DI > Ekonomi

Wednesday, 17 July, 04:44

DI - 12 jul 19 kl. 07:35

Starkt första halvår för Atea SverigeAtea Sverige gör en positiv resultatökning på 12,3 procent under andra kvartalet, jämfört med samma period föregående år. Omsättningen under det andra kvartalet var 4,347 miljarder kronor och resultatet (EBIT) blev 130 miljoner kronor. Det summerar ett första halvår med en lönsam omsättningstillväxt på en halv miljard kronor. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Atea Sverige, Sverige, EBIT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starktförsta , halvårför , Atea, Sverige
DI - 13 jul 18 kl. 07:25

Hela Atea Sverige växer starkt – nytt rekordkvartal

Atea Sverige gör en resultatökning med 20 procent jämfört med samma period förra året. Omsättningen under det andra kvartalet blev 4 234 miljoner kronor och resultatet (EBIT) 116 miljoner kronor. Tillväxten för affärsvolymen under första halvåret landar därmed på drygt 1,2 miljarder kronor..

DI - 30 apr 19 kl. 08:00

Atea Sverige inleder 2019 starkt med fokus på ansvarstagande utveckling

Atea Sveriges omsättning under det första kvartalet blev 3,825 miljarder kronor och resultatet (EBIT) 112 miljoner kronor, vilket är en resultatökning med 12,6 procent jämfört med samma period 2018..

Barometern - 03 dec 15 kl. 12:34

SD ökar starkt i sydöstra Sverige

Socialdemokraterna behåller greppet om väljarna i sydöstra Sverige, men Sverigedemokraterna har ökat starkt det senaste halvåret..

DI - 15 apr 16 kl. 17:05

Kuba ska betala halv miljard till Sverige

Kuba arbetar hårt för att bli accepterat på den internationella kapitalmarknaden. Den socialistiska ön är fortfarande skyldig Sverige en halv miljard kronor..

Mobil - 21 sep 18 kl. 14:40

Huawei går starkt framåt i Sverige

Färska siffror från analysfirman GFK visar att Huawei går starkt framåt på den svenska marknaden, något som sannolikt kan tillskrivas de nya P20-telefonernas popularitet..

DI - 01 mar 16 kl. 08:15

Stora Enso investerar över en halv miljard i Sverige och Kina

Stora Enso investerar totalt cirka 63 miljoner euro för att ytterligare förbättra konkurrenskraften inom strategiska tillväxtområden i Sverige och Kina för divisionerna Consumer Board och Biomaterials.Det framgår av ett pressmeddelande..

Realtid - 11 jul 18 kl. 15:05

IPO-klimatet fortsatt starkt i Sverige

Norden hade 37 börsnoteringar under första halvåret 2018. Sverige står för den största ökningen av antalet börsnoteringar i år och hade totalt 21 IPO:s under första halvåret, visar en rapport från EY..

BT - 19 jun 12 kl. 19:29

Härlig avslutning av Sverige - besegrade Frankrike med 2-0

Sverige stod för en mycket stark avslutning mot Frankrike och vann med 2?0, efter ett drömmål från Zlatan Ibrahimovic och en distinkt avslutning av Sebastian Larsson. Läs direktrapporteringen från matchen här!

BT - 19 jun 12 kl. 19:29

Mycket stark avslutning av Sverige - knäckte Frankrike med 2-0

Sverige stod för en härlig avslutning mot Frankrike och vann med 2?0, efter ett drömmål från Zlatan Ibrahimovic och en fin fullträff av Sebastian Larsson. Läs direktrapporteringen från matchen här!

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

50 år sedan första månsteget – så firas årsdagen i Stockholm

Det var den 20 juli 1969 som människan för första gången landade på månen. Den 20:e varje månad i år har Vänföreningen Christer Fuglesang Space Center anordnat publika aktiviteter kring observatoriet, som ett slags nedräkning till den stora dagen. ”När vi satte igång var det väl inte så stort, men vid tredje tillfället, i mars, kom det 1 500 personer..

DI - 6 timmar sedan

Hon uppges ta över von der Leyens post

Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkels efterträdare på partiledarposten i tyska CDU, kommer att ta över som försvarsminister efter Ursula von der Leyen, enligt källuppgifter till Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Facebooks kryptovaluta hårt kritiserat i senaten

Facebooks planerade kryptovaluta Libra kritiserades hårt av senatens bankutskott i ett förhör under tisdagen..

DI - 6 timmar sedan

Husqvarnas vd optimistisk – trots kursraset

Husqvarnas aktie rasade efter sin halvårsrapport. Försäljningen av robotgräsklippare växte inte i andra kvartalet, vilket var en stor missräkning. ”Vi är fortsatt optimistiska till den långsiktiga tillväxten för robotgräsklippare”, säger vd:n Kai Wärn..

DI - 6 timmar sedan

Dämpad avslutning på amerikanska börserna

Efter att ha öppnat försiktigt dämpades entusiasmen än mer på de amerikanska börserna inför stängning. Blue Apron, som sysslar med hemleverans av mat, rusade efter att ha tecknat avtal med köttsubtitutbolaget Beyond Meat..

DI - 7 timmar sedan

Börsens gamar kretsar över skogen

Bergvikaffären har ännu inte fått skogsaktiernas gröna guld att glimra. Nedgångsspekulanterna har dock inte dragit åt skogen, utan Billerud Korsnäs aktie fortsätter att vara en av Stockholmsbörsens mest blankade - i sällskap med andra i sektorn..

DI - 7 timmar sedan

UBS: Inget börsrally att vänta även om Fed sänker

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer mycket sannolikt att sänka räntan i slutet av juli, men något jätterally på börsen är inte att vänta, enligt UBS investeringschef Mark Haefele, skriver Marketwatch..

DI - 8 timmar sedan

Sällsynt maktkamp på högsta nivå

Motsättningarna i Sandviks styrelse, som Di kan avslöja inför bolagets halvårsrapport, är ur flera aspekter högintressant. .

DI - 8 timmar sedan

Tungviktarna laddar för strid – gräl om notering i Sandviks styrelse

Sandviks styrelse är splittrad i den viktiga frågan om den anrika stålverksamheten ska bli ett eget börsbolag.  Styrelsemedlemmar med nära koppling till huvudägaren Fredrik Lundberg är tveksamma, enligt källor, och i andra ringhörnan står ordförande Johan Molin och vd Björn Rosengren. ”Det kan bli en kabinettsfråga för Johan Molin”, säger en uppgiftslämnare..

DI - 8 timmar sedan

Feds Robert Kaplan: Motiverat med en ”blygsam, taktisk räntesänkning”

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, har sällat sig till skaran Fed-ledamöter som vill se en räntesänkning i juli..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.