Realtid > Ekonomi

Sunday, 21 July, 20:57

Realtid - 12 jul 19 kl. 06:50

De nya startupbolagen startas av äldre – det är bra för Sverige60-plussarna är i många fall ekonomiskt oberoende, har nätverk och kompetens, egen finansiering och kreativitet. I denna grupp finns de nya startup-företagarna. Det skriver Peter Tovman, själv 60-plussare och startup-företagare på Realtids debattsida idag..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Peter Tovman, Realtids

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De nya startupbolagen, startasav , äldredet är , bra, för Sverige
Barometern - 25 jun 18 kl. 16:19

De vill ge äldre bra mat

På äldreboendet Lindero satsar de på maten och har två kockar som lagar allt. Både boende och gäster är nöjda med maten, så när SPF:s betyg kom kände de inte alls igen sig. .

Kristianstadsbladet - 07 mar 13 kl. 16:12

Äldrecentraler kan startas nästa år

Foto: Scanpix
Äldrecentraler kan bli en del av Hälsovalet i Skåne nästa år. Vissa vårdcentraler förbereder sig redan.
Äldrecentraler startas på olika håll i landet.

VA - 16 mar 18 kl. 09:26

Startupbolagen som föds ur #metoo-upproret

Nu kommer startupbolagen i spåren av #metoo. I Sverige var finansprofilen Sarah McPhee först ut: ”Jag vill avslöja vad kvinnor, homosexuella och transpersoner utsätts för.” .

News55 - 01 dec 16 kl. 11:19

Allt fler åldersdiskriminerade äldre startar eget

Allt fler 50-plussare startar företag efter att de blivit diskriminerade på arbetsmarknaden på grund av sin ålder, men forskning saknas inom området äldre personerns företagande och villkor på arbetsmarknaden, rapporter P4 Värmland. Nyligen gav Forskningsrådet tre miljoner kronor till forskare vid Karlstads universitet i syfte att utveckla projektet ”Företagande sent i livet”, ett projekt där man vill förutsättningarna för företagande och hur det påverkar företagarnas åldrande och pensionsålder. Clary Krekula är docent i sociologi vid Karlstad universitet och en av de som kommer driva projektet.

Skånskan - 17 mar 17 kl. 15:38

Förskola startas i Gummifabriken

Skurup För att lösa den långa kön öppnar kommunen en ny förskola i Gummifabrikens lokaler. ERWP.fif(1)Trycket på förskoleplats i Skurups tätort är stort och kommunen har haft svårt att hitta platser till de barn som ska börja nu under våren.

YLE - 13 okt 14 kl. 04:00

Äldre i Lojo ska äta grädde och smör

I Lojo planerar staden att de äldre ska få grädde och smör i maten. På det sättet hoppas man att kunna minska på användandet av näringstillskott och samtidigt få de äldre att må bättre. En arbetsgrupp har utarbetat en rapport om kosthållet i Lojo.

YLE - 10 sep 17 kl. 07:29

Äldre Sjundeåbor får en guldkant i vardagen - frivilliga ställer upp som vänner

Tio frivilliga inom Lions Club i Sjundeå besöker varje tisdag Villa Charlotta och Azalea-hemmet för att ta ut äldre, för att prata med eller läsa högt för dem. - Det är ju bara bra att man kommer ut lite och ser omkring sig. Träffar andra.

Kristianstadsbladet - 20 aug 13 kl. 08:30

Bra planeringbakom ökning av hembesök

Vårdcentralen i Knislinge ligger i täten för de ökade hembesöken i Skåne. Bra planering och projektet ?multisjuka äldre?

Trelleborgs Allehanda - 17 maj 14 kl. 06:30

Trelleborg en bra kommun att bo i

Trelleborg är en pensionärsvänlig kommun som dessutom ger möjlighet för invånarna att ta del av Malmös nöjesutbud och arbeten.
Det är några anledningar till att Trelleborg ligger högt i den senaste rankningen av vilken kommun som det är bäst att bo i som tidningen Fokus gör varje år. Denna gång placerar sig Trelleborg på plats 75 av landets 290 kommuner.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:31

"Fråga de äldre hur de vill bo"

Sedan månadsskiftet oktober-november har Lojo en geriatriker mindre. Taina Hammarén har efter 14 år i Lojo stads tjänst lämnat sitt jobb eftersom hon och staden har olika syn på hur saker ska skötas inom äldrevården.
Mån 1.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - I förrgår: 15:07

Intrum offentliggör erbjudande avseende seniora obligationer 

Intrum offentliggör ett erbjudande avseende seniora obligationer till ett sammanlagt nominellt värde om 600 miljoner euro..

Realtid - I förrgår: 13:00

“Vi har kontaktat danska Finansinspektionen”

Värdehanteringsföretaget Loomis anklagades i våras för penningtvätt. Utredningen visar på brister i förhållande till efterlevnaden av interna policys och förfaranden. “Vi vidtar nu omedelbart åtgärder i förhållande till de brister som utredningarna visat på”, säger Patrik Andersson, vd och koncernchef för Loomis, till Realtid.

Realtid - I förrgår: 10:00

Lägre resultat för Landshypotek Bank 

Banken redovisar ett lägre resultat än föregående år. Orsaken är främst att nettoresultatet av finansiella transaktioner var lägre, Det visar delårsrapporten..

Realtid - I förrgår: 08:15

Skanska säljer byggnad för nästan en halv miljard

Skanska har sålt kontorsbyggnaden Nordic Light Trio i Budapest till en sydkoreansk fastighetsfond, för cirka 431 miljoner kronor. .

Realtid - 18 jul 19 kl. 16:00

Minskat resultat för Danske Bank

Danske Banks resultat för första halvåret var nästan 30 procent lägre än fjolårets. Kostnader för “utveckling och satsningar inom det regulatoriska område” anges vara orsaken. Det framgår av bankens delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 13:57

Länsförsäkringar Banks satsning på lokal förankring ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 13:57

Länsförsäkringar Banks satsning på den lokala förankringen ger resultat

Länsförsäkringar Bank ökade rörelseresultatet med 8 procent jämfört med samma period föregående år. Samtidigt såg banken en tillströmning av nya kunder vilket kan förklaras med bankens lokala förankring och satsning inom det digitala området. Det framgår av företagets delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 11:17

Collector Bank växlar upp inom privatlån

Nischbanken Collector Bank ökar resultatet med 22 procent jämfört med förra året. Bland annat går banken privatlån mycket bättre än tidigare. Det visar bankens delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 09:55

Nordea brottas med lägre resultat

Nordeas intäkter backade med 13 procent jämfört med förra året och kostnaderna ökade med sex procent. Periodens resultat minskade med hela 39 procent. “Vår prestation är inte tillfredsställande” säger bankens vd  Casper von Koskull i bankens delårsrapport.

Realtid - 18 jul 19 kl. 08:00

Sagax investerar på ny marknad

Sagax har genom två separata transaktioner förvärvat sju fastigheter i Madrid och en fastighet i Barcelona. Investeringen uppgår sammanlagt till motsvarande 200 miljoner kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.