SR > Nyheter

Saturday, 20 July, 09:18

SR - 12 jul 19 kl. 07:13

EU-länder satsar på förnybart – men köper smutsig el från TjeckienTjeckien är en av de största energiexportörerna inom EU. Mycket av energin kommer från kolkraft och exporteras till EU-länder som inte själva vill använda kol av miljöskäl..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tjeckien, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-länder, satsar, förnybartmen , köper, smutsigel från , Tjeckien
Supermiljöbloggen - 31 jan 15 kl. 15:22

Kina använder mindre kol

För första gången på 14 år minskar nu Kinas kolanvändning. Kina är världens största utsläppare av växthusgaser. Även om de satsar mycket på förnybart, använder de fortfarande stora mängder kol.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 18:21

Dyrare el när mer förnybart ska till


Utbyggnaden av förnybar el går för långsamt i Sverige och Norge, som har ett gemensamt mål på 26,4 nya terawattimmar från 2012 till år 2020. För att nå målet behöver kvotplikterna på elcertifikatsmarknaden höjas, enligt Energimyndigheten.Det kan leda till höjda elpriser på 1,8-3,5 öre per kilowattimme från och med 2016 för elkunderna.

Opinionen.se - 11 feb 14 kl. 18:29

Dyrare el när mer förnybart ska till


Utbyggnaden av förnybar el går för långsamt i Sverige och Norge, som har ett gemensamt mål på 26,4 nya terawattimmar från 2012 till år 2020. För att nå målet behöver kvotplikterna på elcertifikatsmarknaden höjas, enligt Energimyndigheten. Det kan leda till höjda elpriser på 1,8–3,5 öre per kilowattimme från och med 2016 för elkunderna.

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 14 kl. 18:21

Dyrare el när mer förnybart ska till


Utbyggnaden av förnybar el går för långsamt i Sverige och Norge, som har ett gemensamt mål på 26,4 nya terawattimmar från 2012 till år 2020. För att nå målet behöver kvotplikterna på elcertifikatsmarknaden höjas, enligt Energimyndigheten.Det kan leda till höjda elpriser på 1,8-3,5 öre per kilowattimme från och med 2016 för elkunderna.

BT - 11 feb 14 kl. 18:22

Dyrare el när mer förnybart ska till

Utbyggnaden av förnybar el går för långsamt i Sverige och Norge, som har ett gemensamt mål på 26,4 nya terawattimmar från 2012 till år 2020. För att nå målet behöver kvotplikterna på elcertifikatsmarknaden höjas, enligt Energimyndigheten. Det kan leda till höjda elpriser på 1,8-3,5 öre per kilowattimme från och med 2016 för elkunderna.

Dagens PS - 08 jun 18 kl. 11:26

Ikea satsar hårt på hållbarhet

Vill ha ”positiv påverkan på både människor och miljö”, enligt Ikeachefen Torbjörn Lööf. Dina Pengar berättar om Ikeas hållbarhetssträvanden och att möbeljätten nu bland annat ska skrota alla engångsartiklar i plast till 2020. ”Tack vare vår storlek har vi möjlighet att inspirera”, resonerar Torbjörn Lööf, enligt tidningen.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

Supermiljöbloggen - 24 feb 15 kl. 17:52

Miljöskadliga metaller och grön teknik

Frågan om den miljöskadliga brytningen av sällsynta jordartsmetaller som bland annat används i grön teknik har uppmärksammats i flera reportage i Sveriges Radio. Det är intressant, viktigt och lite svårt, så Supermiljöbloggen bestämde sig för att titta närmare på brytningen.  Sveriges Radios program Kaliber sände i slutet av januari ett reportage där de besökte gruvdistriktet Baotaou i norra Kina där sällsynta jordartsmetaller förädlas.

Kristianstadsbladet - 15 jan 13 kl. 04:04

Femtio miljarder i Hanöbukten?

Mörkret sänker sig både över planer på 700?800 vindsnurror i Hanöbukten och vindkraft i världen. Teknik och ekonomi bromsar; miljövinster lyser med sin frånvaro.

Supermiljöbloggen - 25 feb 14 kl. 11:34

Regeringens ”tydliga och ambitiösa” linje i klimatfrågan ifrågasätts

I dag presenterades för första gången regeringens position då det kommer till EU:s 2030-mål. Miljöminister Lena Ek (C) och energiminister Anna-Karin Hatt (C) skriver i dag en debattartikel i Svenska Dagbladet där man presenterar regeringens position gällande EU:s klimat- och energimål för 2030. De båda skriver att det är med ”denna tydliga och ambitiösa linje” som regeringen kommer föra diskussioner om EU:s kommande 2030-mål för klimat och förnybar energi.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Brittiska fartyg uppmanas att undvika Hormuz-sundet

Brittiska fartyg bör hålla sig borta från Hormuz-sundet tills vidare, det säger den brittiska regeringen, efter att den brittiskflaggade oljetankern Stena Impero igår togs över av iransk militär..

SR - 1 timme sedan

Många döda efter gasexplosion i Kina

I Kina stiger dödssiffran efter explosionen i ett gaskraftverk i centrala Kina. Minst tio personer uppges ha omkommit.

SR - 2 timmar sedan

Protest mot Kallakplaner – Trots att regeringen inte sagt sitt

Trots att regeringen ännu inte fattat beslut om de kontroversiella gruvplanerna i Kallak väster om Jokkmokk samlas gruvmotståndare den här helgen vid det tänkta gruvområdet..

SR - 2 timmar sedan

Peruanske ex-presidenten kvar i förvar

En federal domare i Kalifornein har beslutat att den tidigare peruanske presidenten - Alejandro Toledo - ska hållas kvar i förvar tills frågan om hans utlämning till Peru har utretts klart..

SR - 3 timmar sedan

Två döda i Trelleborg

I Trelleborg hittades två personer i natt döda och polisen misstänker nu att det ligger brott bakom. En förundersökning har inletts. Ingen person är gripen..

SR - 4 timmar sedan

Fler palestinier får jobba i Libanon

Palestinier i Libanon har efter dagar av protester fått regeringen att backa från tänkta åtstramningar kring krav på arbetstillstånd för dem..

SR - 13 timmar sedan

Iran har beslagtagit brittisk tanker i Hormuzsundet

Iran har beslagtagit en brittisk oljetanker i Hormuzsundet. Det uppger iranska revolutionära gardet enligt nyhetsbyrån AFP..

SR - 13 timmar sedan

Telefonbedrägerier mot unga ökar kraftigt

Telefonbedragare har börjat rikta in sig mot unga. Polisen ser en kraftig ökning av anmälningar – hittills i sommar har unga lurats på dryga 2,5 miljoner kronor..

SR - 14 timmar sedan

Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö

Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 14 timmar sedan

Merkel om Greta: Har fått oss att ta tag i frågan

Klimatet och kvinnan var i fokus när Tysklands förbundskansler Angela Merkel mötte pressen under sin traditionella sommarpresskonferens. I år var det ovanligt trångt kring den 65-åriga Merkel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.