Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 23 July, 16:19

Dagens PS - 12 jul 19 kl. 08:08

90-procentigt rally: Här är aktien du borde ha köptDet är lätt att vara efterklok – så låt oss vara det. Här är topplistan över aktierna som presterat bäst i år, och som du borde haft i din portfölj. När Svenska Dagbladet tittar på vilka bolag på Stockholmsbörsens storbolagslista som ökat mest i år är det tre bolag som står ut: Evolution Gaming (+93%), Getinge (+86%) och Addtech (+68%). Livenätcasinobolaget Evolution Gamings framgångar förklaras både med tunga investeringar ifjol som man nu har kunnat skörda samt en kanonrapport tidigt under året. Samtidigt har bolaget gått från 4.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Svenska Dagbladet, Stockholmsbörsens, Gaming, Addtech, Evolution Gamings, Martin Arnell, DNB Markets, Stockholm, SvD Näringsliv, Getinges, Peter Malmqvist, Analysguiden, Aktiespararna, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 90-procentigt, rallyHär är , aktiendu , bordeha , köpt
Dagens PS - 25 sep 18 kl. 11:11

Gåtfullt rally – aktien är upp över 70 procent

Multiq kommenterar inte rörelser i aktien och har ingen ytterligare information att delge. Det säger bolagets tillförordnade vd Lars Pålsson till Finwire. Vid lunchtid under gårdagen informerade Multiq om en order från Region Skåne värd 9 miljoner kronor, vilket inte gav något nämnvärt utslag i aktiekursen.

Affärsvärlden - 04 sep 13 kl. 08:52

Sydbank: SAS-aktien borde lyfta på rapporten

SAS kvartalsrapport innehöll en något starkare retorik i förväntningsdelen, och aktien ska möjligtvis stiga något i onsdagshandeln i ljuset av ett starkare resultat än väntat, även om intäkterna understeg förväntningarna..

HBL - 30 sep 14 kl. 17:26

"Talvivaara-aktien borde vara värd en cent"

Professor Timo Rothovius på Aktiespararnas Centralförbund säger att Talvivaaraaktierna redan länge varit värdelösa– Kursen borde vara den lägsta möjliga, det vill säga en cent. Jag har redan länge undrat över att den ligger på flera cent; vem är det som betalar för aktierna? säger Rothovius.

Dagens PS - 20 jul 18 kl. 10:21

Analys: Het aktie borde rusa mycket mer

Läkemedelsbolaget Sobis köp av Novimmunes särläkemedelskandidat emapalumab är ett utmärkt förvärv som passar bolaget som handen i handsken. Affären kan också innebära att hemofiliverksamheten kan säljas till Sanofi, spekulerar Pareto Securities i en analys och påpekar att aktien borde reagera mer positivt på nyheten. Läkemedelskandidaten utvecklas mot den sällsynta immunsjukdomen hemofagocyterande lymfohistiocytos, och ett svar på Novimmunes registreringsansökan hos amerikanska läkemedelsverket väntas i slutet av 2018.

DI - 17 mar 19 kl. 15:54

Stjärnförvaltaren: ”Enorma dolda värden – aktien har uppsida på 50-60 procent”

Koncernen har misslyckats med att förklara för aktiemarknaden vilka ”enorma dolda värden” som finns i en del av verksamheten.  Det hävdar stjärnförvaltaren Simon Blecher som nu kräver tydligare besked från bolaget på kapitalmarknadsdagen i veckan. ”Aktien borde stå en hundralapp högre”, säger han..

DI - 08 maj 14 kl. 11:42

Analytiker: SAS borde falla mer

SAS vinstvarning på torsdagsmorgonen var riktigt dåliga nyheter och aktien borde sjunka mer. Det säger Jacob Pedersen, analytiker på Sydbank, till Nyhetsbyrån Direkt..

Affärsvärlden - 13 okt 11 kl. 15:56

Analytiker: It-aktien borde handlas med rabatt

På grund av osäkerheten som råder runt it-företaget sänker analyshuset RBS riktkursen för bolaget. Här är analytikernas senaste aktierekommendationer.

