YLE > Finland

Tuesday, 23 July, 13:21

YLE - 12 jul 19 kl. 06:24

Lojoläkare nöjd: 5 000 har vaccinerats mot fästingburen hjärninflammationI Lojo har 5 000 personer vaccinerats för fästingburen hjärninflammation, TBE. 7 000 personer bor på det område där invånarna får gratis vaccin..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lojo, TBE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lojoläkare, nöjd5 , 000har , vaccineratsmot , fästingburen, hjärninflammation

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Antalet jaktlicenser för vitsvanshjort ökar med 20 procent i Nyland - flest hjortar får fällas i Västnyland

Flera vitsvanshjortar än tidigare får fällas under höstens jaktsäsong. Största delen av vitsvanshjortarna får fällas i Västnyland där hjortstammen är rikligast..

YLE - 4 timmar sedan

Arbetslösheten minskade i juni

Pinfärska uppgifter från Statistikcentralen visar att antalet arbetslösa i juni 2019 har minskat med 16 000, jämfört med juni i fjol..

YLE - 5 timmar sedan

En ny saluhall planeras i hamnkvarteren - men räcker kunderna till för två saluhallar i Åbo?

Den nya saluhallen ska vara en modern blandning av köpcentrum och saluhall. Småföretagare och restauranger ska samsas i den 5 500 kvadratmeter stora hallen..

YLE - 6 timmar sedan

Ungerska regeringskontrollerade medier attackerade pressfriheten och domstolars oberoende i Finland

Efter att Finland under sitt EU-ordförandeskap lovade uppmärksamma den auktoritära utvecklingen i Ungern och Polen har ungerska medier inlett en motoffensiv. I tidningar och på nätsajter som kontrolleras av regeringspartier ifrågasätts finländska mediers och domstolars oberoende. Europaparlamentariker Nils Torvalds tror att utvecklingen i Polen och Ungern kan påverkas om EU-stöden kopplas till efterföljandet av rättsstatsprincipen..

YLE - 7 timmar sedan

Elsparkcyklarna fortsätter skapa olyckor: "Det kommer in nästan en patient per dag och var tredje behöver en sväng via operationssalen"

Samtidigt som allt fler företag lanserar nya elsparkcyklar som dyker upp i stadsbilden i Helsingfors och Esbo, fortsätter patienterna rulla in på Tölö sjukhus. Vanligast är patienter som har skador kring huvudet, men även brutna armar är en återkommande syn..

YLE - 7 timmar sedan

Finländarna gillar euron mer än förr

Finländarna ställer sig positivare än någonsin till euron, rapporterar näringslivets delegation Eva..

YLE - 7 timmar sedan

Abbe Karlsson och Matilda Forsberg sommarjobbar på äldreboende - "Det är faktiskt ett riktigt kiva jobb"

Abbe Karlsson hade ingen erfarenhet av att jobba inom vården tidigare, och hittills har han inte upplevt något dåligt med jobbet. Det blir ingen obekväm tystnad tillsammans med de äldre som gillar att fråga om de ungas vardag..

YLE - 7 timmar sedan

Flodpärlmusslan fick tillbaka sexlusten i laboratorium i Jyväskylä - men än kan inte mussellarverna flytta hem till Svartån

Forskare på Jyväskylä universitet har lyckats få den hotade flodpärlmusslan att föröka sig. Larverna kommer från individer som samlades in i Svartån och Esse å för tre år sedan..

YLE - 8 timmar sedan

I oljelandet Norge är hälften av de nya bilarna elbilar - som går nästan helt på förnybar el : "Nu är det dags för er att besluta vad ni vill göra!"

I Norge köps det allt mer elbilar. Redan i år säljs det lika många elbilar som bensindrivna fordon. Om sex år säljs det enbart utsläppsfria bilar i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.