YLE > Svenskfinland

Thursday, 18 July, 08:51

YLE - 12 jul 19 kl. 05:00

"De utnyttjas på ett fult sätt" - större risk att utsättas för sexuella trakasserier för den som har en funktionsnedsättningPersoner med funktionsnedsättning löper större risk än andra att bli offer för sexuellt utnyttjande och våld. Det här visar internationella undersökningar, men även här hemma bekräftar man på FDUV och SAMS att detta är ett problem..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
FDUV, SAMS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De utnyttjaspå ett , fult, sättstörre , risk, att utsättas för sexuella trakasserier för den som har en funktionsnedsättning
YLE - 15 jan 16 kl. 04:30

Liten risk att invandrare utnyttjas om arbetsmarknaden luckras upp

Det finns en liten risk att invandrare utnyttjas på arbetsmarknaden om regelverket luckras upp. Men fördelarna är större än nackdelarna anser professor Jan Saarela vid Åbo Akademi. Diskussionen kring hur asylsökande sysselsättas går het.

YLE - 28 nov 16 kl. 05:00

Expert: Mer forskning krävs innan avloppsslam kan utnyttjas i större skala

Leif Kronberg är professor vid organisk kemi vid Åbo Akademi och anser att det skulle behövas en riskbedömning av hur farligt slam från reningsverken egentligen är för att säkerställa om det är ok att det utnyttjas inom exempelvis jordbruket. I en studie som Finlands miljöcentral lät göra nyligen framgick det att flamskyddsmedel och fluorerande föreningar är beständiga i slammet. - Vi vet för lite för att avgöra hur orolig man ska vara för slammet och vad det finns för risker med att utnyttja det, säger Kronberg.

YLE - 02 jun 17 kl. 15:19

Myndigheter: Risk för att asylsökande på praktik utnyttjas

Det finns en risk att anställdas rättigheter äventyras på de nygrundade biltvätterierna, bilverkstäderna och däckbytarfirmorna i Egentliga Finland. - Flera av de anställda har invandrarbakgrund, och jättemånga är asylsökare, säger regionförvaltningsverkets inspektör Maija Rinta-Hoiska. Regionsförvaltningsverket granskade 33 bilverkstäder, och -tvätterier under sin rutinkontroll i april-maj, tolv av dessa hade anställt asylsökare.

TA - 09 apr 13 kl. 14:47

FI ser risk penningtvätt med Bitcoin


Finaninspektionen (FI) varnar för att den virtuella valutan Bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan.Registreringskravet infördes redan i slutet av 2012, enligt Karin Boman Röding, pressekreterare på FI.

Sydöstran - 01 jul 19 kl. 12:01

De ska motverka att unga utnyttjas på jobbet

Många unga känner inte till sina rättigheter på jobbet och i dessa sommarjobbstider finns det risk för att ungdomarna utnyttjas. LO kampanjar därför runtom i Blekinge i veckan för att sprida information..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 12 kl. 06:29

Fi ser risk att livsparare drabbas

Låga marknadsräntor har slagit mot livbolagen och Finansinspektionen (Fi) är tveksam till om de kommer att kunna hålla vad de lovat spararna. Därför uppmanar Fi bolagen att se över sina affärsmodeller. Men när nya produkter skapas och gamla försvinner ser Fi en risk att kunderna utnyttjas i informationsunderläget..

Alliansfritt Sverige - 15 okt 12 kl. 16:51

Regeringen får smisk - dolde risk med giftfisk

Källa: Wikimedia Commons
MÖRKNING. I Sverige säljs giftfisk med regeringens goda minne. Bakgrunden är att EU har riktlinjer om hur höga halter av det mycket giftiga ämnet dioxin fisk får innehålla.

SvD - 30 okt 14 kl. 08:13

Borde införas en varning för börsbolagen med hög risk

Skumma mäklare, fult spel och småaktieägare som förlorar pengar. Det är lätt att bli upprörd över händelseutvecklingen i gruvbolaget Nordic Mines..

