Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 19 July, 00:14

Blekinge Läns tidning - 12 jul 19 kl. 07:58

Verken blir början till något merOviss och rent av lite oklar på vad han egentligen skulle göra. Men när Magnus Sjöbleke väl flyttade in i Nebbeboda skola, som en av årets vistelsestipendiater, föll pusselbitarna snabbt på plats..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Magnus Sjöbleke, Nebbeboda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Verkenblir , börjantill något , mer
Trelleborgs Allehanda - 15 mar 13 kl. 11:43

Grundaren: "Verken går inte att lita på"

Arkiv: Tomas Nyberg
Verken kan vara felaktigt ihopsvetsade. Det varnar grundaren till det företag som tillverkade det havererade vindkraftverket. ?

BT - 14 okt 12 kl. 07:36

"De större verken är mer störande"

Forskningen om de megastora vindkraftverken halkar efter. Och det lilla som gjorts antyder att störningarna kan vara underskattade. Det anser akustikern Richard Bernström, som efter 35 års arbete med industribuller känner sig manad att gå ut i debatten.

Uppsalanyheter.se - 22 dec 17 kl. 01:33

Recension: Weeping Willows - en julshow som vågar vara lite mer

Recension: Uppsalas behov av sångaren Magnus Carlson och hans grupp Weeping Willows verkar vara närmast omättligt. Magnus har – som soloartist och med Weeping Willows – varit här sex gånger bara under 2017.Uppsalas behov av sångaren Magnus Carlson och hans grupp Weeping Willows verkar vara närmast omättligt.

Skånskan - 03 feb 19 kl. 15:00

CFR – mer än en knuten revolver

KONST
Alias: CFR – Carl Fredrik Reuterswärd Visas till och med 5 maj 2019 Blue is the color of your eyes Visas till och med 20 januari 2020
Moderna Museet, MalmöKonst/recension
Medan den tillbakablickande utställningen på tyska Rosemarie Trockels konstnärskap alltjämt och fram till den 3 mars visas i Turbinhallen öppnar Moderna Museet Malmö i veckoslutet två utställningar på den övre våningen.
Å ena sidan Alias: CFR som koncentrerar sig på två sidor i Carl Fredrik Reuterswärds mångfasetterade konstnärskap, å den andra samlingsutställningen Blue is the color of your eyes där titeln lånats från ett verk av Louise Bourgeois.
På det internationella planet är Carl-Fredrik Reuterswärd (1934-2016) mest känd för sin Non Violence skulptur som

Kristianstadsbladet - 22 feb 11 kl. 02:39

Slumpen skapar verken

Foto: Malmö konsthall
Walead Beshty sätter reglerna och låter slumpen skapa verken. Isac Nordgren har besökt Malmö konsthalls nya vårutställning.
Malmö konsthall visar nu en stor utställning med den amerikanske konstnären Walead Beshty, en intressant figur i den hårt reglerade konstvärlden.

Corren - 20 jan 11 kl. 16:56

Mer jobb på Väderstad-verken

Väderstad-verken söker mer personal och är snart uppe i samma produktionsnivå som före krisåret 2008. Stigande priser på spannmål och raps ger lantbrukarna framtidstro. Företaget öppnar en ny monteringsfabrik i Ryssland..

Corren - 21 jun 11 kl. 19:42

Mer vind till Tekniska Verken

Tekniska Verken ökar sin vindkraftsatsning genom att köpa in sig i fler bolag..

YLE - 06 apr 16 kl. 13:14

Färre räddningsverk ger mer samarbete i Östnyland

Östra Nylands räddningsverk slås ihop med räddningsverken i Nyland, Kymmenedalen och Södra Karelen. Det för med sig både för- och nackdelar. - Vi kan utnyttja sex räddningsområdens resurser, säger räddningsdirektör Olavi Liljemark vid Östra Nylands räddningsverk.

Corren - 26 jun 18 kl. 19:30

Tekniska verken krävs på pengar

För första gången någonsin – eller åtminstone på tio år – begär Stadshus AB mer pengar från Tekniska verken..

Sydsvenskan - 05 mar 12 kl. 06:30

Mer materialist än romantiker

Vilhelm Hammershøis måleri bygger mer på språklig medvetenhet än själsligt svärmeri, men är nog så drabbande ändå, skriver Thomas Millroth. Statens Museum for Kunst, Köpenhamn. T o m 20.

Sydsvenskan - 12 mar 14 kl. 05:30

Staffan Storm: Zemlinskys andra symfoni är personligare och mer mogen

Alexander Zemlinsky är numera mest känd för sin färgstarka Jugendstil-musik från tidigt 1900-tal i samma anda som Schreker och Korngold. Men nu har Martyn Brabbins och BBC National Orchestra spelat in Zemlinskys tidiga symfonier, tillkomna under 1890-talet – den period då tonsättarens kontakt med Johannes Brahms gav honom, den nyutexaminerade studenten, en rejäl skjuts ut i musiklivet.Det var på många sätt den mest framgångsrika perioden i Zemlinskys karriär.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

Kvinna skuren med tillhygge

Larmet kom in vid 22:33 på torsdagskvällen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Med mäktig musik invigdes festivalen

På torsdagskvällen hölls den stora invigningskonserten av Östersjöfestivalen. På scenen fanns en stråkorkester under ledning av Mikaela Brorsson som specialarrangerat material till konserten..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

TV: Karnevalsyra på festivalen

Över tjugo akter och 400 deltagare strömmade genom Karlshamns gator. Årets festivalparad drog till med festivalyra under andra dagen av Östersjöfestivalen 2019..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Moped och bil körde ihop i korsning

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Nostalgins två ansikten

Det förflutna, vilken lurig liten djävel. Det är något med semestertider som får mig att minnas och längta tillbaka. Enligt psykologerna finns det två typer av nostalgi, en positiv och en negativ — det gäller att ägna sig åt rätt sort.

Blekinge Läns tidning - 3 timmar sedan

Kaffekalas på Stora torget

Cappuccino, espresso, kaffe latte, snabbkaffe, kokkaffe eller varför inte en helt vanlig bryggkaffe? Kaffet i alla dess former är populärare än någonsin och svenskarna är ett av de folk som dricker mest kaffe i världen..

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Dubbla jubilarer när BLT bjöd sommarkollo på tårta

BLT firar 150 år och passade på att uppmärksamma en annan jubilar i länet. Det är Säljö barnkoloni som firar 70 år. Sommarlägret har blivit en veritabel institution och familjer köar för att få en plats för sina barn.

Blekinge Läns tidning - 4 timmar sedan

Här görs ett lyft för padeln

Den populära bollsporten padeltennis har kommit för att stanna - och nu är trenden att den flyttar inomhus för att entusiasterna ska kunna hålla igång året runt. På torsdagen gjordes ett lyft för att förse Olofströmsborna med möjligheten att sporta på hemmaplan..

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Hon svarade för dagens prestation i lag-SM

Den första halvan av lag-SM i golf för damer, som spelas på Barsebäck Golf & Country Club, har avverkats. Sölvesborgs GK är med och svingar i toppen, inte minst Emma Nilsson som visar fin form. .

Blekinge Läns tidning - 5 timmar sedan

Stulen björn har fått ersättare

Sjöbjörnen som stals från platsen där den varnar båtar för grunt vatten har blivit ersatt med en helt ny björn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.