Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 17 July, 05:13

Världen Idag - 12 jul 19 kl. 08:17

Kritik: ”Medvetna missförstånd” när Busch Thor attackerasKD:s relation till svenska judar har hamnat i fokus efter ett uttalande av Ebba Busch Thor. Margit Silberstein skriver i DN att KD-ledaren inte ska lägga sig i vilka högtider hon som judinna firar. Men flera debattörer menar att det nu pågår en slags tävling i medvetna feltolkningar..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Busch Thor, Ebba Busch Thor, Silberstein, DN, KD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritik, Medvetna, missförståndnär , Busch, Thor, attackeras
Expressen - 07 feb 15 kl. 19:35

Hon nomineras till ny partiledare för KD

Det råder förvirring kring Kristdemokraten Ebba Busch Thors eventuella partiledarkandidatur. Felicia Lundqvist, vice ordförande för KD i Uppsala, bekräftade först att Busch Thor tackat ja till att kandidera - men backade senare och uppgav att det blivit ett missförstånd. Busch Thor säger själv: – Jag är glad och tacksam för nomineringar.

Expressen - 06 jul 17 kl. 10:03

Ebba Busch Thor svarar Skyttedal: "Förstår inte"

KD-profilen Sara Skyttedal riktar skarp kritik mot sitt parti, i en debattartikel i Expressen.Hon tycker att KD ägnar sig åt perifera förslag och är systembevarande.KD-ledaren Ebba Busch Thor ställer sig frågande till kritiken:– Jag förstår faktiskt inte vad hon menar, säger Busch Thor..

DN - 05 apr 17 kl. 16:45

Busch Thor tar åt sig äran av alliansens budgetoffensiv

– Det känns som jag fick rätt. Men vi är inte i mål – än. KD-ledaren Ebba Busch Thor var först ut att kräva en gemensam alliansbudget.

Expressen - 15 mar 16 kl. 16:51

Busch Thor:s skarpa kritik mot Löfven

Stefan Löfven värnar LO:s intressen framför de mest utsattas. Den anklagelsen riktar nu KD-ledaren Ebba Busch Thor inför partiledardebatten om vägen in på arbetsmarknaden. – Han behöver förstå att han inte sitter i en regering med LO..

Dagen - 15 dec 17 kl. 14:30

Busch Thor: "Jag förstår att Fridolin känner sig pressad"

Regeringens förslag att ge ensamkommande en möjlighet att stanna i Sverige är ett falskt löfte som skapar stor osäkerhet. Det menar KD-ledaren Ebba Busch Thor, som vill ge svar på tal efter kritik från MP:s språkrör..

Skånskan - 06 jul 19 kl. 12:30

Toppolitiker i konflikt på sociala medier

lund Miljöpartisten Ulf Nymark skrev ett inlägg på sociala medier där han antydde att två politiker i Lund skulle träffas för ”kärleksmöten”.
Inlägget mötte hård kritik och Ulf Nymark menar själv att det hela var ett missförstånd.På tisdagskvällen skrev Ulf Nymark ett inlägg på Facebook där han påpekade att mötet mellan Ebba Busch Thor (KD) och Jimmie Åkesson (SD) skulle ha någon form av romans.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 13 kl. 18:12

Kommunalrådet skyller omöjligt situation i hemtjänsten på schemaläggarna

Att hemvårdpersonal inte kan utföra ett bra och värdigt arbete på grund av en alltför stressig arbetssituation börjar bli ett alltmer återkommande tema i nyhetsrapporteringen. Nu senast slår hemvårdpersonal i Uppsala larm om i ett bokstavligt talat tidsmässigt omöjligt schema, där personalen ska vara på två platser samtidigt. Ansvarig politiker i kommunen Ebba Busch tycker att hon är en snäll politiker som har gett all vårdpersonal bra förutsättningar att kunna utföra sitt jobb och ge kunder (läs: människor) god service (läs: omvårdnad).

Alliansfritt Sverige - 07 feb 14 kl. 09:00

KD-topp (igen): kvinnor kan faktiskt välja högre lön

I söndags var det kristdemokratiska kommunalrådet Ebba Busch ute i jämställdhetsdebatten  Vi har skrivit om det tidigare men för att göra en ganska kort historia ännu kortare tyckte Busch följande: Många höll inte med henne, snällt uttryckt. Och nu försöker Busch att släcka den eld som brinner. Det går väl sådär för att vara helt ärlig.

