Kristianstadsbladet > Nyheter

Wednesday, 17 July, 16:41

Kristianstadsbladet - 12 jul 19 kl. 06:30

De nya odlingslotterna ska skapa gemenskapFör att fira att projektet blivit så bra bjöds det på invigningsfest med fika och aktiviteter för barnen. .
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De nya odlingslotternaska skapa , gemenskap
BT - 07 jun 18 kl. 09:37

De sköter om höns ihop: ”Skapar en gemenskap”

Odlingslotterna på Tunnlandsgatan har fyra nya hyresgäster: Hönorna Juni, Diddi, Hjärta och Bobbi. ”Men egentligen är det en till, men hon rymde innan vi hann döpa henne”, säger Björn Wall i Tunnlandsgatans Hönskooperativ..

Sydsvenskan - 15 jul 14 kl. 05:30

Det är de fria odlingslotterna som är framtiden för städerna

Solrosor, löjtnantshjärtan, hallon, röda vinbär, lökar och blommande potatis doftar och lyser i alla nyanser när jag promenerar mellan odlingslotterna i Källby Möllas ideella odlingsförening ner mot Höje å i Lund. Redan klockan åtta är folk där och rensar och vattnar. Somliga odlingslotter är övergivna, andra har nyligen börjat odlas upp på nytt.

Barometern - 15 aug 16 kl. 07:37

"Kåkstad" på odlingslotterna

Höga staket krönta med taggtråd. Parabolantenner. Stugor.

Barometern - 28 jun 18 kl. 06:00

Sopberg med skräp vid odlingslotterna: ”Möten hjälper inte”

Sedan 2010 har Barometern rapporterat om sophögen vid odlingslotterna i Berga. Åtta år senare kvarstår problemet och det går att hitta allt från gamla blöjor till barnvagnar i sophögen. .

Barometern - 13 apr 19 kl. 10:15

Förslaget: Ta bort odlingslotterna vid Ölandsleden

Odlingslotterna mellan Ölandsleden och Stallgärdsgatan läggs ner. Läget intill en hårt trafikerad väg gör att området inte lämpar sig för odling. Det skriver serviceförvaltningen i ett förslag till nämnden..

Dagen - 13 okt 11 kl. 13:43

Ledaren för Öppen gemenskap i Umeå får sparken

Kristna föreningen Öppen gemenskap i Umeå sparkar ledaren Harry Gustafsson. En skrivelse till Patent- och registreringsverket ligger bakom beslutet.

Västerbottens-Kurirens nätsida skriver att Harry Gustafssons namn varit synonymt med Öppen gemenskaps verksamhet i Umeå.

BT - 05 jun 11 kl. 15:27

Ett firande som vill gemenskap

I morgon firar vi nationaldag i Sverige. Orsaken till datumet är historisk, Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523. Men annars?

Nyheter 24 - 04 jan 12 kl. 10:43

Alex Bengtsson: "Gemenskap kan ta Malmö ur traumat"


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson om morden i Malmö. På fredag samlas malmöborna för att visa sin vrede och sorg över att en 15-årig pojke skjutits till döds under nyårsnatten.

SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 10:44

Sune öppnade sitt hem för en jul i gemenskap

I 19 år har Sune Svensson och hans familj anordnat Jul i Gemenskap. Men att han därmed har offrat de egna, privata jularna håller han inte med om. – Vi har inte offrat julen, men vi har en väldigt stor familj, säger han.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 14:00

Bjuder in till gemenskap

HÖRBY De offrar sin privata familjegemenskap på julafton för att istället öppna famnen för alla som längtar efter att få dela julen i samhörighet. För nionde året i rad slår Evangeliska Fosterlands Stiftelsen upp portarna till missionshuset för alla som inte vill fira jul i ensamhet.
– Ingen ska behöva sitta själv på julafton, säger Camilla Larsson som är med och ordnar samvaron.

YLE - 04 feb 16 kl. 15:00

Tjoa när du är glad - folkdans är gemenskap!

Folkdansen firar jubelår 2016. För dansarna i föreningen Brages folkdanslag är folkdansen mer än bara en hobby, den är en livsstil som ger en stark gemenskap. Det är något magiskt över folkdansare som rör sig i exakt synkroniserade rörelser.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Dumpat avfall orsakar irritation: ”Det är inte klokt”

Området vid Urnvägen i Everöd har blivit en illegal soptipp. Ett år efter att boende slog larm till kommunen har situationen bara blivit värre. Från kommunen kommer inga besked om när problemet kan vara löst.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Fajtas för bögarna och judarna, friheten och jämställdheten

I Sverige an homosexuella numera leva öppet och skaffa barn. Många kvinnor och män delar på föräldraskapet. Vi kan uttrycka obekväma åsikter, tro på valfri gud och spatsera runt i stringbikini om vi så önskar.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Frankrike gör rätt – amerikanska techbolag ska betala skatt

Att inte beskatta snedvrider konkurrensen och andra företag drabbas..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bostadspolitiken sviker de hemlösa

Den illa fungerande hyresmarknaden drabbar framför allt de mest utsatta..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Otäck upplevelse: Man väcktes av inbrottstjuv i huset

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

"GoT" slår rekord med 32 Emmynomineringar

Årets Emmynomineringar har presenterats och flest vinstmöjligheter har som väntat "Game of thrones" med rekordmånga 32 nomineringar. Men även svenskregisserade "Chernobyl" har goda chanser med hela 19 nomineringar..

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

”Carolin Dahlman kan ge tips på vettigare saker”

Tiderna förändras på gott och ont. Saker man tycker om försvinner och bedragare hittar nya vägar att luras. Detta och lite mer om staketet i Åhus var ämnena för dagen i jourhavandeluren..

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Sabotage kan ligga bakom kollapsad hoppborg

Sladdarna till två av pumparna, som fyller hoppborgen med luft, hade dragits ut. Fyra barn skadades lindrigt i samband med tisdagskvällens olycka på Kiviks marknad..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Misshandlad kvinna fick kniv mot halsen – dödshotades

Kvinnan fick veta att hon skulle dödas samtidigt som mannen satte en kniv mot halsen. Hon blev även misshandlad. Nu åtalas en man misstänkt för misshandel och grovt olaga hot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.