NSD > Nyheter

Friday, 19 July, 08:25

NSD - 12 jul 19 kl. 07:00

Norrbotten är botten för ingenjörerNya siffror från Sveriges ingenjörer visar att löneläget för Norrbottens högskole- och civilingenjörer ligger långt under snittet i Sverige..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Sveriges, Norrbottens, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrbottenär , bottenför , ingenjörer
HBL - 21 jun 12 kl. 07:29

Ingenjörer: Arcada skjuter utbildningarna i sank

Äldre ingenjörer anser att yrkeshögskolan Arcada har misskött sina ingenjörsutbildningar. Statens beslut att skära i Arcadas teknikstudieplatser gör att bara 18 procent av de nya studenterna vid yrkeshögskolan kommer att bli ingenjörer.? Arcada har väldigt få ingenjörs­utbildningar kvar.

NSD - 12 jun 12 kl. 13:46

Bristen på vårdpersonal och ingenjörer blir allt värre

Brist på utbildad arbetskraft, både i den privata och offentliga sektorn. Så ser framtiden i Norrbotten ut. Det visar Arbetsförmedlingens nya sammanställning- Personal till vård och omsorg, ingenjörer och tekniker behövs, säger Timo Mulk-Pesonen, utredare..

NSD - 25 nov 16 kl. 06:34

Ingenjörer lär sig att "tänka utanför boxen"

Just nu håller 19 ingenjörer från Norrbotten på att gnugga geniknölarna för att vaska fram en riktigt bra idé..

YLE - 25 sep 14 kl. 04:22

Flera hundra ingenjörer utan jobb

Nu syns de alltså i statistiken, de många permitteringarna och uppsägningarna. Och den här gången drabbas även de tekniska områdena. Mats Löfberg, servicedirektör på Österbottens arbets- och näringsbyrå, rapporterar om 392 permitterade ingenjörer i området.

YLE - 02 okt 15 kl. 05:07

Ingenjörer rekryteras till Umeå

I Sverige är det brist på ingenjörer och Umeå energi har visat intresse för att rekrytera ingenjörer från bland annat Novia i Vasa. Umeå energis styrelse och kontrolledning har besökt Vasa bland annat för att bekanta sig med de tekniska utbildningar som finns här. Helena Botold, HR-strateg på Umeå energi, berättar att man är intresserade av ingenjörer med inriktning på energi och elkraft.

YLE - 26 maj 16 kl. 03:51

Unga ingenjörer undviker IT-jättar

Nyutexaminerade IT-ingenjörer har redan länge sökt sig till mindre företag och det ger dem ljusare framtidsutsikter, säger Magnus Westerlund på yrkeshögskolan Arcada. - En intressant utveckling som skett under de senaste tio åren är att unga ingenjörer har valt bort de stora firmorna, som har haft stora problem att ställa om sig vad beträffar digitalisering, säger Westerlund som ansvarar för IT-ingenjörsutbildningen på Arcada. - Jag vill påstå att mina studenter kommer att platsa i mindre konsultföretag där man kan vara mer flexibel och där man inte väntar på att de stora förändringarna ska slå ner som en bomb.

YLE - 27 feb 13 kl. 14:45

Österbottniska ingenjörer rekryteras till Norge

Norska företag har nu börjat rekrytera finländska ingenjörer. Under flera år har den norska sjukvården lockat sjukvårdspersonal till Norge och nu är det dags för ingenjörerna. Det är headhuntingföretaget Rekry-Team som under flera dagar tänker intervjua ett tjugotal ingenjörer i Vasa.

HBL - 17 jun 14 kl. 04:43

Stor efterfrågan på sociala ingenjörer

Finland har Nordens högsta arbetslöshet. Ändå finns det många arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter folk. Vid LM Ericsson i Kyrkslätt är det kollegerna som har sista ordet eftersom nya ingenjörer ska passa in i teamet.

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 06:56

Danskt behov av svenska ingenjörer


Infrastruktursatsningar i Danmark kan gynna svenska ingenjörers jobb. Fehmarntunnelnr mellan Danmark och Tyskland, nya sjukhusbyggen samt flera järnvägs- och motorvägsprojekt gör behovet av ingenjörer stort de kommande åren, skriver News Øresund. Det kan även innebära att fler svenska ingenjörer kan få jobb på andra sidan Öresund.

BT - 29 jan 14 kl. 06:57

Danskt behov av svenska ingenjörer

Infrastruktursatsningar i Danmark kan gynna svenska ingenjörers jobb. Fehmarntunnelnr mellan Danmark och Tyskland, nya sjukhusbyggen samt flera järnvägs- och motorvägsprojekt gör behovet av ingenjörer stort de kommande åren, skriver News Øresund. Det kan även innebära att fler svenska ingenjörer kan få jobb på andra sidan Öresund.

Fler nyheter från NSD

NSD - 30 minuter sedan

SSAB minskar visstidsanställda

SSAB:s rörelseresultat för andra kvartalet 2019 uppgick till 1 316 miljoner kronor, 314 miljoner kronor lägre jämfört med andra kvartalet ifjol..

NSD - 45 minuter sedan

Dag 5: Två norrbottniska lag kvar – följ deras jakt på bucklan

Nu är de allra flesta lagen från Norrbotten utslagna ur turneringen, men två är fortfarande kvar..

NSD - 1 timme sedan

Fotbollsspelaren har sadlat om – nära segern i Norrlandsveckan

Robert Nyström är ett namn som de flesta i fotbollsnorrbotten har hört talas om..

NSD - 1 timme sedan

"Livet blev bättre efter skadan"

My var med om en bilkrasch, Helle hoppade från sjunde våningen, Andrea blev påkörd av tåget och Kristins föräldrar frontalkrockade..

NSD - 1 timme sedan

Full fart sista sommaren på Arvids

Arvid och Tania Nilsson driver White Guide Restaurangen Arvids Place i Kalix tillsammans..

NSD - 2 timmar sedan

Vädret: Så här varmt blir det hos dig i dag

Solen fortsätter att locka till glass och bad, även inåt landet ökar värmen..

NSD - 2 timmar sedan

Sorgeliga saker kan bli omsjungna

Sorgeliga saker hända mest hela tiden och emellanåt blir de bevarade för eftervärlden via text och musik..

NSD - 2 timmar sedan

Dagens ros 19 juli ...

..

NSD - 2 timmar sedan

Larmet: Farliga smittan finns kvar i åratal

Den dödliga avmagringssjukan hos älg och ren orsakas av prioner, infektiösa proteiner som får kroppens normala proteiner att veckas fel..

NSD - 2 timmar sedan

Tusentals prover ska tas för att spåra dödlig sjukdom

Älgjakten och renslakten ska ge svar på om den dödliga avmagringssjukan, CWD, är spridd i området sedan två sjuka älgkor upptäcktes i våras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.