Cornucopia > Ekonomi

Friday, 19 July, 05:48

Cornucopia - 12 jul 19 kl. 08:41

Regeringen skjuter upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett årTrots att försvarsberedningens rapport Motståndskraft kom redan 2017, med fullständig uppslutning från riksdagspartierna, skjuter nu regeringen upp satsningen på det civila försvaret ytterligare ett år.Ledningens rum i totalförsvarsledningscentralen Hugin i Uppsala.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Motståndskraft, Hugin, Uppsala, Försvarsberedningen, MSB, Försvarsmakten, Mikael Damberg, Socialdemokraterna, Ryssland, Europarådet, Stefan Löfven, Vladimir Putin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, skjuterupp , satsningenpå det , civila, försvaret, ytterligare, ett år
Regeringen - 21 feb 18 kl. 13:58

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Regeringen och det civila samhället på nationell nivå har kommit överens om en stödstruktur för dialog och samråd. Stödstrukturen ska stärka det offentligas dialog med det civila samhället och möjliggöra initiativ och genomförande av dialog och samråd inom de politikområden som regeringen verkar inom..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Trycket lättar på Mittuniversitetet ? regeringen skjuter till pengar

Nedskärningarna på Mittuniversitetet mildras, när regeringen skjuter till extra pengar för nästa år. ? Det vi ser är att regeringen svänger, vilket vi naturligtvis tycker är positivt, säger Anders Söderholm, rektor för Mittuniversitetet..

DI - 21 jun 11 kl. 08:09

Regeringen skjuter upp Nordeaförsäljning

Regeringen skjuter på försäljningen av statens aktier i Nordea Bank till hösten. Det framgår av ett pressmeddelande..

Hela Gotland - 12 nov 15 kl. 18:10

Regeringen skjuter till pengar - så mycket får Gotland

Regeringen skjuter till 11 miljarder kronor för ökade kostnader i flyktingmottagandet i år..

SVT - 03 nov 16 kl. 14:16

Regeringen skjuter upp storlän

Det blir ingen ny länsindelning av Sverige 2018. Regeringen skjuter upp storregionerna eftersom tidsplanen är för snäv och stödet är för svagt, meddelar civilminister Ardalan Shekarabi till SR:s Ekot..

Nyteknik - 12 jan 18 kl. 12:23

Klartecken för Esrange-satelliter – om regeringen skjuter till halv miljard

En statlig utredning ger grönt ljus för att rymdbasen Esrange i nordligaste Sverige kan skjuta upp riktiga satelliter – om regeringen skjuter till en halv miljard kronor..

PrivataAffärer - 12 nov 15 kl. 13:57

Regeringen skjuter till 11 miljarder till kommunerna

Regeringen kommer i sin extra ändringsbudget att öka utgifterna med 11 miljarder kronor. Merparten är ett tillfälligt stöd till kommunerna och det civila samhället för att kunna hantera den rådande flyktingsituationen....

Regeringen - 16 jan 18 kl. 12:39

Regeringen satsar på det civila försvaret och stärker samhällets informations- och cybersäkerhet

Regeringen presenterar nya åtgärder för att stärka det civila försvaret och samhällets informations- och cybersäkerhet. Det säkerhetspolitiska läget i vårt eget närområde har försämrats. Det enskilt viktigaste under försvarsbeslutsperioden 2016–2020 är bland annat att säkerställa den samlade förmågan i totalförsvaret.

UNT - 30 jun 19 kl. 19:43

Prickskyttar skjuter mot civila i Sudan

Okända prickskyttar har skjutit civila i Khartum..

Expressen - 12 nov 15 kl. 14:36

Regeringen skjuter till 11 miljarder kronor

Pengarna räcker inte för att klara av flyktingmottagandet. Nu skjuter regeringen till elva miljarder kronor i en särskild extrabudget för att hantera den akuta situationen. – Det är ett historiskt högt tillskott, säger finansminister Magdalena Andersson, S..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 14 timmar sedan

Valueguard: Säsongsmässigt prisras för villor - sämsta någonsin för en storstad - starkt för lägenheter

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik visar på ett säsongsmässigt ordentligt ras för villor - allra värst i storstäderna - medan lägenheter steg både i absoluta tal och säsongsmässigt. I en av våra storstäder var raset för villapriserna det största någonsin för juni månad. Grafer nedan.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Tio minuter kvar på auktion Fallet numererad 4/210

Det är nu tio minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 4/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 8/10 finns nu också ute.

Cornucopia - 16 timmar sedan

EU har valt ny regeringschef

EU-kommissionen har valt en ny ordförande, eller om man så vill regeringschef. Det handlar om den tidigare tyska försvarsministern von der Leyen. En försök av liknelse över EU:s politiska struktur följer.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Ryska FaceApp får fullständiga rättigheter till dina bilder och data

De senaste dagarna har den S:t Petersburg-baserade ryska appen FaceApp fått stor spridning i sociala medier tack vare nya algoritmer för att främst åldra folk på bild. Få läser användarvillkoren, som bland annat ger ett oåterkallelig rätt för bolaget Wireless Lab att använda dina bilder och data för all framtid, inklusive lämna detta vidare till tredje part (=Kremldiktaturen).
Bloggaren åldrad med +30 år och skägg i Faceapp.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Volvo Group drar ner produktionen - 21% lägre orderingång

Konjunkturvarningarna sker nu öppet i allt fler storbolags kvartalsrapporter. Lastbils-Volvo "kommer anpassa produktionen" för att möta en minskad orderingång på 21% jämfört med andra kvartalet förra året.
Göteborg.

Cornucopia - Igår: 19:37

Tysk Tesla Model S har kört 900 000 km

Tysken Hansjörg Gemmingen har nu kört 900 000 km med sin Tesla Model S P85. Det visar på livslängden och hållbarheten hos en elbil.Teslor på laddning på Supercharger Rygge.

Cornucopia - Igår: 14:08

Tjugo minuter kvar på auktion 3/10 på Fallet - auktion 7/10 nu ute

Det är nu tjugo minuter kvar på auktionen av min nya roman Fallet, signerad och numrerad 3/10. Aktuellt bud i skrivande stund är 310:- SEK. Auktion 7/10 finns nu också ute.

Cornucopia - Igår: 14:28

Var tjugonde på Sandvik får gå - 2000 blir av med jobben

Tvåtusen av Sandviks 41 936 anställda blir av med jobbet, eller ungefär var tjugonde anställd, enligt ett besked i den svenska verksatdsjättens halvårsrapport idag. Bakom ligger bland annat en minskad orderingång på fem procent, även om intäkterna inte drabbats ännu på grund av tidigare order.
Dagschart Sandvik.

Cornucopia - Igår: 09:06

Vilka är Sveriges fyra berättelser?

Ett land och ett folk kan formas och enas kring fyra ramberättelser. Att lyckas fylla dessa fyra ramar med egna berättelser kan vara vägen till makten, eller vägen till att ena ett land. Eller splittra det.

Cornucopia - Igår: 07:46

Stor IT-konkurs i Linköping

En större IT-konkurs har drabbat Linköpingsbasrade Zenterio. Breakit upp ger att 70 anställda berörs av konkursen, som dock inte kan skyllas på konjunkturen utan teknikutveckling och en förbikörd produkt.
Inte Zenterio.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.