YLE > Svenskfinland

Wednesday, 24 July, 05:18

YLE - 11 jul 19 kl. 21:07

SPT: Anna-Maja Henriksson avgår från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktigeJustitieminister Anna-Maja Henriksson kommer att avgå från sin post som ordförande för Jakobstads fullmäktige vid nästa fullmäktigemöte på hösten, skriver Svensk Presstjänst..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SPT, Maja Henriksson, Jakobstads, Anna-Maja Henriksson, Svensk Presstjänst

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SPT, Anna-Maja, Henriksson, avgårfrån sin , postsom , ordförande, för Jakobstads fullmäktige
YLE - 12 jul 19 kl. 10:56

Anna-Maja Henriksson avgår som ordförande för fullmäktige i Jakobstad: ”Det är bäst för alla parter”

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har meddelat att hon avgår som ordförande för stadsfullmäktige i Jakobstad. En ny ordförande väljs vid nästa fullmäktigemöte den 16 september..

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Politiken är mitt kall - Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag är övertygad om att politiken är mitt kall.

YLE - 17 dec 15 kl. 19:01

Anna-Maja Henriksson (SFP) trolig ny fullmäktigeordförande i Jakobstad

Anna-Maja Henriksson är den troliga efterträdaren till Carola Sundqvist som fullmäktigeordförande i Jakobstad. Posten är vikt för SFP. Valet av Carola Sundqvist till ny museichef i Jakobstad förhindrar henne att fortsätta med politiken.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:52

Anna-Maja Henriksson - från Jeppis till SFP-toppen

Det är ingen nybörjare som nu sätter sig i ledningen för Svenska Folkpartiet. Anna-Maja Henriksson från Österbotten har en tung juridisk erfarenhet. Ska hon också kunna charma folket - och slå näven i bordet om det behövs?

YLE - 08 jul 16 kl. 04:40

Anna-Maja Henriksson: Slopa avgiften för föreningsregistret

Patent- och registerstyrelsen borde se över sin politik när det gäller avgifterna för föreningsregistret. Det anser SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Många organisationer har struntat i rapporteringen till Patent- och registerstyrelsen.

YLE - 01 sep 16 kl. 22:34

Anna-Maja Henriksson: Regeringen har inte kommit till skott med det viktigaste

De viktigaste frågorna om sysselsättning är olösta. Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är kritisk mot regeringens förslag till statsbudget. Svenska Yle ringd upp Anna-Maja Henriksson då regeringens budgetinfo precis var avslutat.

YLE - 12 jun 16 kl. 12:48

Anna-Maja Henriksson är SFP:s nya ordförande - första kvinnan på posten

SFP-veteranen Anna-Maja Henriksson är ny ordförande för Svenska folkpartiet med 133 röster. Förhandsfavoriten Henriksson segrade över SU-ordförande Ida Schauman och riksdagsledamot Anders Adlercreutz. Stödet för förhandsfavoriten Anna-Maja Henriksson har varit så stort att hennes seger har ansetts självklar.

YLE - 31 mar 16 kl. 09:32

Anna-Maja Henriksson vill leda SFP

Anna-Maja Henriksson var på förhand den stora favoriten i kampen om vem som ska bli SFP:s nya ordförande, och efterträda Carl Haglund vid partidagen i Åbo i juni. I dag meddelade Anna-Maja Henriksson vid en presskonferens att hon ställer upp. - Jag vill gärna leda vårt parti och framförallt vill jag att SFP skall vara med och leda samhällsutvecklingen, säger Henriksson, som nu fungerar som riksdagsledamot och Svenska riksdagsgruppens ordförande.

YLE - 24 apr 17 kl. 15:39

Anna-Maja Henriksson om skolsvenskan: Sannfinländarnas politik är tragikomisk

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är inte säker på att regeringen lyckas driva igenom förslaget om försök med frivillig skolsvenska i riksdagens grundlagsutskott. Hon tror inte att slaget om skolsvenskan är förlorat, men ser regeringens prioriteringar som märkliga. – Själv tycker jag att det är tragiskt att se det här då de viktigaste frågorna för landet just nu handlar om sysselsättningen och vårdreformen.

