DI > Ekonomi

Thursday, 18 July, 04:57

DI - 12 jul 19 kl. 08:15

Astra Zenecas lungcancerbehandling får särläkemedelsstatusAstra Zeneca beviljas särläkemedelsklassning av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i USA för immunterapiläkemedlet Imfinzi för behandling av småcellig lungcancer..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Zenecas, Zeneca, FDA, USA, Imfinzi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astra, Zenecas, lungcancerbehandlingfår , särläkemedelsstatus
DI - 18 mar 19 kl. 08:18

Astra Zeneca landar särläkemedelsstatus för behandling av lungsjukdom

Astra Zeneca meddelar att den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett särläkemedelsstatus till saracatinib, en potentiell ny medicin för behandling av en typ av lungsjukdom, Idiopathic pulmonary fibrosis (IPF)..

DI - 06 feb 19 kl. 08:11

Astra Zeneca-preparat får särläkemedelsgodkännande från FDA

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett särläkemedelsstatus till Astra Zenecas Fasenra (beralizumab) för behandling av hypereosinofilt syndrom (HES)..

DI - 12 okt 18 kl. 16:41

Astra Zeneca får särläkemedelsstatus för Olaparib i USA

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har av amerikanska läkemedelsverket FDA erhållit särläkemedelsstatus, "orphan drug status", för substansen Olaparib för behandling av bukspottkörtelcancer..

Affärsvärlden - 12 maj 16 kl. 08:38

Positivt besked för Astra

Astra Zeneca har fått Selumetinib beviljad för särläkemedelsstatus i USA av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för behandling av en form av sköldkörtelcancer..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Ebays resultat per aktie högre än väntat – höjer helårsprognosen

Auktionsbjässen Ebay redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Justerat resultat per aktie var högre än väntat och bolaget skruvar upp helårsprognosen. .

DI - 6 timmar sedan

USA avbryter militärt samarbete med Turkiet

USA gör verklighet av hotet om att avbryta samarbetet med Turkiet kring det toppmoderna amerikanska smygarflygplanet F-35. En rad turkiska företag som tillverkar delar och komponenter till planen stoppas nu av USA. Turkiets planer att köpa omkring 100 F-35 stoppas också, meddelar försvarshögkvarteret Pentagon..

DI - 6 timmar sedan

Grisuppfödning och fastigheter – bredden stärker Broby Gård

Kyckling- och grisuppfödning, åkerbruk åt sig själva och andra, biffkor, jakt, entreprenadrörelse och fastigheter – verksamhetsgrenarna är många på Broby Gård utanför Nyköping. ”Man ska inte gräva ned sig i detaljer”, beskriver Kjell Ericson sin metod att hantera de många benen..

DI - 6 timmar sedan

Alcoa levererar bättre kvartalsresultat än väntat

Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa redovisar ett justerat resultat per aktie på -0,01 dollar för det andra kvartalet 2019..

DI - 6 timmar sedan

IBM ökar vinsten i andra kvartalet

It-jätten IBM redovisar en vinst på 3,17 dollar per aktie, högre än förväntade 3,07 dollar i andra kvartalet..

DI - 6 timmar sedan

Netflix redovisar högre vinst per aktie än väntat

Netflix gjorde en vinst på 60 cent per aktie i andra kvartalet, att jämföra med förväntnignarna på 56 cent, rapporterar CNBC..

DI - 6 timmar sedan

Quiapeg Pharmaceuticals genomför riktad emission på 15 Mkr

Quiapeg Pharmaceuticals har beslutat att genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 3 miljoner kronor, samt en riktad konvertibelemission om cirka 12 miljoner kronor..

DI - 7 timmar sedan

Handelsoro dämpar riskaptiten på Wall Street

De ledande börserna i New York gick mot en stängning på negativt territorium på onsdagskvällen. Fortsatt fokus på Donald Trumps tullskrammel mot Kina och bolagens kvartalsrapporter lyckades inte lyfta börshumöret..

DI - 7 timmar sedan

Fler och fler vill resa med SJ – dubblar resultatet

SJ redovisar ett rörelseresultat på 258 miljoner kronor i andra kvartalet, upp från 113 miljoner i samma kvartal året innan. Omsättningen ökade från 1.997 miljoner kronor till 2.

DI - 7 timmar sedan

Chockläge när Tesla rapporterar

En kursrusning på 40 procent för elbilstillverkaren Tesla har trissat upp förväntningarna på halvårsrapporten. Men det finns faktiskt ändå goda förutsättningar för rapporten att slå förväntningarna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.