameror istället bli nyckeln till att hitta olycksorsaken i Umeå..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här blir vattnet från kycklingfabriken drickbart

Problemet med vattenbrist på södra Öland ska lindras av en ny unik reningsanläggning. Här blir man först i Europa med att rena industrivatten till dricksvatten – och avsalta havsvatten på samma ställe..

Nyteknik - 12 jul 19 kl. 06:00

Här är labbet där SAS utvecklar framtidens flyg

Chatbottar, inopererade mikrochip och startup-samarbeten. Välkommen till SAS Lab - innovationsverkstaden där morgondagens flygupplevelse växer fram..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Forskarna kan förutse brokollapser från rymden

University of Bath har tillsammans med Nasa utvecklat ett system som använder satelliter för att förutse broras. Tekniken kan mäta förändringar ned till millimetern..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Harley-Davidson lockar med två års gratis snabbladdning

Livewire är Harley-Davidsons första batteridrivna motorcykel. I USA kommer köparna erbjudas två års gratis snabbladdning i Electrify Americas nät..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Flygvapen varnar för intrång i Area 51

Ett evenemang på Facebook som, något skämtsamt, uppmanar till stormning av den amerikanska flygbasen Area 51 i Nevada har på kort tid lockat över 900 000 personer..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Kraschade flygplanet saknade svart låda

Efter flygplansolyckan utanför Umeå som krävde nio personers liv utreds händelsen av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.