Världen Idag > Nyheter

Sunday, 21 July, 13:19

Världen Idag - 12 jul 19 kl. 08:20

Statsvetare: ”Snacket vid kyrkkaffet” viktigt för KDSamtal med Sverigedemo- kraterna och utspel mot mångkultur. Kristdemokraternas profilering den senaste tiden innebär en utmaning för partiets kärnväljare, där många har en generös syn på migrationspolitiken. Statsvetarprofessorn Henrik Ekengren Oscarsson frågar sig nu hur ”elastisk” denna grupp är..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
KD, Sverigedemo, Henrik Ekengren Oscarsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statsvetare, Snacketvid , kyrkkaffet, viktigtför KD
Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

Snacket är viktigt

Tara Moshizi är den göteborgska Skånetjejen som just har blivit stockholmare. Vi tog rygg på henne under en morgon med "P3 Populär", som hon leder - och fick veta något om likheterna mellan hårsprej och Colin Firth. Samt bra tekniker för människosmuggling i åttiotalets Iran.

SmålandsPosten - 07 maj 18 kl. 17:13

Statsvetare: Klass fortfarande viktigt för valresultatet

I september vankas val. Att döma av förra gången röstar vi fortfarande i stor utsträckning efter hur vi bor, vad vi tjänar och var vi jobbar..

Politologerna - 04 nov 13 kl. 09:46

Om statsvetare i offentligheten och kärleken till ämnet

Det diskuteras ibland om det behövs en statsvetarlicens eller ett slags uppförandekod för statsvetare i offentligheten. Du har tidigare kunnat läsa om detta i tidigare inlägg på min forskarblogg. Bakgrunden till diskussionen är givetvis det betydande och växande genomslag som statsvetare har i offentligheten.

Dalarnas tidningar - 21 mar 14 kl. 21:56

Efter högmässan väntar kyrkkaffet

Kyrkkaffe efter högmässan. En tradition som funnits länge och som i Leksands kyrka sköts av frivilliga församlingsmedlemmar. DT följde med Ingela Sannesjö på hennes premiär som värd för kyrkkaffet..

Politologerna - 04 maj 14 kl. 09:21

Bloggande statsvetare – hela (?) listan!

Det är valår och därmed ett utmärkt tillfälle att kolla in statsvetenskapliga forskarbloggar. Politologerna ger dig hela listan (om någon blogg saknas, tipsa gärna i kommentatorsfältet). I en krönika i New York Times den 15 februari 2014 framförde journalisten Nicholas Kristof en vädjan till forskare om att delta i högre grad i samhällsdebatten.

Nyhetsverket - 26 jan 12 kl. 18:42

Statsvetare: Minus att Löfven är utanför riksdagen

Stefan Löfven föreslås som ny partiledare för Socialdemokraterna, men att han saknar han plats i riksdagen är ett klart minus menar statsvetare SvD.se talat med: - Nu sitter Socialdemokraterna i opposition och därmed är det extra viktigt med riksdagsarbetet. Då är det ingen fördel om man inte sitter i riksdagen, säger Jonas Hinnfors, professor vid Göteborgs universitet till tidningen..

YLE - 26 maj 14 kl. 10:05

Statsvetare: SDP måste vänsterut, Soini är besviken

SDP:s dåliga valresultat kan få följder för inrikespolitiken, säger statsvetarna Åsa Bengtsson och Göran Djupsund i sin analys av EU-valet. För SFP:s del var valet däremot en framgång, vilket kan bero på de aktiva kampanjerna flera kandidater drivit. – Katastrof, katastrof, katastrof.

Politologerna - 04 sep 14 kl. 09:00

Att rösta är viktigt, att rösta rätt är viktigare.

Att rösta rätt – correct voting – är en statsvetenskaplig teori som handlar om hur väljare skulle ha röstat om de var fullt informerade om kandidater, partier och sakfrågor i ett val. Utgångspunkten för teorin om korrekt röstning är att väljare gör sina val med ett stort mått av osäkerhet. Genom att ta hänsyn till väljares grad av politiska sofistikation, erfarenhet av politik och motivation kan statsvetare undersöka forskningsfrågan i vilken utsträckning väljare kan anses rösta rätt och vad som förklarar väljares möjligheter att göra det.

YLE - 06 mar 19 kl. 05:10

Statsvetare: svårt men inte omöjligt för politikerna att gå emot resultatet i folkomröstningen

Folkomröstningen i Korsholm är rådgivande och det är upp till politikerna själva att välja om de ska lyssna på folket eller inte, säger statsvetare. För att underlätta samarbetet efter att beslutet om en fusion är fattat är det viktigt att politikerna är öppna med hur de resonerar i frågan..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv. Högljudda protester inför premiären i fredags bemöttes av biografkedjans VD, som säger att kanadensare omfamnar yttrandefriheten..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Hon dansar av glädje över sin nya kyrka

Patriarken bjöd in till folkfest när han invigde stadens nya kyrka. Som tack gav Luas, 50 år, en fest för patriarken..

Världen Idag - Igår: 11:52

Hyllas för uttalande om att utrota judar

Imamen och läraren Ahmed Billoo propagerar för utrotning av judar på sin privata Facebooksida. ”Må Allah räkna deras antal, döda dem och inte lämna kvar en enda”, skriver han i ett inlägg som hyllas av framstående muslimer i USA..

Världen Idag - Igår: 08:00

Upptäck ett nytt museum i sommar med hela familjen

– De mer än 1 500 svenska museerna är som mest tillgängliga just nu, så passa på och upptäck ett nytt museum i sommar, säger Mats Persson, generalsekreterare, SverigesMuseer.

Världen Idag - Igår: 00:00

Politiska experiment – förödande för familjer

Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så stora att naturen inte längre kan ”reparera sig själv” utan kollapsar. På samma sätt kan kortsiktiga lösningar som berör basala villkor för människors liv blir ödesdigra.

Världen Idag - Igår: 15:52

Ännu en Hamas-son lämnar organisationen

Suheib Yousef, en av sönerna till Hamas medgrundare Shejk Hassan Yousef, lämnar nu organisationen och avslöjar korruption bland ledarna i Turkiet. 2017 skrev Världen idag om hur hans bror, som också lämnat Hamas, utmanade det palestinska styret i FN..

Världen Idag - Igår: 15:53

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom när passagerarfärjan förliste på Östersjön..

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Historiens första BeachKonfa

En unik bild! Den första beachvolleykonfirmationen gick av stapeln på Bödagården på Öland söndagen den 7 juli. Då konfirmerades tio ungdomar som har fått kombinera sitt stora intresse beachvolley med konfa-läsning..

Världen Idag - I förrgår: 07:58

Golan lockar turister och investerare

I skuggan av Syrienkriget har turismen till Golanhöjderna ökat, och efter USA:s erkännande vill nu tunga investerare etablera sig i området. Världen idag har besökt ett av världens mest omtalade regioner och mötte en befolkning som är mer upptagen av vardagliga rutiner än om världspolitikens förvecklingar..

Världen Idag - I förrgår: 15:09

Abortvägrare nekas jobb på kvinnoklinik

Arbetssökande till kvinnokliniken i Karlskrona måste medverka vid aborter, annars erbjuds ingen anställning, rapporterar P4 Blekinge. Detta får hård kritik från Skandinaviska människorättsjuristerna. – Det är väldigt anmärkningsvärt att man vågar göra så, säger Ruth Nordström, chefsjurist för Skandinaviska människorättsjuristerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.