DN - 09 apr 13 kl. 15:30

FI ser risk för penningtvätt med virtuell valuta

Finaninspektionen (FI) varnar för att den virtuella valutan Bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan..

DN - 09 apr 13 kl. 15:30

FI ser risk för penningtvätt med virtuell valuta

Finaninspektionen (FI) varnar för att den virtuella valutan Bitcoin öppnar för anonyma betalningar och därför kan utnyttjas för penningtvätt. Inspektionen kräver därför registrering av företag som säljer och köper valutan..

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Camilla Richardsson i sitt livs form – krossat två personliga rekord inom en vecka: “De här tiderna har mognat under många år”

Förra veckan klarade Camilla Richardsson VM-gränsen på 3 000 meter hinder med nytt personligt rekord. På onsdagen putsade hon sitt rekord på 5 000 meter med tjugo sekunder. Egentligen tror jag inte att det här är någon sjuk formtopp jag har för tillfället, säger Richardsson..

YLE - 13 timmar sedan

Äntligen! Hurske en hundradelssekund under VM-gränsen med minsta möjliga vindmarginal – Korte och Richardsson förbättrade sina rekord

Nu har Finland tre löpare på 100 meter häck under VM-gränsen. I GP-tävlingen i Lapinlahti fick Reetta Hurske äntligen till det och tog sig under gränsen till Doha i statistikdugliga förhållanden. Segern i loppet gick emellertid till Annimari Korte, som förbättrade sitt PB..

YLE - 19 timmar sedan

Hårda vindar har ställt till det för skärgårdstrafiken

Hård vind och hög sjögång ställer till problem för skärgårdstrafiken. I Karleby har flera avgångar till ön Tankar inhiberats på grund av vädret, medan man i Vasa lidit av passagerarbrist..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren ryckte ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren ryckt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 08:12

Brandkåren har ryckt ut till Petalaxbarin – Taket har börjat brinna igen

Bensinstationen Petalaxbarin i Malax började brinna första gången tidigt på måndagsmorgonen. Nu har brandkåren rykt ut igen då takkonstruktionen fattat eld..

YLE - Igår: 07:15

Lyssnarnas sommarpratare David Björkström: Varför fick jag aldrig höra att jag inte var dum i huvudet?

Först i vuxen ålder fick lyssnarnas sommarpratare David Björkström en förklaring till sitt oroliga beteende som skapat både frustration och drogmissbruk. Han har adhd..

YLE - Igår: 05:23

Blixten totalförstörde sexbarnsfamiljens hus – Pappa Christer Lundström väntar ivrigt på dagen familjen kan flytta hem igen.

För ett år sedan slog blixten ner i familjen Lundströms hus i Smedsby. Taket fattade eld och huset totalförstördes i branden. Nu är familjens nya hus snart färdigt och Christer och Henna Lundström hoppas kunna flytta in med alla sina barn innan skolstarten..

YLE - Igår: 15:37

Vattenläckaget vid Malax nya serviceboende kan ta upp till ett halvt år att torka

En dåligt fastspänd vattenmätare orsakade troligen vattenläckaget vid bygget av Malax nya serviceboende. Enligt entreprenören kommer det att ta månader att torka och kostnaderna ökar, men i bästa fall försenar det inte själva bygget allt för mycket..

YLE - I förrgår: 07:15

Friluftsentusiasten Kristoffer Wiik: Kurskamraterna dog i en lavin i Tamokdalen i Norge medan jag var på väg hem

I januari 2019 dog tre finlandssvenska och en svensk skidåkare i lavinolyckan i Norge. Kristoffer Wiik skulle ha varit med, men valde att åka hem en dag tidigare..

YLE - I förrgår: 05:42

Keliber vill betala till invånarna i Karleby och Kaustby om gruvföretagen hamnar på extra skatter

Gruvföretaget Keliber, som vill bryta litium på gränsen mellan Karleby och Kaustby, hoppas på en rättvis beskattning om gruvlagen förnyas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.