SR > Kultur

Monday, 22 July, 12:59

SR - 12 jul 19 kl. 06:45

Nytt museum för ung konst i IstanbulEn av Istanbuls mest prestigefyllda konsthallar Arter lämnar nu teststadiet och kliver in i ett toppmodernt museum på 18 000 kvadratmeter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Istanbul, Istanbuls, Arter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, museumför , ung, konsti , Istanbul
Västerbottens Folkblad - 14 okt 14 kl. 09:00

Storslagen natur i nytt museum

Är du nyfiken på regnskogen? Ett nytt museum i Panama kombinerar natur och konst för att ge besökarna naturupplevelser utöver det vanliga..

YLE - 11 maj 16 kl. 18:48

Helsingfors stadsmuseum öppnar nytt museum i centrum

De äldsta husen i Helsingfors blir museum och förevisar historiska miljöer och utställningar för allmänheten. Helsingfors stadsmuseum öppnar ett nytt museum i de fem äldsta husen i stadskärnan invid Senatstorget. Stadens äldsta stenhus från 1757, det så kallade Sederholmska huset, blir tillsammans med fyra angränsande hus ett enda stort utrymme för utställningar, café och utrymmen där man bara kan sitta, läsa eller arbeta.

Dagen - 13 maj 11 kl. 03:00

Cre - nytt magasin om konst, kreativitet och tro

Cre fanzine är en ny tidning om konst och tro. I kväll fredag den 13 maj firas första numret med en konsert i Salemkyrkan Stockholm. På scen: Trädet.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 12 kl. 21:26

Nystart för Dunkers med ung konst

"Mer passion" bjuder nu Dunkers på med vernissage på torsdagskvällen på en utställning som har underrubriken Ung konst invaderar..

Dalarnas tidningar - 19 mar 15 kl. 22:55

En heldag för ung konst i Kulturhuset

Det är det regionala utvecklingsprojektet Anoda – Ung Konst Dalarna som tillsammans med Rättviks kulturhus och Orsakonstnären Hanna Nielsen bjuder in barn från hela Dalarna att vara med och skapa en stor konstutställning..

DalaDemokraten - 19 mar 15 kl. 22:55

En heldag för ung konst i Kulturhuset

Det är det regionala utvecklingsprojektet Anoda – Ung Konst Dalarna som tillsammans med Rättviks kulturhus och Orsakonstnären Hanna Nielsen bjuder in barn från hela Dalarna att vara med och skapa en stor konstutställning..

Sydöstran - 08 mar 16 kl. 06:03

Nu startar utredningen om nytt museum

Ronneby kommun och Blekinge Museum har nu inlett diskussioner kring ett nytt museum för fynden från Gribshunden och Västra Vång i Ronneby. Under 2016 ska en förstudie påbörjas..

SR - 14 nov 13 kl. 06:11

Nytt museum om Trianon planeras

I Ungern har den sittande högerregeringen under Viktor Orban avsatt ungefär 6 miljoner svenska kronor för att utreda ett nytt museum som ska ägnas åt Trianon, fredsfördraget efter första världskriget som innebar att Ungern förlorade två tredjedelar av sin yta. Vår kulturkorrespondent Gunnar Bolin har träffat den ansvarige politikern bakom museet Laszlo Simon och besökt det hus där han hoppas museet ska ta plats..

UNT - 30 okt 15 kl. 17:25

Nytt museum om offren i Gulag

Ett nytt museum om fasorna i Sovjetunionens fånglägersystem, Gulag, har öppnat i Moskva..

Sydsvenskan - 30 okt 15 kl. 17:26

Nytt museum om offren i Gulag

Ett nytt museum om fasorna i Sovjetunionens fånglägersystem, Gulag, har öppnat i Moskva. Under fredagen högtidlighölls på flera olika håll minnet av de miljontals offer som dog under Josef Stalins styre, men president Vladimir Putin deltog inte.Myndigheterna har under Putin ofta tonat ner den sovjetiska regimens brott mot sina invånare och istället fokuserat på hur Stalin bidrog till att besegra Nazityskland under andra världskriget.

BT - 30 okt 15 kl. 17:25

Nytt museum om offren i Gulag

Ett nytt museum om fasorna i Sovjetunionens fånglägersystem, Gulag, har öppnat i Moskva. Under fredagen högtidlighölls på flera olika håll minnet av de miljontals offer som dog under Josef Stalins styre, men president Vladimir Putin deltog inte.(TT).

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Förundersökningen mot målsäganden i ASAP Rocky-fallet läggs ned

Den motanmälan som fanns mot en av de som ska ha blivit misshandlade, har nu lagts ner. Det berättar den målsägandes advokat Magnus Strömberg till DN..

SR - 6 timmar sedan

Sommartipset: Nick Cave vill svara på dina frågor

Vilka frågor du än går och bär på, ställ dem direkt till rockartisten Nick Cave..

SR - 6 timmar sedan

Sanning och fiktion som en hyllning till dagdrömmen

Vetenskapsmannen Jonas Falck har huvudrollen i utställningen "En avvisad upptäcktsresandes iakttagelser" på Konsthall Norra Kvarken. Ida Rödén följer i hans spår..

SR - I förrgår: 23:33

Häpen lycka över Telemann på VadstenaAkademien

RECENSION. Den mångtusenåriga och alltid lockande berättelsen om Orfeus och Eurydike finns överallt i konsten och i helgen var det dags för en Nordenpremiär på en opera om den här myten. Det är ett verk av Telemann från 1726 som upptäcktes för bara några decennier sedan..

SR - I förrgår: 16:20

Fyra kvinnor försvunna från afghansk orkester

Fyra kvinnor, två vuxna och två tonåringar, saknas från den kvinnliga afghanska orkestern Zohra. De fyra personerna försvann under helgen, efter ett uppträdande på en festival i den slovakiska staden Trencín, nära tjeckiska gränsen..

SR - I förrgår: 15:08

Disney släpper samisk version av Frozen

Ledarna för Samiskt parlamentariskt råd och Samerådet uttrycker att de är oerhört stolta och glada att de samiska barnen kommer att kunna se filmen på sitt modersmål..

SR - I förrgår: 14:06

ASAP Rocky blir kvar i häktet

Efter fredagseftermiddagens häktesförhandlingar i Stockholms tingsrätt förlängs häktningen av den amerikanske rapparen ASAP Rocky..

SR - I förrgår: 13:12

Straffrättsforskaren: "Händelseförloppet är nog inte klarlagt än"

Åklagare vill omhäkta den amerikanske rapparen ASAP Rocky som suttit häktad i Sverige sedan början av juli. Häktesförhandlingarna äger rum just nu..

SR - 19 jul 19 kl. 12:39

Kulturkrönikan: Det som finns på internet går aldrig att radera

Mordet på den 17-åriga amerikanska flicka som mördades i veckan har väckt starka känslor efter att bilder på hennes döda kropp börjat cirkulera på internet. Kulturredaktions Cecilia Ekman reflekterar över det fruktansvärda mordet som nu finns till beskådning för allmänheten..

SR - 19 jul 19 kl. 12:39

Toppdiplomat till Sverige för att träffa ASAP Rocky

En amerikansk toppdiplomat besöker Sverige med anledning av häktade artisten ASAP Rocky..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.