Skånskan - 15 nov 15 kl. 14:00

Bakläxa för Sjöstedt och Löfven

Opinion Man kunde förvåna sig över att Jonas Sjöstedt snabbt och lättvindigt höll med om att gränskontroller var en bra idé och ställde sig på Ebba Busch Thors sida.
Att Centerpartiet skulle vara mot gränskontroller av både humanitära och frihetliga skäl kunde man räknat ut, men många trodde säkert att Vänsterpartiet skulle ha invändningar. Det har man också, visar det sig.

Sydsvenskan - 10 feb 16 kl. 16:55

Alliansen på offensiv för lägre löner

Alliansen och näringslivet har gått till samlad attack för lägre löner.LO kämpar emot.Och Stefan Löfvens rödgröna regering ligger anmärkningsvärt lågt i sitt försvar av "den svenska modellen".

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 5 timmar sedan

Kyligt sinne viktigt i het klimatfråga

Klimatet framstår allt mer som det tjugoförsta århundradets ödesfråga. Medvetenheten om allvaret i situationen växer. I vårens EU-val ansåg väljarna att klimat och miljö var de viktigaste frågorna.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Premiärministern gästade Hillsong

Australiens nyvalda premiärminister Scott Morrison var celeber gäst under Hillsongs årliga konferens i Sydney förra veckan. Han bad för nationen och betonade vikten av att kyrkan sträcker sig ut till människor med Jesu kärlek..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Umeborna delade sin sorg i den öppna kyrkan

Dagen efter den svåra flygolyckan sökte sig umeborna till kyrkan för att dela sin sorg. – Folk fick gråta, man fick tända ljus, och man fick vara den man behövde vara, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Relationsexpert: Välj varandra varje dag

Som att köra i samma hastighet oavsett trafik och sedan räkna med att komma fram helskinnad. Den liknelsen använder Marie Nylén Utbult för att beskriva faran i att låta sitt förhållande gå på autopilot och ta varandra för givet. – Du får inte tid för din relation, du måste ta den, säger hon..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Minskning av fjärilar i Sverige

Påfågelöga, citronfjäril och silverblåvinge – våra fjärilar hör våren och sommaren till. De färgglada, fladdrande insekterna är inte bara vackra, de är också viktiga för hela ekosystemet. Men sedan 50-talet har antalet fjärilar minskat i Sverige..

Världen Idag - 14 timmar sedan

De har valt egen väg för att värna sitt äktenskap

Martin och Johanna Sedeborn ser på sin parrelation som ett ”dream team”. För att vårda äktenskapet har de tidiga morgonmöten med bibelläsning och bön innan barnen vaknat. Och två gånger om året åker de på ”konferens”, bara de två, umgås och sätter kursen för familjelivet..

Världen Idag - 18 timmar sedan

Malmöpolisen går i Pride – väcker kritik

Uniformerad polis ska medverka på Pridefestivalen i Malmö och bland annat dela ut ”pride-tatueringar”. Händelsen väcker kritik och på Göteborgspostens ledarsida frågar man sig nu om offentliganställda verkligen är skyldiga att omfamna vissa värderingar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Sekulariseringen en utmaning för kyrkor

Kristus är församlingens huvud och herde. Församlingen är därför inte en demokrati utan en teokrati. Guds vilja och Guds ord är kristna gemenskapens ledning och rättesnöre.

Världen Idag - Igår: 00:00

Nu sprids liberal imperieideologi

Nationalstaten har under 1900-talet varit målet för många folks politiska självständighetssträvanden. I dag utmanas idén om nationalstaten av liberala globalister, som vill skapa olika typer av överstatliga strukturer. Den israeliske samhällsvetaren och filosofen Yoram Hazony antar i boken The Virtue of Nationalism utmaningen med bravur.

Världen Idag - Igår: 11:59

Flygkraschen utanför Umeå – en av de största i Sverige

Det var ett mindre flygplan med fallskärmshoppare som störtade ned på en ö i Umeälven kort efter start. Ingen av personerna ombord överlevde kraschen som nu utreds av Statens haverikommission..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.