Affärsvärlden - 04 apr 16 kl. 14:42

Remium: Aktien borde stiga mer

Affiliatebolaget Catena Media kommunicerade i morse förvärvet av affiliateportalen Askgamblers.com för 15 miljoner euro..

YLE - 19 feb 15 kl. 14:27

Rally Colan tillbaka i Vasa

Den för många bekanta Rally Cola lemonaden är tillbaka i butikshyllorna. S-kedjan har valt att ta in den i sortimentet. På S-market i Gerby togs produkten in förra veckan och kunderna har reagerat positivt på den gamla favoritens återkomst.

YLE - 19 feb 15 kl. 14:27

Rally Colan tillbaka

Den för många bekanta Rally Cola lemonaden är tillbaka i butikshyllorna. S-kedjan har valt att ta in den i sortimentet. På S-market i Gerby togs produkten in förra veckan och kunderna har reagerat positivt på den gamla favoritens återkomst.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 30 minuter sedan

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

Dagens PS - 1 timme sedan

Coca Cola rusar till ny högstanotering

Dryckesjätten Coca-Cola levererade bättre siffror än väntat i andra kvartalet och skruvar upp försäljningsprognosen för året. Marknaden belönar det hela med att skicka upp aktien 3,5 procent i förhandeln till en ny rekordhög nivå. Coca-Cola förväntar sig nu att den organiska omsättningen ökar med fem procent under 2019, mot tidigare prognos om plus fyra procent, framgick det av delårsrapporten.

Dagens PS - 1 timme sedan

Amazon samarbetar med USA:s största mäklare

Amazon inleder ett samarbete med USA:s största bostadsmäklare Realogy, rapporterar CNBC. Under partnerskapet kommer Turnkey att erbjudas, vilket är en portal som slussar potentiella hemköpare via Amazon till en Realogy-agent. Om kunden fullföljer med att köpa en bostad från Realogy tilldelas denna kompletterande Amazon Home Services och produkter värda upp emot 5 000 dollar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Lockheed Martin höjer prognoser efter bra kvartal

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin, som är den största leverantören till det amerikanska försvaret, redovisar en omsättning i linje med förväntat medan resultatet var högre än väntat i andra kvartalet. Bolaget höjer sina prognoser för helåret. Omsättningen uppgick till 14,43 miljarder dollar (13,40), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 14,2 miljarder dollar Resultat per aktie hamnade på 5,00 dollar (4,05), vilket är 5 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 4,77 dollar.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Brexit-vänlige Boris ny premiärminister

Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien. Johnsons utmanare var Jeremy Hunt.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Kina skyndar på kryptovaluta – ska utmana Facebook

Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Det rapporterar Technode. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Fingerprint-partner får certifikat från Mastercard

Halvledarjätten NXP Semiconductors har erhållit ett Mastercad CAST-certifikat för sin biometriska smarta kort-modul. Det berör även de svenska bolagen Precise Biometrics och Fingerprint Cards som samarbetar med NXP. ”Att certifieras med CAST betyder att modulen uppfyller samtliga av Mastercards säkerhetskrav och att alla aktörer som involveras vid betalningarna kan vara trygga i arbetet med modulen, när den är integrerad i ett biometriskt smart kort.

Dagens PS - 4 timmar sedan

STOR LÄCKA: Så blir nästa iPhone

En källa med insyn i Apples fabriker rapporterar vilka funktioner den nästa version av iPhone kommer att ha. Det skriver Forbes. Enligt källan är Apple i full färd med produktionen av de nya modellerna av iPhone – och som det ser ut verkar de inte bli särskilt spektakulära.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Heathrow slår rekord – men vinsten rasar

Flygplatsen Heathrow har slagit ett nytt passagerarrekord på 39 miljoner människor för första halvåret 2019. Det rapporterar City A.M.

Dagens PS - 6 timmar sedan

H&M-delaägda Sellpy fortsätter växa

Klädjätten H&M är en av delägarna i startup-bolaget Sellpy, som fortsatt växer och omsatte totalt 117 miljoner kronor under 2018. Det rapporterar Di Digital. Sellpy tillhandahåller en marknadsplats där man gör det enkelt för kunder att sälja gamla klädesplagg eller felköp från nätet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.