HBL - 20 aug 14 kl. 14:07

Professor fördömer: "Anna-Maja Henriksson driver sin egen sak"

Professor Olli Mäenpää anser att justitieminister Anna-Maja Henrikssons angrepp på Museiverket ser illa ut. "Hon agerar i egen sak".Det var i tisdags som justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP) fördömde Museiverkets agerande i Jakobstad och hotade kontakta den ansvariga ministern Pia Viitanen (SDP) för att ompröva Museiverkets maktställning.

Fler nyheter från YLE

YLE - 16 timmar sedan

UPM går fortsättningsvis starkt – resultatet förbättrades för 25:e kvartalet i följd

Skogsjätten UPM publicerade sin halvårsrapport på tisdagen. Vd Jussi Pesonen gläds åt att bolaget förbättrat resultatet 25 kvartal i rad..

YLE - 22 timmar sedan

Thailändska bärplockare skadade i krock mellan minibuss och personbil i Peräseinäjoki – personbilsföraren misstänks för grovt rattfylleri

I Peräseinäjoki i Södra Österbotten inträffade en allvarlig trafikolycka vid femtiden. Sammanlagt elva personer skadades i en kollision mellan en minibuss och en personbil. Passagerarna i minibussen var thailändska bärplockare som var anställda hos Polarica Oy.

YLE - 18 timmar sedan

Misshandlar i Skolparken i Jakobstad – polisen bevakar extra

Polisen fick in anmälningar om fem olika fall av misshandel under veckoslutet 12–14.7. En person hotades med kniv och offren blev även utsatta för slag och fasthållning.

YLE - 19 timmar sedan

Efterlysningen 23.7

I veckans Efterlysningen är man på jakt efter allt från lökar och hö, till möbler och lekstugor..

YLE - 21 timmar sedan

Fortfarande badförbud vid Smulterö

Badförbudet vid Smulterö badstrand är fortfarande i kraft. På onsdagen är resultaten från de nya vattenproverna klara och situationen kommer bedömas då..

YLE - 22 timmar sedan

Brand i stockbil på riksåttan mellan Pörtom och Närpes

En liten brand uppstod i en stockbil på riksväg 8 mellan Pörtom och Närpes. Branden var släckt när räddningstjänsten kom till platsen. Larmet kom vid sextiden..

YLE - 22 timmar sedan

Elva personer skadade i krock mellan minibuss och personbil i Peräseinäjoki

I Peräseinäjoki i Södra Österbotten inträffade en allvarlig trafikolycka vid femtiden. Flera personer skadades allvarligt och några lindrigt i en kollision mellan en minibuss och en personbil. Olyckan inträffade på Virtaintie i Kihniänkylä..

YLE - 23 timmar sedan

Upprustningen av FantaSea i Jakobstad har inte kommit igång

Vattenparken FantaSea i Jakobstad är stängd under sommaren och enligt planerna skulle byggnadsarbeten göras på området under tiden. Hittills har inget skett och det är öppet när arbetena kan inledas. Anledningen är brist på personal vid tekniska verket som kan leda projektet..

YLE - Igår: 04:54

Elbilsägaren Tomas Bäck vill se fler laddningsstationer i Österbotten

Tomas Bäck har haft elbil i över ett år och är mestadels nöjd, men han skulle vilja se fler allmänna laddningsstationer längs riksvägarna. Ska man köra långa vägar måste man planera och se ifall det finns laddningsstationer, säger Bäck..

YLE - Igår: 19:43

Den kristna bluesmusikern Glenn Kaiser får publiken att öppna sig: "I Tirmo ville två män prata om sin osäkerhet och svårigheter att visa sina känslor"

Glenn Kaiser blev känd på 1970-talet genom Resurrection Band, ett amerikanskt kristet hårdrocksband. I sommar reser han runt i Finland med frun Wendi, spelar blues på cigarrlådor och pratar om Jesus..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.